Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 plus

Polecane posty

Gość gość

Witam, zwracam się z pytaniem dotyczącym mojej siostry, dzisiaj (31.01) składała wnioski o "500+" czy dostanie również za ten miesiąc (styczeń) czy tylko za luty? Udało mi się znaleźć informacje ze jeśli do ostatniego dnia miesiąca wpłynie poprawnie wypełniony wniosek za ten miesiąc również się dostaje. Czy to prawda? Aha, i jeśli dostanie również za styczeń to czy dostanie jakoś początkiem lutego czy pod koniec z wpłata za luty z wyrownaniem za styczeń. Dodam że to mała miejscowość, więc na takie rzeczy czeka się dużo krócej niż np. Warszawa czy Kraków Dziękuję za odpowiedź

Gość gość
Jeśli dostanie za styczeń to nie przyjdzie na początku lutego, a tylko razem z pieniędzmi za luty, więc dostanie 1000zl. Czy dostanie nie jestem pewna, ale to zależy chyba od urzędników kiedy wniosek puszczą, u mnie są mili i zawsze mówią żebym np przywiozła umowę dzisiaj koniecznie to dostaniemy w tym miesiącu a nie w przyszłym. Ja jak mąż podjął pracę i musiałam umowę dostarczyć i zaświadczenie o zarobkach to mi mówili że jak nie przywiozę to w przyszłym miesiącu mi wyrównają bo już księgują wypłaty. Więc mi akurat wyrównywali, wydaje mi się że tobie też wyrównają i dostaniesz i za styczeń.

Gość gość
Chyba wyrównują do dwóch czy trzech miesięcy wstecz

Gość gość
Dostanie rowniez za styczen z przelewem za luty. W moim miescie, ecnym z wiekszych ba decyzje czeka sie oko 2 tyg.wiec pewnie pod koniec lutego dostaniesz

Gość gość
Czyli jeśli dziecko urodziło się np. 25 stycznie i wyrobisz się ze złożeniem wniosku do 31 to przysługuje 500 za styczeń ? Myślałam zecwctakiej sytuacji za styczeń się nie należy bo dziecko urodziło się pod koniec miesiąca i liczą od następnego..,

Gość gość
Nie, jeśli dziecko urodziło się 25 to dostanie tylko część z tego 500zł za styczeń.