Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Odważna bo naturals

Kobiety dlaczego was tak łatwo omamić bezsensownymi kosmetykami?

Polecane posty

Gość Odważna bo naturals

Opanowała świat chora moda na bycie bez cellulitu, rozstepu, małej uroczej fałdki brzusznej i oczywiście na codzienne przydałoby się aby każda z nas miała delikatny mąkę up i broń boże żadnego włoska na nodze w lato - co by te śmiechowe koncerniki kosmetyczne nie zbankrutowały. Dlaczego większość z was tak łatwo daje sobą manipulować? Dlaczego facetom jest trudniej wmówić aby byli idealni, faceci mają w większości wyrabane na nienaganny wygląd, akceptują siebie mimo wystającego delikatnie brzucha i np nieogolonych pachito. Kobiety która na tym forum jest normalna i kładzie lachę jak facet na nienaganny wygląd np. rzadko kiedy nosi mejkap, nie wciera w siebie bezsensownych antycellulitowych rzeczy, nie goli nóg w zimę, bo akceptuję się w pełni a przede wszystkim MA W NOSIE DOSTOSOEYWAC WYGLAD DO ZMANIPULOWANYCH IDEALNYCH KOBITEK

Gość gość
włosy na nogach to brak higieny :O

Gość Odwazna naturals
Zobacz jakoś faceci mają wyrąbane na golenie nóg nie przejmują się p*****lami. Mam jasne włosy więc po co w zimę golić i tak trzyma się je większość czasu pod spodniami, a mąż ma wybrankę czy ogolone nogi, przecież to strata czasu. Wolę dłużej pospać niż tracić czas na golenie tym bardziej że w domu jest małe dziecko przy którym pada się że zmeczenia

Gość gość
bo samice niestety maja bardzo duzo czasu wolnego, gdyby miały służyc do zapieprzania nie mialy by czasu na zadne kosmetyki

Gość Odw bar
Czyli jesteś za normalnością a nie za wypacykowana kobita. No właśnie przez takie bzdury te biedne kobieciny tracą wiele czasu. Jeszcze są takie wariatki które mają dziecko i nadal te śmieszne zabiegi stosują a salony kosmetyczne zacierają łapki na kolejne idiotki zmanipulowane przez inne zakompleksione kobiety. Ja tam mam cellulit rozstępy i wystający delikatnie brzuch po ciąży i nawet nie kiwnelam palcem aby coś z tym robić, chyba upadłabym na głowę tracić codziennie tyle czasu, wolę jak mam wolny wieczór poleżeć i napić się herbaty lub wina :) kobiety bierzcie przykład że mnie, nie bądźcie niewolnicami salonów :)

Gość gość
Brudaska :O To jednak prawda, ze brunetki bardziej o siebie dbają. Blondynki myślą, ze tego „nie widać”.

Gość gość
A potem mąż odejdzie do tej zadbanej, pomalowanej i wydepilowanej...

Gość gość
To znaczy tych włosów nie widać.

Gość gość
Tak, niestety, faceci maja wyebane. Dlatego normalna kobieta mając wybór, wybierze ogolonego, zadbanego, wysportowanego faceta a nie śmierdzącego kanapowego jaskniowca obrośniętego jak mamut.

Gość gość
Cóż. Po tekście pt. urocza faldka nie czytam dalej. Każdy dąży do tego żeby wyglądać dobrze. Nie za wszelką cenę wiadomo ale nie nazywajmy faldek uroczymi. Widzisz latem golisz nogi. Dla kogo? Dla siebie? Nie wydaje mi się. Gdybyś rzeczywiście nie golila się dla siebie to latem byłoby to co zima czyli zwierz kudlaty.

Gość gość
Zazdro, że mamy na kosmetyki?

Gość gość
Nie wszystko to co naturalne ladnie dobrze wyglada. CZY kazda naturalna dziewczyna to dobra kobieta? NIE ! Sa naturalne z wygladu, a potrafia byc zlosliwe, wredne, plotkary, podstepne.

Gość gość
Ja uwielbiam kobiety ze stylem Z PAZUREM, z kolorem.

Gość Odwazna normalna
Hehe śmieszne to. Jakosc jak patrzę to na ulicach, imprezach, w pracy większość tych zrobionych, wymakijazowanych i czasami wysportowanych kobiet ma ZWYKLYCH PRZECIETNYCH NIEPRZYSTOJNYCH partnerów, a wiecie dlaczego? Bo jest na rynku deficyt wysportowanych i przystojnych a zarazem normalnych facetów nadających się do zwiazku, w większości niestety piękne panie są same lub muszą zadowolić się przeciętniakami, taka jest prawda. Nie oszukujcie się. Więc po co dbacie o siebie? Dla tych przeciętniaków? Chore, miejcie również wyrąbane jak oni. Oni jakoś nie muszą się mejkapowac i stosować chore diety. Znam wiele par gdzie kobieta jest przeciętna i są szczesiwi przez lata. A znam pary gdzie kobita CBA o siebie perfekcyjnie i jest zdradzana, bo ładnych kobiet faceci nie szanują, te przeciętne bardziej szanują :)

