Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerwusek96

Nerwica...

Polecane posty

Gość nerwusek96

Hej dziewczyny. Już od długiego czasu zmagam się z takimi objawami jak kołatanie serce, ucisk w mostku, duszności, nagle robi mi sie strasznie słabo, robię się blada, serce wali, mam wrażenie że zaraz coś się stanie, że zemdleję (chociaż nigdy nie zemdałam) zawroty głowy i ciagły strach. Nie wiem czym to może być spowodowane, ale to pewnie nerwica. Badania krwi wychodzą dobrze, cianienie dobre, EKG, USG brzucha wszystko ok! Już nie daje sobie z tym rady, nie mam na nic ochoty, płaczę często bo nie mogę sobie poradzić... nie potrafię przestawić myślenia. Strach przed wyjściem gdziekolwiek, do sklepu, do klubu gdziekolwiek ze znajomymi z chłopakiem... boję się być sama w domu, mam do siebie o to żal, że czasami zostaje ze mną chłopak zamiast wyjść bo ja się źle czuję... brałam pralex, hydroksyzynę ale to delikatny lek, melisę pije wiadrami! Czy polecacie iść do psychologa, psychiatry? Może jakieś rady? Jak sobie pomóc? Jakieś domowe sposoby? Jakiś sposób jak taki atak łapie?

Gość gość
Znam to, nawet wyladowalam w szpitalu , bo myslalam ze umieram; Pozniej bylam u psychologa, anwet mi troche w glowie poukladal, ale upieral sie na psychiatre. Psychiatra na sto procent zapisze ci antydepresanty, a to nie jest dobre. Ja bralam kilka dni, ale czulma sie gorzej i odstawilam.Lekarz rodzinny zapisal mi hydroksyzyne doraznie. Ona pomaga, ale to wtedy raczej na wieczor bo pozniej zasniesz. ja jak juz naprawde nie daje rady to biore lek zawierajacy oxazepam, pol tabletki. Lekarz rodzinny to przepisze. Bierzesz tylko kilka dni i odstawiasz. Nie uzaleznisz sie . Musisz tez myslec pozytywnie i zajmowac czyms mysli, da sie z tym zyc.

Gość gość
Może przez jakiś czas pobierz ziołowy nervomix forte, mi pomógł kiedy miałam długi stres związany z sytuacją rodzinną. Uspokajał mnie, wyciszał, nie czułam lęku w klatce piersiowej.

Gość hasnnia
też go brałam chociaż u mnie nie było aż takich objawów, że wybrałabym się z tym do szpitala ale faktycznie, jak mam momenty, że nerwy mam napięte i wszystko dookoła podnosi mi ciśnienie, to nervomix jest bardzo dobry