Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Choroby metaboliczne u dziecka

Polecane posty

Gość gość
Same problemy z ruchem to nie wszystko. Martwi mnie to, że synek nabywa umiejętność a potem ją traci. Tak bylo z robieniem pa pa, mówieniem baba ma ( w znaczeniu mama). Pokazywał palcem moje oko lub nos. Integracja sensoryczna tez jest zaniżona. Chodzimy na terapię, robomy masaże.

Gość gość
tylko badania genetyczne tak czy inaczej musisz znaleźć kontakt do warszawy na kasprzaka, dobrze ci radzę nie tkwij w martwym punkcie, to nie jest nietolerancja glutenu jeśli umiejetnosc zdobywa a potem ja traci, to nie jest normalne, nawet przy nietolerancjach w każdym razie genetyka musisz uruchomić, a le nie w Lublinie mukowiscydoza to tez nie jest, bez przesady, nie te objawy

Gość gość
Znalazłam lekarza genetyka z Warszawy który współpracuje z IMID. Muszę wiedzieć co mu jest i czego się spodziewać.

Gość gość
bardzo dobrze, działaj dalej i daj znać jak poszło

Gość gość
Popieram wcześniejsze wypowiedzi co do Chodźki- uciekaj z tamtąd. Jeszcze nie spotkałam tam dobrego lekarza. Mojej siostrze na początku przeoczyli zapalenie opon mózgowych, choć objawy miała typowe. Przez to ma problemy do tej pory. Ja bym się skłoniła jednak ku dobremu genetykowi

Gość gość
Moja córka zaczęła chodzić samodzielnie w 20 miesiącu. Raczkować w 16. Metoda Vojty polega na uciskaniu punktów w określonej pozycji dziecka. Sama w domu musiałam ćwiczyć co 4 godziny, na każde ćwiczenia po 1 minucie- łącznie 4 minuty. Jak zaczęłam ćwiczyć tą metodą to mała miała 15 miesięcy. Darła się na maksa, szarpała, ale byłam twarda. I warto było. Konsultowałam ją u Pani Joanny Surowińskiej. Ona jest bardzo bezpośrednia, ale zna się na rzeczy. Skierowała mnie do niej neurolog- dr Banaszek.

Gość gość
Wczoraj 18.18 Czy Pani córka byla wczesniakiem? Zdiagnozowano ją i wiadomo dlaczego miała takie problem z rozwojem ruchu? Jak bylo u niej z jedzeniem ( gryzieniem i życiem), mową i przybieraniem na wadze? Mój syn ma zawyżenie integracji sensorycznej. Chodzimy na wspomaganie wczesnego rozwoju. Ale to dopiero początek i jeszcze nie widzę efektów.

Gość gość
autorko i co tam u was?

Gość gość
halo czy coś się u was wyjaśniło?

Gość gość
A badaliście nadnercza i hormony przez nie wydzielane?

Gość gośćmamatrojki
Czy Było badanie na cytomegalię? Po porodzie, w ciąży? Mam troje dzieci i jak nie ma miejsc, to jadę prywatnie. Bez sensu czekać na NFZ na wątpliwej jakości wizyty. Co powiedział genetyk?