Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak powinien ubierać się mężczyzna z klasą?

Polecane posty

Gość gość

Proszę o szczegółowe instrukcje

Gość gość
również jak chodzi o fryzurę i dodatki

Gość gość
nijak

Gość gość
To znaczy? Na golasa ma chodzić?

Gość gość
W stylu klasycznym, eleganckim. Stonowane kolory. Fryzura na pewno nie włosy ogolone na zero, chyba że jesteś łysy.

Gość gość
dresik, bluza z kapturem łńcuch na szyi biała bejsbolówka Niike adidaski Nike bądź Adidas

Gość gość
22:12 ale co to dokładnie oznacza? Bo mi przychodzi do głowy tylko garnitur, a na codzień przecież nie będę nosił jeśli moja praca tego nie wymaga

Gość gość
poproszę jeszcze o przykład butów jakie nosi facet z klasą, bo z tym mam największy problem

Gość gość
Czy jakas kobieta może mi pomóc? Nie mam w otoczeniu żadnej pani którą moglbyn prosić o radę

Gość gość
jeżeli o to pytasz to znaczy, że nie jesteś mężczyzną z klasą. Oczywiście można Cię ubrać, ale będziesz tylko dobrze ubranym mężczyzną bez klasy

Gość gość
To zalezy co masz na mysli z klasa czy jest bogaty czy nie. Bo po prostu smieszne jest jak ktos pracuje w cukierni i nosi super drogie markowe ciuchy.Ale jak masz kase dobry samochod to zwykla koszula i spodnie od garnituru wystarcza. Klasa nie wynika z samego ubrania tylko ogolnie z pozycji spolecznej. Wszystko zalezy do jakiej grupy spolecznej nalezy. Jak pracuje w drogeri to nie powienien sie tak nosic tylko na luzie podkoszulek i jeansy i tez to bedzie z klasa. Wszystko zalezy od sytuacji i miejsca. Wiele osob nawet na stanowiskach potrafi ubrac sie w sweter i jeansy tak na luzne spotkania towarzyskie.

Gość gość
gość dziś niestety nie masz pojęcia co to znaczy "mieć klasę"

Gość gość
poczytaj o smart casual styl ; tak naprawdę to już dobrze dopasowane jeansy, koszula lub sweter i buty bardziej klasyczne wystarcza żeby facet wyglądał elegancko ale i na luzie

Gość gość
22:24 Dlaczego? Co jest nie tak w tym pytaniu? Po prostu nie znam się na modzie i tego typu rzeczach, a studentem już dawno nie jestem i jako dorosły facet chcialbym wyglądać porządnie. Ekspedientek w sklepie nie chce pytać o rade bo wcisna mi cokolwiek zeby sprzedać. Co do pracy pracuje w biurze ale nie wymagają od nas krawatów itp

Gość gość
22:37 Dzięki za radę!

Gość gość
oczywiście sweter i koszula takze bardziej eleganckie; np. sweter w serek albo bawełniana koszula, mogą tez być spodnie chinosy i buty oksfrodki i mamy całkiem eleganckiego faceta w nieco mniej formanym stylu ;)

Gość gość
Powinien nosić majtki Kalwina Klajna.

Gość gość
gość dziś Chłopcze że bieda jak Ty zacznie nosić garnitury to nie oznacza że będziesz facetem z klasą :D Ty mylisz pojęcie pozerstwo a człowiek który jest wyzej od Ciebie chłopcze. Mój boże dres mieszkajacy z mamusią choćby założył garnitur od amraniego będzie taką samą miernotą. Bo sama klasa faceta nie wynika z jego ciuchów. Tobie się może wydaje ze jak podrywasz jakas 17 latke na tandetan podrobe rolexa i ciuchy w jakims markowym wioskowym sklepie to jestes facetem z klasa :D

Gość gość
23:08 CICHO NIECH CHŁOPIEC ŻYJE MARZENIAMI

Gość gość
tak samo jak chodzi sie do szkoły

Gość gość
Może źle się wyraziłem. Nie chodziło mi o udawanie ze jestem nie wiadomo kim, tylko o to jak wyglądać elegancko, ale nie sztywniacko. Zawsze ubierałem się na luzie - dżinsy, jakiś podkoszulek i na to bluza, a na ważne uroczystości garnitur. Chodziło mi o coś pośrodku, ale koleżanka wyżej już mi poradziła z tym smart casual chinosami i oksfordkami. Nawet nie wiedziałem że są takie słowa:) ale teraz sobie oglądam i mniej więcej o to mi chodziło