Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cukier

Polecane posty

Gość gość

Czy jest tu ktoś kto przeszedł na dietę bezcukrowa czasowo lub na zawsze? Widać jakieś efekty albo czuć? Nie chodzi mi o kilogramy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie wiem co rozumiesz przez dietę bez cukrowa. Jeżeli chodzi tylko o cukier rafinowany to ja nie używam od 15 miesięcy. Jedyne źródła cukru to owoce, warzywa i miód. Nie kupuje produktów przetworzonych przemysłowo w których jest cukier. Może z 10 razy zdarzyło mi się zjeść jakiś wyrób cukierniczy w którym użyto cukru, drugie tyle gotowe produkty w których mogła być śladowa ilość cukru (np. gotowe sosy), parę razy lody i dodaje szczyptę cukru do duszonych buraczków. Na wadze zmian nie ma bo duża wagę przywiązuje do wartości odżywczej wiec jem produkty bez względu na ich kaloryczność (np. kasze czy orzechy). Samopoczucie, skora , włosy , paznokcie poprawa w 100 %. Wyniki badan idealne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Chodziło mi właśnie o to co w ostatnim zadaniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Obejrzyj sobie film "Cały ten cukier" tam najlepiej pokazali jakie są wyniki jeśli jesz cukier. I to wcale nie ten biały prosto z cukierniczki ale ten który jest dodawany do produktów przemysłowo przetworzonych, i to niby dietetycznych. Ciekawy eksperyment.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cukier jest wszędzie właściwie. Trudno wyeliminować ze wszystkiego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja nie unikam cukrów naturalnych, no tych nie da się wyeliminować, nie wiem co bym musiała jeść ;) Ale rafinowany, dodawany w przemyśle wyeliminowałam myślę w 95 %. On jest dodawany niemal wszędzie, bo podkręca smak i pomaga uzależnić konsumenta. Ja nawet gotowych wędlin nie kupuję :) I na pewno są takie dni kiedy nie zjem ani grama cukru, poza naturalnym oczywiście.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cukru białego w ogóle już nie używam. A i po słodziki niezbyt często sięgam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja słodziki też odstawiła, bo uznałam, ze to syntetyczne świństwo. Przez pierwsze pól roku zużyłam 250 g ksylitolu. Z drugiej paczki mniej niż połowę przez 7 m-cy. Właściwie tylko kakao lubię przełamać odrobina słodyczy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gość 10.59 . Fakt ale dla własnego zdrowia warto to zrobić albo przynajmniej spróbować .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Marta96E dziś Bo większość z nas jest mocno uzależniona. Trzeba zastępować zdrowszymi odpowiednikami, np ksylitolem własnie. Zamiast kupnych słodyczy samemu kombinować z daktylami suszonymi czy miodem. Trochę tylko pracy, bo łatwiej sięgnąć w sklepie po batonika. Ale im bardziej zmniejszasz tym bardziej wyczuwasz słodycz naturalnych produktów i z czasem byle owocem potrafisz się zasłodzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×