Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zawsze krótkie włosy :c

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkim... Mam nietypowy kompleks... jeszcze nie spotkałam się nigdzie z takim problemem. A więc-Zawsze marzyły mi się długie włosy. No i takie też od dzieciństwa noszę (mam 20 lat). Oczywiście wiem, że włosy rosną do pewnej długości i potem przestają-genetyka. Ale nie o to mi chodzi, gdyż ogólnie włosy rosną mi długie. Jednak jakby "na przodzie" zwlaszcza na bokach, ogolnie tam gdzie nazywa się te miejsca grzywką, włosy w okolicach zakoli są zawsze strasznie krotkie... nie wiem. Albo caly czas sie lamia albo wypadaja i rosna coróż to nowe.. i ostatecznie zawsze aa krotkie. Na pierwszy rzut oka tego nie widac. Ale jakby ktos zaczal sie przygladac to zauwazy, to dla mnie bardzo smutne. Ardzo chcialabym miec cale wlosy dlugie, geste.. wymarzone. Jak kazda dziewczyna. Ma moze któraś podobny problem? Czy macie może porady lub znacie przyczyne tego?

Gość gość
to sa baby hair :D po prostu nowe włosy, które sa krotkie i zastepuja miejsce tych, ktore wypadły :D

Gość Carycka
Wiem o czym mowisz, to calkiem normalne, tyle że u aktualnych blondynow jest to mniej widoczne

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi ale nie wiem czy to są typowe baby hair, one rosną mi średnio ok 5-8 cm mimo, ze reszte wlosow mam prawie do talii. Tworzą taki plac już od lat (zajmuje on z 30% powierzchni wlosow)i w tym zgrupowaniu rosną cały czas tylko takie krotkie wlosy, jakbym miala jakas krzywa, lichą grzywke. Moze skora glowy tam jest inna przez co wlosy rosna slabsze -.- Tylko czy da sie je jakby "dohodować" do normalnej dlugosci? Czy juz zawsze beda takie

Gość HankaDzis
Wiesz co.. ja myślę że po prostu chodzisz do zlego fryzjera ktory zle ci te wlosy tnie i dlatego sie tak krusza. U mnie tez byl taki problem ze wlosy nie rosly no ale okazalo sie ze trzeba bylo je po prostu najpierw dobrze obciac, a pozniej takze podcinac co jakis czas zniszczone konce i teraz mam wlosy dwa razy dluzsze niz wczesniej. ja akurat chodze do salonu da vinci w poznaniu teraz bo pani iza jest cudowna fryzjerka. no i wazna jest tez ich pielegnacja czyli przede wszystkim odpowiedni szampon i odzywka.