Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

HR miękki czy twardy pytanie do kadrówek

Polecane posty

Gość gość

Od ponad roku pracuje w HR twardym czyli listy płac, zusy, podatki... jestem umysłem ścisłym, ale specyfika firmy wymaga dużego kontaktu z klientami. Muszę kontaktować się w wieloma ludźmi i instytucjami, tłumaczyć różne rzeczy cudzoziemcom, załatwiać za nich formalności i o dziwo tę część pracy lubię najbardziej. Niby lubię analizować i pracować na danych, ale robienie w kółko list płac i wysyłanie deklaracji mnie męczy. Jest to po prostu dla mnie nudne. Największą frajdę sprawia mi kontakt z drugim człowiekiem. I teraz mam problem, chciałabym spróbować swoich sił w HR miękkim, ale ... moje aplikacje są odrzucane. Niestety moje wykształcenie i doświadczenie zawodowe wskazuj***ardziej na płace, a do HR to panie po psychologi. Ponadto, nie wiem czy się odnajdę w środowisku tych pań, bo niestety ale mam wrażenie, że polski HR miękki jest po prostu słaby. Czy któraś z was zmieniała HR twardy na miękki?

Gość gość
Taa, panie od rekrutacji często do najmądrzejszych nie należą, a aplikacje oceniają po profesjonalnie zrobionym zdjęciu . Uważam, że do takiej pracy powinni brać właśnie babki logicznie i rozsądnie myślące. Kierunek studiów o niczym nie świadczy

Gość gość
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy