Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RK25

Chcę mieć męża, ale nie chcę mieć dzieci

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Baby które chcą mieć dzieci chyba nigdy nie miały styczności z dziećmi dlatego chcą mieć smiech.gif mi po niańczeniu kilku się odechciało i NIGDY nie będę miała smiech.gif x Z tego wniosek, ze masz w otoczeniu głupich i beznadziejnych dorosłych, ktorzy - co oczywiste , maja głupie i beznadziejne dzieci. Ale kazdy sobie sam wybiera towarzystwo Ja mam stycznosc z normalnymi dorosłymi i dziecmi.

Gość gość
gość dziś rozumiem, ze zwalczasz wszelkie instynkty, nie uprawiasz seksu, a jak z piciem i jedzeniem? To slabosc i myslenie zolądkiem

Gość gość
mi się kiedyś wydawało że chcę (jak miałam 18-19 lat) potem mój brat miał dzieci i musiałam się mini opiekować- czasem 10-12 godzin na raz (nie codziennie, ale powiedzmy 3-4 raz w miesiącu) po tym nabrałam obrzydzenia do dzieci, poza tym bałabym się że moje byłyby takie same, a jego dzieci to chodzący koszmar te 10-12 godzin wytrzymywałam z trudem zaciskając zęby, nie wyobrażam sobie miec takie 24/7 w domu

Gość gośćlaura
Jesli chcesz rady to zwiaz sie z facetem po wazektomii,nie ma zmieniania zdania,poglądów,tak chcesz to nie problem pełno takich facetow,sama tez zrob wazektomie,zeby bylo sprawiedliwie,w razie kiedy ci sie zamarzy odmienic

Gość gość
kobieta nie może zrobić wazektomii bo nie mają nasieniowodów:D:D kobieta może podwiązać jajowody- ale nie w Polsce niestety

Gość gość
Instynkt płodzenia :P jak zwierzęta :P

Gość gość
Instynkt jedzenia :) jak zwierzęta :)

Gość gość
Znam osobiście kilka małżeństw które świadomie nie mają dzieci. Teraz już są w przedziale wiekowym 37-52 lat. Dobrze ustawieni finansowo. Same szczęśliwe małżeństwa. Ciekawe, małżeństwa, które miały dzieci w większości się rozpadły

Gość gość
Mój mąż nie chce dzieci - kiedyś chciał, jak był młody i właśnie ojcostwo kojarzyło mu się tylko z zabawą z dzieckiem. Potem dojrzał, zrozumiał jaka to odpowiedzialność i teraz nie chce :)

Gość gość
Czy sie instynkt odezwie, czy nie, to jest sprawa indywidualna. to chyba oczywiste. Siostrze mojego męża nadal się nie odezwał, a ma niedługo 32 lata. szczęśliwa w związku od ok 8-9 lat, ma dobrą pracę którą lubi. Mojej koleżance instynkt sie odezwał jak miała 33 . ale nie "padło jej na mózg' że chce "dzidzi", normalnie uznała, hm, może jednak ja ccę dziecko? usiedli z mężem, pogadali, rozmawiali o tym kilka miesięcy, popodróżowali sobie np w miejsca gdzie z dzieckiem tak do 3-4 lat lepiej nie jechać (narty w Austrii i tropiki), pomyśleli, i sie zdecydowali - staramy się, bedzie lub, sie okazę, tak czy siak będzie OK. dziecko ma teraz 3 lata oni są super rodzicami, zwłaszcza ona. nie skacze nad dzieckiem ojejeku jejku, nic z tych rzeczy. wyluzowana. w ubiegły piątek bylysmy na koncercie i piłysmy hektolitry piwa we dwie ;) a też mam dziecko, ma 7 lat ja mam 38.

