Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co robic?

Polecane posty

Gość gość

Jestem na końcówce 38 tyg ciąży, dzis dziecko rusza sie bardzo malo i to tak jak nigdy wcześniej, jakby leniwie, od kilku godzin boli mnie brzuch jak na miesiączkę, czop mi jeszcze nie odszedł, nie mam juz wizyt u gina ale na ostatniej stwierdziła, ze mam juz bardzo stare lozysko, III stopnia i ze dużo zwapnień jest, nie wiem co robic z jednej strony martwię sie o dziecko a z drugiej nie chce panikować bo maly jednak sie rusza tylko malo, no i ten bol dziwny, wczoraj mialam tez biegunkę. Myślicie, ze jechac na ip czy czekać na rozwój sytuacji? Zjadłam teraz ciastko, pomarancza, jogurt i wypilam ciepla herbatę, czekam czy maly sie uaktywni

Gość gość
Jedź, nikt nie będzie bagatelizował, zrobią ktg, usg pewnie też na wszelki wypadek, i jak będzie ok to wypiszą do domu. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok, ale lepiej stracić te kilka godzin na jazdę na ip niż pluć sobie w brodę do końca życia jeśli coś się będzie działo.

Gość gość
Tez mnie brzuch bolal jak na okres,do tego skurcze co 15-30 min, piec dni przed porodem. Maluch ruszal sie mniej. Pojechalam do szpitala, zbadali , wrocilam do domu, bylam spokojniejsza. Dwa dni pozniej wrocilam do szpitala, piec godzin potem mialam dzidzie na rekach. Od tego sa zeby sprawdzili , nawet jak obawy nieuzasadnione.

Gość gość
zxadzwon do swojej lekarki albo jedz na izbe. lepiej spanikowac niz zalowac, ale na pewno jest wszystko w porzadku.

Gość gość
Tu autorka, tak wszystko jest w porządku, wygląda na to że poród zbliża się ogromnymi krokami no ale to w końcu 38 tydz

Gość gość
I super że sprawdziłas :) Autorko, nie chciałam Cię straszyć ale właśnie taką historię słyszałam na oddziale patologii ciąży... Dziewczynie w poprzedniej ciąży szybko starzalo się łożysko i też czuła ruchy, ale rodzina ją zbywała że tak jest na koniec ciąży, że dziecku ciasno. Pojechała do szpitala zbyt późno. Naprawdę lepiej dmuchać na zimne.