Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Białe pasma na zębach. Co oznaczają?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, od jakiegoś czasu zaczęły mi się pojawiać takie białe (wręcz kredowe) pasma na przednich zębach. Nie wiem co to może oznaczać. Czy ktoś spotkał się z podobną dolegliwością (o ile tak można to nazwać)?

Gość gość
Chyba nadmiar fluoru, ale nie jestem pewna

Gość gość
Prawdopodobnie początek próchnicy.

Gość gość
Polecam udać się do zaprzyjaźnionego specjalisty. Stosunkowo wcześnie wykryta próchnica może być szybko wyleczona.

Gość gość
I do tego nie będzie to tyle kosztować co w przypadku zaawansowanej próchnicy (na pewno wtedy więcej wizyt jest koniecznych).

Gość gość
Próchnica to jedno. Może to też być w niektórych przypadkach tzw. fluroza.

Gość gość
Możesz szerzej napisać o tej flurozie?

Gość gość
Jest to po prostu zbyt duża ilość fluoru w organizmie. Trzeba na to uważać. W przypadku dzieci to już w ogóle należy to kontrolować.

Gość gość
Dokładnie – może to być fluroza. W pastach fluor jest po to, żeby chronić przez próchnicą. Zbyt duża dawna fluoru w organizmie może się właśnie w podobny sposób do próchnicy objawiać. Polecam udać się do stomatologa w celu odpowiedniej diagnozy.

Gość gość
A możecie polecić jakiś sprawdzony gabinet w Krakowie? Chyba faktycznie muszę iść na wizytę kontrolną.

Gość gość
Polecam udać się do gabinetu Steczko (www.steczkodentysta.pl). Świetni specjaliści, miła obsługa i nowoczesny gabinet. Ceny bardzo rozsądne.

Gość gość
To były czasy... Zainspirował mnie serial "Tulipan" Do 29 roku życia podobnie postępowałem. Tylko że nie kradłem itp. czynów zabronionych nie czyniłem. Kobietki uwielbiałemusmiech.gifusmiech.gifusmiech.gifusmiech.gifusmiech.gifusmiech.gif były różne, wygolone, owłosione, przystrzyżone... To co mnie kręciło najbardziej to po rozbudzeniu nadzieji ucieczka:)