Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jej pozwolić?

Polecane posty

Gość gość

Cześć Mamuśki. Słuchajcie mam problem. Moja 17-letnia córa od 1,5 roku nosi aparat ortodontyczny. Wykryto u niej krzywy zgryz i co poważniejsze retrogenie. Ortodontka zaproponowała dwie opcje leczenia kamuflowanie wady i operacyjne. Moja córka od dziecka miała kompleksy na punkcie swojej skróconej żuchwy i wywiniętej wargi tyle, że nie wiedziała iż jest to wada, którą się leczy. Uparła się na operacyjne leczenie bo ortodonty powiedział, że kamuflowanie wady nic w jej przypadku nie da, a operować się i tak będzie trzeba po 5-6 latach i na nowo ponosić wszystkie koszty. Ja jednak mam obawy przed tym wszystkim. To jest młoda dziewczyna zazwyczaj takie operacje przeprowadzane są po 18 roku życia, w jej przypadku na konsultacji chirurg powiedział, że chce zamknąć sprawę w tym roku i kwalifikuje się jak nikt do operacji, dlatego wykona ją wcześniej, lepsza regeneracja itp. Operacja wiąże się z komplikacjami. Może ona stracić czucie, można uszkodzić nerwy. Chirurg, który ma ją operować to Jan Borys, podobno świetny lekarz. Co myślicie pozwolić jej czy kategorycznie narazie odmówić?

Gość gość
Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się w tym temacie?