Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego nie myśli o dzieciach?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Poznałem bardzo fajną koleżankę w pracy, ma 33 lata jest z facetem 2 lata, wcześniej sama zakończyła 7 letni związek. Bardzo dużo rozmawiamy na różne tematy, ostatnia dyskusja stała się bardzo poważna. Zeszło na temat dzieci. Stwierdziła, że kocha dzieci ale nie na na nie czasu. Nie chciałem dociskać, bo nie wierzę w te argumenty. Dodam , że pracujemy z dziećmi a ona pracuje z downami. W związku z tym rzeczywiście chyba kocha dzieci ale ten brak czasu mi tu nie pasuje. Od razu pomyślałem, że albo nie może mieć dzieci i to rekompensuje sobie pracą z chorymi dziećmi lub nie jest gotowa na dzieci z obecnym partnerem, bo to nie ten z którym chciałaby spędzić resztę życia. Miałem pociągnąć dyskusje dalej ale nie chciałem stawiać jej w trudnej sytuacji. Jak wy sądzicie, dlaczego nie chce mieć dzieci?

Gość gośćciekaw
A hoj Ci do tego :O. Zyjemy w czasach ,kiedy kobiety w koncu maja kontrole nad swoim cialem i dostep do antykoncepcji,nie miesci ci sie w twoim malym mozdzku ,ze nie kazda ma potrzebe rozmnazania?

Gość gość
00:51 Czytaj ze zrozumieniem. Jeśli się coś kocha to chce się to mieć, posiadać taka jest ludzka natura głupia cipo.

Gość gość
Moze jest chora na cos i w razie smierci ktos musialby sie zaopiekowac. A moze partner nie spelnia wymogow na ojca. A moze ma trudna sytuacje materialna. Powodow moze byc tysiac

Gość gośćciekaw
Ja tez kocham dzieciaki ,ale to nie znaczy ,ze chce miec swoje,"glupia cipo"to mozesz sobie do lustra powiedziec !

Gość gość
Co Cię to obchodzi? To jej sprawa nie twoja. Może Ci się podoba?

Gość gość
Czy ktoś się jeszcze wypowie?

Gość gość
dziwny jestes, co cie to obchodzi, czy ona chce czy nie chce miec dzieci. Moze to byc prawda, lubi dzieci, ale nie az tak, by sobie urodzić

Gość twa dziewczyna z sąsiedztwa
Tez pracuję z dziećmi z zespołem Downa i jestem nieco starsza niż autorka postu. I też nie mam dzieci.

Gość gość
Mnie w pracy często jeden kolega kiedy moja żona bedzie miała dziecko. jakie ma piersi, często gada, że ją odwiedzi :O Dogryza mi bo za dużo o nią pyta mając żone i dzieci

Moja znajoma z roku ze studiów też Nie ma dzieci a w zamian za to kupiła psa. Powiedziała mi, że u niej w rodzinie jest przyzwolenie na to by dzieci nie mieć. Tak to okresliła.

Jak się NIE ma warunków w życiu na to by mieć dzieci to się ich nie ma. Inaczej byłby to egoizm i szkoda dla dziecka. Dziecko to nie zabawka ani zachcianka. Dziecko to jest mały człowiek.

Gość gość
Autor wątku ma rację. Pytanie czy nie moze, czy nie ma odpowiedniego faceta.

Gość gość
Chore prawo.Nikogo nie obchodzi czy ktoś chce bachora czy nie