Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MatkaNaWykończeniu

Parcie na pęcherz od kilki miesięcy!!! Help!!

Polecane posty

Gość MatkaNaWykończeniu

Zaczęło się dokładnie 8 miesięcy temu - 1 miesiąc po urodzeniu drugiego dziecka. Do dzisiaj chodzę siku 15- 20 razy dziennie. Moje życie to piekło. Byłam u 3 lekarzy, wybieram się do 4tego. Mocz bez zarzutów, posiew idealny. Badania krwi super. Cytologia piękna. Myślałam że minoe po połogu, nie. Potem po zakończeniu karmienia - 6 miesięcy, nic. Potem 1, 2 miesiączka - nic. Brałam mnóstwo leków, wydałam majątek. Co dziwne na czas miesiączki czuję się super, to są najlepsze 3 dni w miesiącu. Dodam że była to 2 cesarka. Pierwsza 8 lat temu, bez żadnych takich problemów. Nie wiem co mam robić. Ręcę opadają. Od jakis 2 tygodni tylko ryczę. Jutro znowu do lekarza. Ktoś coś?

Gość gość
Jestem w średnim wieku. Od wczesnej młodości (przed 20-tką) latam do toalety czasem co 20 minut. Próbowałam sie leczyć, teraz staram się z tym jakoś zyć. Gdy jest sytuacja, ze z jakichs powodóqw lepiej tak nie biegać, to przestaję pić na parę godzin - troche pomaga. Współczuję. U mnie akurat po porodzie było lepiej, ale potem wróciło to samo.

Gość gość
Współczuje wam dziewczyny. Ja miałam dwa tygodnie coś takiego, posiew idealny, miałam usg dopochwowe i ginka stwierdziła ze miałam jakaś mała cystę która samoistnie pękła i widać było płyn na usg który w jakis sposób uciskał na pęcherz. Dostałam leki ziołowe i przeszło. Ale w twoim wypadku autorko może być inaczej. Po porodzie może wystąpić obniżenie narządów i stad to parcie. Ewentualnie możesz tez mieć za słabe mieście miednicy, wiec dobrze byłoby je wzmocnić ćwiczeniami. Byłaś u ginekologa? On by stwierdził na usg obniżenie narządów.

Gość MatkaNaWykończeniu
Byłam u gin. Nie ma obniżenia niczego. Ćwiczyłam mięśnie dnia miednicy kilka miesięcy i przestałam bo nie było żadnej poprawy. Jedyne co ulgę przynosi na chwilę to bardzo ciepła kąpiel, prawie wrzątek.