Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

garmażerka kupujecie?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny kupujecie w garmażerkach? Chodzi mi np kotlety, jakieś pierogi, gołąbki i sałatki w garmażerce, a w domu na szybko ziemniaki/frytki/kasze do tego? Jakbyście miały pod domem to zachodziłybyście czy wolicie gotować?

Gość gość
Oczywiście, że kupujemy. Czasami nie mamy czasu na gotowanie, nieraz z lenistwa. Więc tak, jak najbardziej, ale tylko czasami bo jest dość drogo, żeby tak na codzień. Czasami kupuję 30 gołąbków i zamrażam. Inne rzeczy również, na godzinę przez zamknięciem jest 50% ceny :)

Gość gość
Kupuje ale ja jem tylko kurczaka z rozna, bo u mnie ludzie to kupuja kilogramami, wiec kurczak ma najmniejsze szanse ze jest nieswiezy. I surowke tez kupuje ktoras dzisiejsza. Maz sie nie boi kotletow to je. No i jak maja jakas zapiekanke makaronowa, kopytka, ziemniaczki pieczone to kupujemy bo to jest jeszcze gorace i zaraz znika. Jak bylam w 1 ciazy to czesto kupowalam, z raz w tygodniu bo nie mialam sily i checi gotowac. No a tak to rzadko, raz na miesiac-dwa, bo przerzucilismy sie na zakupy online i nie ma kto isc po gotowca:) za to jak mam lenia w kuchni to jemy pierogi z lidla, w ostatecznosci zamawiamy pizze, tylko dziecku cos robie na szybko lub mu daje ostatnia porcje zupy. Jeszcze w sumie nie swiecimy w ciemnosci, wiec jest ok.

Gość gość
kupuje ale tylko takie ze sprawdzonym składem często pierogi i krokiety - sałatek się brzydzę jakoś tych kupnych jeść

Gość gość
Bardzo rzadko, raz, że prawie nigdy nie ma to takiego smaku, jaki lubimy, a dwa: jak mam zrobić coś na szybko to wolę jakiś stek czy rybę i sałatę czy warzywa z patelni, albo jakieś curry, prosty makaron etc. Jak nas raz na jakiś czas najdzie na pierogi czy bigos, to robimy to w domu, w ilości większej i mrozimy. A surówek gotowych w ogóle nei uznaję, mam przystawkę do tarcia warzyw, zrobienie jakiegoś "zielska" do posiłku to dosłownie chwila.

Gość gość
Wszystko zalezy od tego jaka jest jakosc jedzenia. Mieszkam w duzym miescie i niedaleko mnie jest garmazerka gdzie jest zawsze kolejka ludzi. Jedzenie jest swieze, bardzo dobrej jakosci i bardzo smaczne. Maja np golabki, pierogi i krokiety. Jak mamy ochote to kupujemy. Nie oplaca mi sie stac pol dnia przy garach bo to potrawy dosc czasochlonne. Jedzenie jest jak domowe i wszystkim smakuje wiec od czasu do czasu korzystamy.

Gość gość
Tylko czasem pierogi, innych rzeczy się brzydzę.

Gość gość
Nie. Tak jak ktoś wyżej napisał: wolę te czasochłonne rzeczy raz na jakiś czas zrobić i zamrozić w porcjach. Tym bardziej, że na co dzień też gotujemy rzeczy szybkie i proste. Ręce mi więc nie odpadną jak raz na pół roku zawinę parę gołąbków, tym bardziej, że robię je tylko z kapusty kiszonej (całe głowy) więc odpada całe oparzanie etc. A i smak nieporównywalnie lepszy niż ze świeżych liści :) Pierogi tak samo: mamy swoje ulubione ciasto (na maślance), swoje proporcje nadzienia, więc wolimy zjeść rzadziej, ale idealnie takie, jak lubimy .

Gość gość
zdradz przepis na gołąbki z kiszonej kapusty , chętnie skorzystam

Gość gość
gość dziś Robisz tak jak zwykłe, tylko główka kapusty jest już gotowa - liście odchodzą same :) Czasem nawet można kupić tylko liście kiszone. Odcinasz nerw, pakujesz nadzienie, zawijasz, gotujesz czy pieczesz - jak wolicie. Najlepsze odsmażane na drugi dzień :)

Gość gość
nigdy

Gość gość
ja nie kupuję, jak już to porządne mięso mielone na spaghetti na przykład... do spaghetti dodaję mój ulubiony ser Hochland http://kremowe.hochland.pl/ który jest naprawdę przepyszny i świetnie komponuje się z makaronem

Gość gość
O, niemieckie dmuchane twarogi schodza na psy, zaczynaja spamowac po forach. Sprzedaz spada?

Gość gość
w *gErmażerkach jak już nieuku

Gość czaykus
Nie kupuję gotowej garmażerki. Czasami, zdarza mi się jednak zamówić pizzę. Zazwyczaj, składam wtedy zamówienie w pizzerii http://szczecin.pizzerianocna.pl/#promocje gdyż często organizowane są w niej ciekawe promocje. Sam, poza pizzą zamawiam w niej sałatki, które ma fenomenalne!

Gość edburgh
Może nie tylko garmażerka co jedzenie na dowóz :-) Odkąd znalazłam pizza portal to tak raz w tygodniu coś sobie zamówię. ;-) https://pizzaportal.pl/