Gość gość
speridalaj tr000lowizno

Gość Odważna normalna
Nie mam na co i z czego spie... Trolem też nie jestem. Tylko jak nikt przedstawia jestem normalną niezepsuta i przede wszystkim nienaiwna kobieta która nie wciera w siebie codziennie tony bzdurnych kosmetyków, które i tak dają marne efekty i mam zaoszczędzona kasę a nie wydaje ja beznadziejnie na bzdety jak większość ZMANIPULOWANYCH PRZEZ KONCERNY I MODE kobiet :) po co wy to robicie kobieciny bezsensu

Gość gość
zgadzam sie z Tobą autorko! kobiety po prostu dały z siebie zrobić niewolnice mężczyzn, to mężczyźni im dyktują warunki i od nich wymagają, a one nic od mężczyzn nie wymagają. koiety robią z siebie sprzątaczki, praczki, kucharki, kochanki, matki, żony, fitnesski, modelki, próbują być perfekcyjne bo mają niską samoocene, a mężczyzni mają na wszystko wyje..., są wymagający, dominujący, rządzą kobietami, a sami sobie pozwalają na co chcą i są zapuszczeni. po prostu kobiety sie nie szanują i same pozwalają żeby to one musiały sie starać, a mężczyzna był jak król który nic nie musi!

Gość gość
Dziwne jesteście :O Ja lubię kosmetyki, lubię się stroić i ładnie wyglądać i robię to własnego samopoczucia i dla siebie. Zainteresowanie facetów to tylko skutek uboczny. I dla waszej informacji to nie jest manipulacja mediów, bo kobiety malują się od wieków, już w starożytności kobiety się upiększały, istniały wtedy pomadki do ust i pudry... a nie było wtedy koncernów kosmetycznych i telewizji :D kobiety mają to w genach, dlatego jesteśmy płcią piękną

Gość Odważna narurals
Gościu z 16godz dziękuję ci za to że REALNIE patrzysz na świat a nie jak większość kobiet przez różowe okulary, ja też miałam "epizod" na ładny wygląd ale przeszło mi to niestety po paru latach, szkoda że nie wcześniej. No i co mi było z ładnego wyglądu, a nic, przyciągała spojrzenia i zaczepki samców, więc nic mi z tego. Zauważyłam że wiele dziewczyn w liceum/ na studiach nosi długie włosy?? Po co one tak się mecza (faceci jakoś nie męczą się mają krótkie bo tak wygodniej :) ) Szkoda niektórych kobiet (pomijam nastolatki bo to głupi wiek i chcą się sobie i innym podobać) tyle one wkładają pracy w depilację, noszenie długich klakow, balsamowanie jędrnym balsamem i wiele innych głupot i co one z tego mają? A no męża czy partnera który dba tylko o to aby był czysty i ogolony i nic więcej. Kobiety jak możecie tak dbać o siebie wiedząc że facet nie musi tak dbać o siebie? Bo ma na to wyrąbane, bo wie że zawsze trafi mu się jakaś wymuskana panienka, jak możecie żyć w takiej niesprawiedliwości? A potem jeszcze jedna na drugą najwyższą bo ma np nieogolone nogi albo chodzi ubrana na luzaka? TO CHORE. Lepiej bierzcie przykład z mężczyzn oni zawsze trzymają się razem i uważają się za pempek swiata mimo beznadziejnego wyglądu czy charakteru. Przestańcie upiększać się na siłę bo taka jest moda uroda, po co jesteście NIEWOLNICAMI WYGLADU?

Gość gość
A czy ty kretynko nie rozumiesz, że niektórzy lubią się malować, stroić i nosić długie włosy? i że nie oznacza to zniewolenia, bo niby jak można być zniewolonym czymś co się LUBI robić? dotarło w końcu? Chcesz to nie dbaj o siebie, możesz się nawet nie myć i nikogo to nie obchodzi, ale nie organizuj innym wolnego czasu i nie decyduj za nich jak mają wyglądać.

Gość gość
tr0ooloololo lolo lolo lo :O tr0ooloololo lolo lolo lo :O tr0ooloololo lolo lolo lo :O tr0ooloololo lolo lolo lo :O

Gość Odważna naturals
Głupcze glupczynski no ale po co tak lubią stroić się, upiekszac dla siebie? To bez sensu. Nie popadajmy w skrajności myć należy się codziennie. Kolejna skrajnością jest codzienne nakładanie makijażu, i depilacja nog-co by głupiutkie i zmanipulowane koleżanki nie wyśmiały się, przez to kobiety są zniewolone a same o tym nie wiedzą bo się do takiego błędnego koła przyzwyczaiły. Zobaczcie jak obecnie wiele pięknych kobiet jest samotnych bo wiążą się z typkami które widzą tylko ciało, natomiast mam wiele koleżanek które są bardzo naturalne: nie farbują włosów, nie chodzą na silownie, nie kupują antycellulitowych balsamow, maja rozlazłe ciało, nie chodza na siłownię, nie stosują diet i wiecie że wszystkie z nich mają super KOCHAJACYCH MEZCZYZN z którymi już dorobiły się dziecka, mieszkania oto, także widzicie bądźcie naturalne a od razu trafi wam się super mężczyzna a nie idiota lecący na wydepilowane cialo lub długie pofarbowane włosy :) pozdrawiam te mądre i naturalne

