Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włosy, pomocy !

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam robić... najpierw przedstawię Wam sytuację odnośnie moich włosów: - moje włosy są raczej cienkie, ale za to dosyć gęste i zawsze jak jest wilgotno na dworze czyli mgła, deszcz czy coś z tych rzeczy to od razu się kręcą ale tak że brzydko się kręcą i nieładnie to wygląda bo każdy kosmyk w inną stronę. - myję je co dwa dni najczęściej, nie susze ich tylko schną same - dość często je prostuje ale najczęściej najczęściej nakładam wcześniej jakiś preparat chroniący przed wysoką temperaturą - moje włosy jakoś dziwnie rosną, bo mam kosmyki różnej długości, ale domyślam się że to tak wygląda bo włosy mi się wykruszają z powodu ich prostowania Bardzo chcę zapuścić włosy ale one ciągle nie wyglądają dostatecznie dobrze. Chce wyeliminować dwa problemy : ich puszenie się i kręcenie z powodu wilgoci i nierównomierny wzrost...I tu putanie do awans jak mam sobie z tym poradzić bo już sama nie wiem... :(

Gość gość
*pytanie do Was

Gość gość
Wypowie się ktoś?

Gość gość
chyba najlepiej by było gdybyś odstawiła prostownicę albo kupiła jakąś naprawdę dobrą

Gość gość
No tą swoją prostownice to mam już parę larmt u rzeczywiście zastanawiałam się nad zakupem nowej

Gość gość
Prostownica to najgorsze co może być...najlepiej jeśli naprawdę ją odstawisz :) wtedy za parę lat mogłabyś się cieszyć pięknymi włosami ;) parę lat temu też miałam ten sam problem

Gość MajkaMaj
Może powinnaś pomyśleć o przedłużeniu włosów, wtedy będziesz mogła je zapuszczać, a gdy osiągną odpowiednią długość to je wyrównać. Na Ursynowie whttp://salonalterego.pl/index.php/przedluzanie_wlosow/ pani Małgosia robi cudownie przedłużanie włosów. Wyglądają na naturalne.

Gość gość
Myślałam nad tym ale chyba jednak to będzie dla mnie dziwne słyszeć od innych, że co tak nagle włosy mi urosły ;) wiec chyba jednak stawiam na naturalność. A po drugie, to myślałam że przedłużanie niszczy włosy (źle wpływa na naturalne włosy) ? Czy jak to wygląda?

Gość gość
Jasne ze przedłużanie niszczy. Ja bym jednak o włosy odpowiednio zadbała i zaczekała az same urosną. Na puszenie polecam Ci kosmetyki z nafta kosmetyczną, fajnie eliminuje ten problem a poza tym doskonale regeneruje włosy. Jak będą w lepszej kondyci będziesz mogła prostowac i mneij im może to bedzie szkodzić Fajny szampon i odżywki z nafta masz z firmy Seboradin https://seboradin.pl/pl/17-seboradin-z-nafta-kosmetyczna

Gość gość
do gość wczoraj Właśnie z ponad rok temu kupiłam sobie naftę kosmetyczną z Kosmed z ekstraktem z rumianku i alfa bisabolem i tak chwilę jej używałam a potem o niej zapomniałam...a teraz znowu do niej wróciłam i z włosami jest na pewno nieco lepiej - tylko zauważyłam że termin zużycia tej nafty minął w sierpniu 2017... :D więc zaraz kupię nową. właśnie z tym porzuceniem prostownicy to będzie problem u mnie bo moje włosy naprawdę zle wyglądają niewyprostowane...i tu w sumie takie koło się pojawia bo przez prostowanie je niszcze i żle wyglądają

Gość gość
Zgadzam się z komentarzami wyżej, musisz troche zregenerować włosy.. A jak juz musisz prostować to sprobuj jakiejś łagodniejszej prostownicy, keratynowej albo z olejkami. Ja mam taka https://www.tvokazje.pl/moda-i-uroda/1762-beauty-factor-prostownica-do-wlosow-z-olejkiem-arganowym.html ona jest właśnie z olejkiem arganowym i faktyxznie widać, że mniej sie puszą wlosy, są bardziej wygładzone

Gość gość
Spróbuj odżywić włosy, może jakieś olejki i fajne maseczki. I nie prostuj włosów bo prostownica je zniszczy jeszcze bardziej. jak zależy Ci na prostych czy tam wygładzonych włosach to może lepiej zrobić keratynowe prostowanie, bo to też włosy odżywi. ja robiłam produktami z Amazon Keratin jakiś czas temu i mogę polecić:)

Gość gość
Ja też miałam zabieg Amazon Keratin na włosach i to uratowało moje włosy przed obcięciem, polecam bo naprawdę włosy wyglądają na zdrowe i błyszczące