Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Usunięcie jajników

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam stwierdzone PCOS i hiperinsulinemie. Od roku mam problemy z bólem brzucha i jajników, częste zawroty głowy, wymioty jak i problem z apetytem. Podczas wizyt u ginekologa które są dość często słyszę, że jest to normalne. Czy u Was pojawiają się podobne problemy? Albo jak sobie z nimi radzić? Ból pojawia się codziennie, jestem już powoli do niego przyzwyczajona ale są dni kiedy nie mogę normalnie funkcjonować tylko leże w łóżku, zażywam tabletki przeciwbólowe i zwijam się z bólu. Od 5 dni zażywam tabletki antykoncepcyjne, nie widzę poprawy, a nawet pojawiły się dzisiaj kolki, które sparaliżowały mój organizm tak bardzo, że nie byłam w stanie stać. Co robić? Zastanawiam się coraz poważniej nad usunięciem jajników.

Gość gość
niestety, ale nie mozna usunac jajnikow z powodu pcos. poczytaj o ich funkcji. ja przez endometrioze chcialam usunac macice i lekarz mial zwiazane rece. tez zwijam sie w bolu i jade na kodeinie :o

Gość gość
O pcos chyba wiem już dużo, wiem, że to nie powód do usuwania, ale ten ból nie pozwala mi normalnie funkcjonować. Codziennie jestem ta tabletkach i nie ma dnia bez bólu.. nie wiem już co robić. Może ktoś wie co robić..?

Gość gość
Mnie też nie pozwala i jakos lekarzy to nie interesuje. mimo, ze macica w ciele kobiety jest bezuzyteczna. Zaden lekarz nie wytnie ci jajnikow, bo musialabys brac do konca zycia hormony i zestarzalabys sie w rok o 10 lat..