Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Są tutaj mamy na macierzynskim uwięzione w domu bez auta...

Polecane posty

Gość gość

Ja tak mam, nie mam auta, cały dzień w domu, jedyna rozrywka w dni robocze to spacer. Jeszcze dodatkowo mieszkam na wsi, co innego mamy z miast, które mogą wyjść sobie do galerii czy retauracj. Taka ja to jestem uwięziona, uziemiona i zdana na urlop męża. Przykre to. Jestem czasami bardzo sfrustrowana. Ja mam w perspektywie kafeterie, portale społecznościowe albo spacer.ehh

Gość gość
To kup auto !?

Gość gość
Kupić auto to nie tak chop siup. Ciężko utrZymać dwa samochody. Ja na macierzyńskim i mąż sredni zarobek. Zanim uzbieram na auto to pewnie wrócę do pracy tylko nie wiem jeszcze jak wrocic skoro na wsi niema żłobków a niema kto zostać z dzieckiem. Ogólnie na wsi JEST przewalone. Zanim ktoś napisze żebym się wyprowadzila do miasta uprzedze ze mamy dom i nie wyprowadzimy się

Gość gość
Chciałam pogadać z osobami o podobnej sytuacji. Na pewno nie jestem sama z takim problemem. Uzalam.się nad sobą ale to taka sytuacja naprawdę ciężka do zmiany.

Gość gość
No to po chvj narzekasz? Nie wiedziałaś jaka czeka Cię przyszłość? Zajmij się dzieckiem i wyłącz kafeterie z całym szacunkiem, nie potrzeba tu kolejnej frustratki.

Gość gość
Też mieszkam na wsi. Kupiliśmy drugie auto za 5tys. Jeżdżę sobie z dzieckiem gdzie chce i nie muszę o nic męża prosić. Jakbyś chciała to byś wzięła na raty chociażby to auto a nie narzekala jak ci źle.

Gość gość
Jeszcze moja praca jest trzyzmianowa ja nie wiem jak ja to pogodze. Z drugiej.strony jesli nie wrócę tylko pójdę na wychowawczy to zwariuje i bede trolem kafeterii

Gość gość
Jak was stać było na dom to na dwa samochody tym bardziej

Gość gość
Szukam ambitnych osób, które chcą sobie dorobić przy komputerze 1400zł. Praca jest bardzo prosta i przyjemna, pracujesz ile chcesz i kiedy chcesz W moim programie nie inwestujesz ani złotówki! W każdej chwili możesz zrezygnować - Tutaj nic nie tracisz, jednie możesz zyskać, a uwierz naprawdę warto! Jeśli jesteś zainteresowany/a ofertą wejdź na strone, zapisz się na listę i zobacz jakie to proste http://lukaszpawlowski.getleads.pl/jakzarobic

Gość gość
Czyli mieszkacie w trójkę i utrzymujecie dwa auta? ,nie jest ciężko? Zwlaszcza ze teraz drogie są ubezp starych samochodów??

Gość gość
No właśnie jeżeli stać nas na dom to chyba proste że to są koszta co miesiąc, nie chcialam dokładać jeszcze kosztow utrzymania i amortyzacji kolejnego auta.

Gość gość
To idz do pracy zamiast meza i wez babo nie marudz bo nie masz wcale zle a marudzisz! Nie kazda kobieta majac dziecko ma meza lub tez oparcia w ojcu dziecka. Twoj maz ciezko pracuje by bylo Wam wszystkim dobrze. Nie jedna chciala by miec mozliwosc bycia w domu z dzieckiem ale ich na to zwyczajnie nie stac.

Gość gość
Ooo to jesteśmy w podobnej sytuacji. Z tym,że ja zmobilizowalam się i kończę kurs prawa jazdy. Również mieszkam na wsi.

