Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem mojego psa

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie Mój pies od kilku dni drapie się, gryzie i liże po bokach i w okolicach łopatek, szczególnie z jednej strony. Jutro wybieram się do weterynarza o radę. Chciałam jednak zorientować się czy nie wiecie czegoś na ten temat. Poniżej zdjęcie, w jakim stanie jest teraz skóra pieska. Z góry dzięki za odpowiedzi :) pozdrawiam! http://imgur.com/dEdrCOG

Wygląda na tak zwanego hot spota, choć zdjęcie nie pokazuje dobrze wyglądu skóry. Jeśli wcześniej nie miał takich problemów, to z pewnością uczuliło go coś, np ugrzyzienie owada, cokolwiek. Lekarz pewnie da leki przeciwświadowe i coś na ranę i będzie dobrze :)

Gość gość
Może być cała masa rzeczy, od pcheł przez grzyba czy zakażenie bakteryjne po problem psychologiczny. Nikt na odległość nie zdiagnozuje...

Gość gość
Dzięki :) macie rację, nie wiadomo. Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje...

Gość gość
Mój pies kiedyś złapał się z drugim psem nawet nie wiedziałam kiedy i potem zrobiło się z tego potężne zakażenie. Poszłam wtedy do weterynarza w www.weterynarz.pila.pl i lekarz dał antybiotyk...ale pies zachowywał się tak samo a nawet nie dał się dotknąć do tego boku.