Gość gość
Przykre że tak sobie tłumacza zaniedbanie kobiety którym się nie chce o siebie zadbać. Nie mówię już o jakimś przesadnym picowaniu ale pisanie że rozlazle kobiety mają fajnych facetów to zaklamywanie rzeczywistości. Co z tego że mają skoro oni slinia się do tych dobrze wyglądających? Każda powinna dbać o siebie dla siebie a nie facetów. Czym ty chcesz zabłysnąć? Nieogolonymi nogami, brakiem tapety i opona na brzuchu która urocza z pewnością nie jest? Dziwi mnie ze ktos nie chce ładnie wyglądać dla samego siebie. Niektóre widzą tylko skrajności czyli zaniedbane baby z tłustym łbem wyglądające jak z krzyża zdjęte albo wytapetowane laski które przeginaja.

Gość Odważna naturals
Nie wiesz o czym piszesz, to wcale nie jest zakłamywanie rzeczywistośc****isze o normalnych kobietach które jak przyjdą z pracy to mają inne zajęcia na głowie niż ćwiczenia na siłowni czy w domu przed tv, te opisane kobiety z mojego otoczenia mają dobrych mężczyzn, a nie wiecznie wymagających facecikow zapatrzonych na idealne panienki, na szczęście istnieją jeszcze normalni mężczyźni :) widocznie obracasz się w towarzystwie samych idealnych sportsmenek, które muszą mieć idealny wygląd bo inaczej wpadną w depresję..., to już nie moja bajka

Gość gość
Nie pisałam o idealnych kobietach i takich które stawiają wygląd ponad wszystko a o normalnych kobietach które o siebie dbają, po prostu. Tak to opisujesz jakby dbanie miało jedynie na celu przyciągnięcie faceta. A co jeśli kobieta robi to bo chce, bo może, bo lubi i nie jest niewolnica ani bezmozgiem? Dziwna jesteś. Sama zresztą napisałaś o tych znajomych ze są rozlazlazle a oponę na brzuchu nazwałas urocza. Serio? Dobrze czujesz się jako rozmemlana? Uważaj bo uwierzę. Jarasz się tymi naturalnymi włosami, no ok, tylko że naturalny kolor wcale nie musi kobiecie dodawać urody, często wręcz przeciwnie. W takim razie dlaczego jej sobie tej urody nie dodać? Przeciez glupsza się przez to nie staniesz. Faceci może i siebie akceptują z brzuchem i innym zaniedbaniem ale chyba nie chcesz wmówić że taki chłop jest dla kogoś atrakcyjny. No proszę cię.

Gość Odważna normals
Tak akceptuję i lubię siebie jak to nazwałas "rozmemlana" bo nie robię nic wbrew sobie, żyje tak jak chce, wielorybem z nadwaga nie jestem, wagę mam w normie ale nie dbam o cellulit rozstępy, nie ćwiczę bo nie lubię, ze sportu jedynie rower, diet żadnych nie mam, wszystko jem co lubię. No właśnie do tego zmierzam że faceci z brzuchem są NIEATRAKCYJNI ale w pełni siebie akceptują, życzę tak wysokiej samooceny co ma nie jeden obleśny brzydal innym nieidealnym panią z brzuchem rozstępami itp, dlaczego brzydcy faceci mają o sobie wysokie mniemanie a brzydkie kobiety chowają się i wstydzą, uważam że one tez powinny mieć wysokie ego o sobie a nie tylko brzydcy faceci, niech grubsze czy brzydsze panie nie wstydzą się siebie tylko niech pokazują swoje ciała w bikini mimo defektow- pomprostu pełna akceptacja :)

Gość gość
A ja myślę że akceptacja siebie wcale nie wyklucza pracy nad naszymi wadami. Jeśli ważę tonę to powinnam schudnąć dla własnego zdrowia i nie wmawiać sobie ze ja siebie tak bardziej kocham i akceptuję w związku z tym będę jadła co chce i wyglądała zwyczajnie źle.

Gość gość
Kobity które kłamią że tylko dla siebie się stroją i pindrzą, nie wierze wam. Robicie to żeby być lepszymi od innych kobiet i żeby to na was mężczyzni patrzyli. Kobiety są proste jak budowa cepa, o chłopa to by sie pobiły,a udają że nie.

Gość gość
gość dziś No to ty bądź gorsza od innych, skoro taką masz ambicję. I jak widać wychodzi ci to świetnie :D

Gość gość
Yyy. To twój post jest bezsensowny, więc chyba tobie.