Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na zachodzie mezczyzni rzeczywiscie akceptuja homoseksualistow czy to sciema?

Polecane posty

Gość gość

W Polsce znaczna wiekszosc nie toleruje a jesli juz zna jakiegos geja np. w pracy to ogranicza stosunki do formalnych, nie przyjazni sie z nim i nie chodzi na piwo bo uwaza to moze i za wstyd,przyjaznic sie z pedalem a moze sie go zwyczajnie obawia. Geje ktorzy przebywaja w meskim gronie i maja kumpli to zazwyczaj ukryci geje ktorzy z obawy przed opuszczeniem przez kolegow ukrywaja swoja orientacje. Ci otwarci geje ktorzy nie kryja sie z orientacja to zazwyczaj trzymaja z innymi gejami i kobietami hetero i maja malo kolegow wsrod mezczyzn hetero. A jak sytuacja ma sie na zachodzie? Geje moga chodzic za reke czy tez sie przytulic i nikt nie zwraca na nich uwagi? A jak z relacjami miedzy panami homo i hetero w zyciu codziennym?

Gość gość
Polska zmierza ku zachodowi tolerancja do gejów wzrasta dużo osobistości aktorów, lekarzy jest gejami, ludzie zaczynają to traktować normalnie a nie jak cudo.

Gość gość
Jednak wciaz sa mezczyzni ktorzy na wzmianke o gejach pod nosem parskaja i mowia ,,j****e pedaly,,

Gość gość
To rasiści dla takiego każdy jest zerem a sam nic nie reprezentuje swoją osobą.

Gość gość
im więcej gejów tym więcej zostaje dla nas c**ek i to jest ok. ;)

Gość gość
15:45 nie do konca bo jest tyle samo gejow co lesbijek a wiec to sie wyrownuje

Gość akafacet
Mieszkam w Holandii. Tacy rodowici Holendrzy "z dziada pradziada" przeważnie nie mają z tym problemu ale jest też naprawde sporo takich co nie tolerują. Natomiast jeżeli chodzi o Turków/Muzułmanów/Czarnych to w miażdżącej większości nie tolerują a wręcz gardzą takimi.

Gość gość
16;12 Ale nie toleruja w sensie ze nie chcieli by sie zadawac z gejem np. isc na piwo,czy nie toleruja tzn. ze gardza nimi i wyzywaja.

Gość akafacet
Ci "rodowici" po prostu się z nimi nie zadają , może czasem obgadają we własnym gronie. A ci "mniej rodowici" to już inna sprawa - w pracy oficjalnie nie zaatakują nawet słownie bo za to z automatu się wylatuje (jak zaatakowany będzie miał świadków). Ale w nocy w ciemnej uliczce to czasem można od takich dostać bemcki za bycie gejem. Kiedyś w pracy jeden Marokańczyk zobaczył takiego chłopaczka (Polaka) - taki trochę zniewieściały z wyglądu bym powiedział i miał taki lekki niepewny chód - i powiedział do mnie, że to na pewno c**ta i pe**ł w ogóle miał niezły ubaw z chłopaka. W ogóle typ mnie rozbawił (w negatywnym sensie) bo założył, że skoro jestem Polakiem to może tak przy mnie mówić. Ale jak by tak logicznie pomyśleć i polecieć stereotypami to jako Polak jestem też rasistą a on jest czarny więc... :)

Gość gość
A wsrod tych 'rodowitych' jest wiecej takich zupelnie tolerancyjnych co nie ma nic przeciwko aby kolegowac sie z gejem? Pomijajac kwestie przymusowe np. rozmowy o sprawach pracy, to czy wiecej jest takich mezczyzn niz w Polsce co moga miec takiego znajomego i isc z nim gdzies do pubu np czy na piwo? Czy ta tolerancja jest wymuszona bardziej? I czy poza przymusowymi sytuacjami po protu unikaja gejow?

Gość gość
Ja chyba żyję w innym świecie, bo nie znam ani jednej osoby, która miałaby problem pójść z gejem na piwo. W mojej grupce przyjaciół jest jeden gej, który się z tym nie ukrywa, ani nie rozgłasza tego wszystkim, po prostu nim jest. Nigdy nie widziałem, żeby inni moi znajomi robili z tego powodu jakiekolwiek problemy. Może to kwestia statusu społecznego?