Gość gość
Tylko ze bez jedzenia możesz umrzeć i musisz jeść. Bez dziecka można żyć

Gość gośćlaura
Ja nic zlego nie mialam na myśli,tak kobieta to podwiazac jajowody pomylilam sie,moja znajoma podwiazala janiki na wlasne zyczenie nawiasem mowiac ma troje dzieci nie chciala wiecej,wiec dala w lape dla lekarza przy ostatnim porodzie na podlasiu tak jest tylko po cichu,wiadomo ale ze w Polsce nie mozna,to bzdura,za kase zrobia,jak ktos tak decyduje,ja nie mam nic do tego,jesli ludzie sa szczesliwi,to spoko

Gość akafacet
25 lat i już wielce dorosłe deklaracje do końca życia :) A te rady żeby młody facet robił sobie wazektomie to aż ciężko skomentować.

Gość gość
akafacet dziś Moj facet w wieku 24 lat mial wazektomie i jakos nie zaluje. w tym roku konczy 30 :)

Gość gość
Madry wybor faceta :) Ja mojego chce namowic :P

Gość gość
To nie miej

Gość gość
Ktos ma racje ze w wieku 25 chciec miec dzieci to raczej dziwne.poczekaj z szukaniem meza, a jak ci sie nie odmieni, poszukaj takiego co nie moze miec dzieci i mu wszystko jedno.bo takiemu co twierdzi ze nie chce, moze sie odmienic o 180stopni

Gość gość
Dokładnie. Jak facet robi wazektomię to jest już jasna deklaracja, a nie puste słowa.

Gość gość
gość 2018.02.09 Tylko ze bez jedzenia możesz umrzeć i musisz jeść. Bez dziecka można żyć x 1. niektorzy joginowie radza sobie bez jedzenia 2. bez rodzenia umarłby cały swiat

Gość gość
gość dziś hahahahahaha co za laska :D co kogo obchodzi cały swiat? To rodz dzieci nawet 15 zeby zapewnic istnienie. Nasi politycy na pewno beda ci wdzieczni i cie docenia :D :D

Gość gość
Myślę, że bez rodzenia przypadkowych dzieci świat miałby się całkiem dobrze. Wręcz znacznie lepiej niż teraz, składając się na 8-9 dzietne patologie, które wymyśliły sobie taki sposób na życie. Po 3 i kolejnym wyciągnięciu do Państwa ręki po pieniądze, powinien być wybór NFZ refunduje wazektomię i Państwa dokłada się do aktualnych dzieci (w formie darów nie przepijanej kasy) lub Państwo odcina się całkowicie.

Gość gość
A ja mam męża a nie mam dzieci...więc da się :))

Gość gość
gość wczoraj gość dziś hahahahahaha co za laska smiech.gif co kogo obchodzi cały swiat? To rodz dzieci nawet 15 zeby zapewnic istnienie. Nasi politycy na pewno beda ci wdzieczni i cie docenia smiech.gifsmiech.gif xx głupota i brak wyobrazni poraza. Siedzisz przy kompie wymyslonym przez czyjes dzieci, leczą cie czyjes dzieci, filmy robia czyjes dzieci :). Nie byłoby dzieci, nie byłoby ludzi, umarałabys z głodu, zimna, goła . Co do tego maja politycy? Gdyby nie bylo ludzi nie przezylabys.

Gość gość
13:25 oczywiście masz rację ale dzieci na świecie jest tak dużo że moje nie zrobią różnicy no może jedynie na plus jak ich nie będzie bo ziemia i tak jest przeludniona ;) nie każdy musi mieć dzieci :) niech rodzą te które chcą :)

Gość gość
Większość ludzi nie powinno być urodzonych :/ chamów pełno ... i wiele osób tak pomyśli o waszym dziecku ;) nie ma gwarancji se będzie miłe

Gość gość
Mam 31 lat i nie chce dzieci z roznych powodow. W Lewicach na Slowacji robia zabiegi podwiazania jajowodow za niecale 600euro. Mam zabieg za 2 tygodnie. Dlugo o tym myslalam, ale nie chce, a juz przed 40stka to juz o ogle nie chce miec nawet mozliwosci aby nie urodzic chorego dziecka. Partner wie, ma dziecko z poprzedniego malzenstwa. Rodzinie i znajomym, jezeli beda pytac, wspomne ze jestem bezplodna i koniec rozmowy. Moj czas na dziecko wlasnie minal i nie chce aby biologa za mnie zdecydowala.

Gość gość
wazektomia jest odwracalna