Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jak urzadzałyście kuchnię

Polecane posty

Gość gość

Korxystałyscie z jakiegoś programu, ktoś wam rozrysował meble itp? Pytam bo nie mam koncepcji, w dodatku jeśli chcę mieć piekarnik w zabudowie musze go umieścić w rogu i nie wiem jak to będzie wyglądało. Poradzicie coś?

Gość gość
Hej, żadna nie urządzała kuchni?

Gość gość
Salony meblowe mają takie programy i potrafią doradzić. Czasami kosztuje to ok 500 - 1000 zł.

Gość gość
Dziewiętnaście lat temu to takie rzeczy jak komp projektowanie kuchni były unikatowe.

Gość gość
W jakimś programie robiłam, ale nie pamiętam jakim, 5 lat temu to było. Fajna opcja, bo na koniec masz wizualizację 3d. Ale i tak warto taki układ z programu choć mniej więcej przetestować "na sucho" - my wycięliśmy orientacyjne gabaryty z kartonu i okazało się, że to co na obrazku wygląda ładnie to praktyce może nam nie pasować ze względu na osobiste preferencje.

Gość gość
IKEA na swojej str.ma, kiedyś byl program PRO100, nie wiem czy jeszcze jest

Gość gość
jak pojdziesz kupic kuchnie, to Ci w programie zrobia wizualizacje. tak samo jest z lazienkami.

Gość gość
Robiłam kuchnie na wymiar. Były chyba z 3 różne firmy, robily pomiar, każda firma zaprojektowała inna kuchnie. Wybrałam taki projekt, który najbardziej mi się podobał. Wizualizacja była zrobiona na komputerze, tak jak robią łazienki. Nie płaciłam nic dodatkowo za projekt

Gość gość
Ja nie urzadzalam kuchni , dostalam z firmy kilka gotowych projektow , lacznie z kolorem kafli i wzorem rfontow

Gość gość
Ja dostałam kilka projektów, zamawiałam meble na wymiar, przyszedł fachowiec z firmy, zrobił pomiary i przedstawił mi projekty. Większość z nich odbiegała od mojej koncepcji - zlewozmywak pod oknem, niezabudowana wnęka [ale szafki wiszące prawie zasłaniające okno], brak jakiegokolwiek blatu roboczego przy kuchence, zmywarka oddalona od zlewozmywaka.Odpuściłam, poprosiłam koleżankę[swoją sama projektowała] i same zaprojektowaliśmy kuchnię. Wymierzono wszystko wg naszych koncepcji, wykonano i ... dobrze się w tej kuchni czuję, jest tak jak chciałam, poręcznie.

Gość gość
No właśnie, kuchnia. Nie chcę mieć szafek i zlewozmywaka pod oknem. Tam chcę mieć stół z 4-5 krzesłami [rodzina 2+2], a każdy w tym miejscu chce mnie wyposażyć w zlewozmywak. Moja kuchnia ma 13m2, chcę zmienić meble, bo 13 lat temu jak się wprowadziliśmy kupilismy najtańszy segment kuchenny i mały stoliczek pod oknem. Czy rzeczywiście miejsce zlewu jest pod oknem?

Gość gość
Niech zgadnę. Kuchnie macie wszystkie w kolorze białym???? :-D

Gość gość
Korzystałam z Ikea plannera. Bardzo wygodne, szczególnie jak się kupuje ich meble. Tak, mam białą kuchnię - intencją było to, żeby wtapiała się w ścianę, a co?

Gość gość
A jajco. Normalka ze ludzie małpują jedni za drugimi. A jak w gazecie coś pokażą czy na instagramie to zaraz maja to wszystkie polskie dzidy

Gość gość
a co jest zlego w bialym kolorze? a ty w jakim masz , w zielonym , czerwonym rozowym niebieskim?

Gość gość
Białą kuchnie mieli moi rodzice w latach 80-tych. Wiadomo że to inne materiały i inny styl był, ale jest bardzo uniwersalny.

Gość gość
Akurat biała kuchnia jest ponadczasowa, koszmarne za to były te niebieskie fronty w kuchennych meblach lub marmurowo zielone blaty i podświetlenia ledowe oraz czerwone na wysoki połysk.

Gość gość
ja mam piękne kamienne blaty w kuchni jestem z mega dumna teraz po zaimpregnowaniu preparatem Dynasil FX mają z******ty kolor!

Gość gość
Ja kupowałam meble kuchenne przez allegro. Nie chciałam na wymiar, bo to wychodzi drożej, a my no cóż lecieliśmy po kosztach. Jeden ze sprzedawców miał program do projektowania i sobie układałam gotowe ich meble. Uwaga, to nie jest reklama! Mam ich meble, są całkiem spoko, ładne itp, itd. Jestem zadowolona, chociaż pewnie jakbym kupiła projekt kuchni, to by mi projektant zaprojektował pewnie lepiej. No ale jak się nie ma kasy, to trzeba samemu kombinować :P Firma nazywa się Extom, nie będę wklejać linków, wpisz w wyszukiwarce extom+program do aranżacji kuchni i ci wyskoczy link do pobrania. Też mam kuchnie na biało :P

Gość aabuenaa
Ja swój remont zaczęłam od pokoju dziecięcego bo wiedziałam, że to najtrudniejsze pomieszczenie do aranżacji. Dzieci dojrzewają i wiedzą czego chcę, dlatego ja pozwoliłam swojemu dziecku zadecydować o wyborze mebli do pokoju. Udało się wybrać super zestaw https://www.meblosklep24.pl/pl/c/Zestawy-dzieciece/31, który kosztował naprawdę nie wiele. Na stronie mają świetne rozwiązania nie tylko do pokoju dziecięcego.

Gość gość
ja mam kuchnię wykonaną przez firmę http://stokan.pl jest nowoczesna i praktyczna, super bo możemy w końcu rodzinnie gotować mamy dużo miejsca!

Jak dla mnie najlepiej urządzać samemu bez pomocy firm czy specó od aranżacji

Gość gość
ja tez mam problem bo mam taka wneke i przez to nie moge kupic mebli w sklepie trzba robic na wymiar a na to mnie nigdy nie bedzie stac.

Programy masz w każdym dużym sklepie z meblami. Ikei,agacie itd masz doradców którzy ci pomogą. Wadą jest to że w tych programach masz tylko szafki które są dostępne w tych sklepach. W dużych sklepach nie masz mebli na wymiar a modułowe a to jest subtelna różnica. Proponuję zadzwonić do stlarza zamówić wycenę i posłuchać jakie ma rozwiązania do zaproponowania

Gość gość
zdecydowałam się na współpracę z firmą Stokan, meble wyszły super zobaczcie sobie ich stronę http://stokan.pl