Gość gość
19:20 Nie mowie o kobietach bo wsrod nich koledzy geje sa akceptowani a czesto i porzadani. Jednak wsrod mezczyzn panuje zwyczajna niechec do gejow. Nawet jesli ich toleruja np. w pracy, w formalnych sprawach to unikaja ich prywatnie. Czesto sa tez homofobami i w meskim gronie zwyczajnie wysmiewaja panow o odmiennej orientacji. Sama mam znajomego geja ktory jest moim dobrym kolega i mi sie zwierzyl ze jak przyznal sie ze jest w zwiazku z facetem i ze woli mezczyzn to wiekszosc kolegow (plci meskiej) przestala sie odzywac. Niby wszystko w porzadku, niby brak czasu itp ale jednak sie nie odzywali juz tak jak kiedys.

Gość gość
19:14 a po co mi pedal wsrod znajomych? jak on do pubu czy na piwo jak piszesz nie chce isc tylko bedzie pil drinka z palemka i siedzial jak dziewczyna z noga na nodze przecie to siara

Gość akafacet
Ciężko powiedzieć aż tak Holendrów nie znam. Mówię na podstawie tego co widzę w pracy i czasem "na mieście". Ogólnie Holendrzy nie mają żadnych "ale" do osób homoseksualnych a nawet jak coś mają to raczej się z tym nie obnoszą, oczywiście zdarzają się osoby które stronią od takowych. Taka osoba jest normalnie traktowana zarówno przez facetów jak i kobiety - wychodzą razem do pubów/klubów napić się piwa/porozmawiać/potańczyć. Ich (tych na nie) stosunek jest najczęściej neutralny/obojętny - nikt w Holandii nie krzyknie na ulicy "spie***laj pe***e" :) Z kolei ja mam do ciebie pytanie: dlaczego założyłeś/łaś temat o "mężczyznach" a nie ogólnie o "osobach"? Osobiście znam zarówno w Polsce jak i Holandii - Polki jak i Holenderki które również nie lubią homoseksualistów, kobieta również może nie tolerować takich osób. A ich mniejsza otwarta agresywność w tym temacie wynika wyłącznie z ich fizyczności (są słabsze) za to doskonale nadrabiają w mniejszym gronie przemocą psychiczną np. obgadywaniem takich osób. Z jednej strony wkurzasz się na facetów, że tacy są a z drugiej... no właśnie... wkurzasz się wyłącznie na facetów. Trochę zalatuje mi tu hipokryzją.

Gość akafacet
" Nie mowie o kobietach bo wsrod nich koledzy geje sa akceptowani a czesto i porzadani." Idąc tym tropem myślenia to faceci w większości nie mają nic do lesbijek więc w 50% są w porządku. Moim zdaniem słabe tłumaczenie.

Gość gość
19;54 Ale taka jest prawda. 99% Pogardy wobec gejow slyszalam z meskich ust, od kobiet jedynie ze to niemoralne itp lecz od mezczyzn bardziej niewybredne slowa w tym c***y, pedaly itp. A to ze wiekszosc kobiet nie ma nic do gejow tak jak wiekszosc mezyczyzn do lesbijek to prawda. Meczyzni zazwyczaj lubia lesbijki a kobiety wola gejow.

Gość gość
Jedź do Rosji to się przekonasz

Gość gość
Rosja to wschod

Gość gość
Nie mam nic przeciwko gejom niech dobie będą tylko niech nie wchodzą mi w droge i nie narzucają swojego sposobu bycia Przykład Italia gdzie maja chyba większe prawa od normalnych i pozniej efekty zaczepki na auto grilach włazenie pod prysznic "bo on chciał dobie cos zobaczyć " U nas za takie cos dostanie strzał w morde i da na luz a tam jest to na zasadzie choroby i trzeba mu to wybaczyc

Gość gość
20:03 Chcial ci plecki umyc hahaha xd