Gość gość
Chwala panu bogu ze jeszcze kurs w szkole zrobilam i zdałam prawko bo teraz bym jeszcze gorzej narzekala

Gość gość
Ja też byłam uziemiona bez auta i przeżyłam. Na czeste spacery z dzieckiem nie narzekalam wrecz przeciwnie. Ok prawda-mieszkam w miescie. Ale po galeriach z dzieckiem nie chodzilam po restauracjach lodziarniach itd też. Jak cie nie stac na drugie auto to.stac cie na rozwalanie kasy po galeriach...? A skoro potrzebujesz czasem auto to zawiez męża do pracy. Masz samochod dla siebie pozalatwiasz co chcesz potem po niego pojedziesz. Ja tu problemu nie widze....

Gość gość
No i to w sumie jest rozwiązanie. Zawieź go razem z dzieckiem, będziesz miała cały dzień dla siebie, Potem po niego pojedziecie. 1-2 dni w tygodniu takie i odzyjesz

Gość gość
Wiosną latem jesienią rower

Gość gość
Ja mam podobnie . Tyle ze mamy dwójkę dzieci i ja mam samochód ale nieczęsto gdziekolwiek jeżdżę.. Na spacery nie chce mi się teraz chodzić bo błoto wszędzie . Ale nie narzekam .

Gość gość
Szukam ambitnych osób, które chcą sobie dorobić przy komputerze 1400zł. Praca jest bardzo prosta i przyjemna, pracujesz ile chcesz i kiedy chcesz W moim programie nie inwestujesz ani złotówki! W każdej chwili możesz zrezygnować - Tutaj nic nie tracisz, jednie możesz zyskać, a uwierz naprawdę warto! Jeśli jesteś zainteresowany/a ofertą wejdź na strone i zapisz się na listę http://lukaszpawlowski.getleads.pl/jakzarobic

Gość gość
Ja jestem na macierzyńskim. Nie mam auta, faceta z resztą też już nie. Jeździmy autobusem jak trzeba

Gość gość
Nie masz co robic na wsi? Bo ja mam. Roboty w c****j. Nawet nie mysle o wycieczkach:):):)

Gość gość
Też nie mam auta. 10 lat temu próbowałam je zrobić, niestety, to nie dla mnie. Całe życie mieszkam w dużym mieście więc nigdy nie miałam problemu z dojazdem gdziekolwiek. Teraz mam 6 tygodniową córkę i żałuję, że nie mam auta i prawka. Z wózkiem ciężko podróżować tramwajem czy autobusem.

Gość gość
Hj

Gość gość
Autorko rozumiem bez prawda w centrum miasta, ale na wsi to jest nierealne żyć bez prawka. Jak robisz codzienne zakupy ? No chyba, że sklep masz w pobliżu, no ale kurde przecież za jakiś czas dziecko trzeba będzie odprawić do szkoły i wozić codziennie rano i po południu. Jak ty sobie to wszystko wyobrażasz ?

Gość gość
Tu autorka.Ja mam prawo jazdy

Gość gość
Autorko a nie ma na wsi jakichś innych mam które mogłabyś odwiedzać? Albo one Ciebie? Zawsze to razniej

Gość gość
Ja też jestem uwięziona na wsi. Auto w naprawie a i tak pewnie zostaniemy przy jednym żeby zaoszczędzić i zmienić na lepsze później. Jestem zalamana. Tylko kafeteria, jakieś strony i nuda. Na wsi nie ma co robić. U mnie jest tylko jeden kiepski plac zabaw, nie znam tu nikogo :/

Gość gość
A ja mam dwa samochody i nie mam prawka. :D Wolę spacery, mi to odpowiada. Jeszcze będzie czas na galerie i restauracje, już niedługo. :)

Gość gość
Współczuję wam dziewczyny. Zaraz będzie cieplej i bedziecie chodzić na swoje placyki gdzie może będzie więcej mam z pociechami. Zawsze raźniej i można coś zorganizować z mobilną mama. Dlatego ja zrobiłam prawko na 18 lat i od razu zbierałam na auto. Żeby być zawsze i wszędzie niezależna

Gość gość
Wies to nuda. Współczuję Wam..