Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test owulacyjny

Polecane posty

Gość gość

Pytanie w związku z testami owu. Zawsze wychodziły mi pozytywne mniej więcej w polowie cyklu. Teraz jestem w 5 dniu cyklu (cykle 30dniowe) i miałam normalną miesiączkę. Akurat mam dużo tych testów i z ciekawości zrobiłam dzisiaj (vitam). Wyszedł idealnie pozytywny. Zrobiłam innej firmy (facelle) również z wynikiem pozytywnym- kreska testowa nawet ciemniejsze niż kontrolną). W poprzednim cyklu badałam hormony-w normie, przy okazji beta hcg (w 29dc) która była negatywna. Dlaczego tak wcześnie testy owulacyjne wychodzą dodatnie? Czy można im wierzyć? Jeśli w 5dc są pozytywne- mogę liczyć, że owulacja wystąpi szybciej a cykl się skróci? Jak to jest z tymi testami???

Gość gość
Mi ostatnio przez 5 dni wychodziły 2 kreski. Nie ma co im za bardzo wierzyć. Jak chcesz mieć pewność że owulacja była proponuję mierzyć temperature.

Gość gość
Też stosowałam różne testy owulacyjne ale chyba najabrdziej sprawdziła się u mnie afrodyta (tester wielokrotnego uzytku). Okazał sie pomocny w czasie staran o dzidzie bo szybko zaszlam w ciaze sugerujac sie wynikiem z testu (wiedzielismy z mężem kiedy ,,działać :D )

Gość Cleo1976
Niekiedy owulacja może wystąpić tak wcześnie, jednak testy z moczu pokazują nie tyle sam moment owulacji, co wzrost poziomu hormonu lh we krwi, a to może nastąpić 2-3 dni przed właściwą owulacją (i utrzymywać się do 3 dni po, a czasem nawet dłużej-zdarza się, że testy owulacyjne wychodzą pozytywnie także kobietom we wczesnej ciąży-dopóki hormon lh jest obecny w organizmie).A test ciążowy robiłaś?