Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd wiadomo że to ten

Polecane posty

Gość gość

Skąd wiedzialyscie, że ten mężczyzna to Ten, tzn to ten, z którym chcecie być, wziąć ślub, żyć razem? Skąd to wiadomo? Co się wtedy czuje?

Gość gość
skoro pytasz to nie ten

Gość gość
Najgorsze to są przechodzone związki 7-10 lat spotykania się i slub a potem szybki rozwód.

Gość gość
Pytanie nie jest łatwe... Ja np. mam tak, że mężczyźni, którzy sprawiali, że szalałam z miłości a w łóżku czułam najwięcej, zdecydowanie nie nadawali się do małżeństwa i wychowywania dzieci... Na szczęście się tego domyśliłam... Bo to byli mężczyźni z ogromnym temperamentem, ja mam taki sam... Na dłuższą metę nie do zniesienia taki duecik. Za mąż wyszłam za mężczyznę, który nie sprawia, że mam ciarki na plecach gdy tylko przy mnie stanie ale... jest dobrym mężem i ojcem... Kocham go może bez tego wielkiego "och", spokojniej, ale za to od 16 lat dobrego, dającego stabilizację związku... Nie jestem do końca szczęśliwa, wiadomo, fajnie byłoby poczuć to "coś", świadomie jednak podjęłam taką decyzję, mój mąż jest ze mną szczęśliwy, staram się aby tak było. Czy dobrze zrobiłam? Nie wiem... Jeszcze jedno... zanim się kobieta zdecyduje na małżeństwo, niech uważnie poobserwuje teścia... czy mogłaby żyć z jego wadami... Mąż po kilku latach będzie miał podobne...

Gość gość
Niestety, ale potwierdzam teze z przechodzonego zwiazku... tzn ja kochalam, chcialam byc z tym mezczyzną na zawsze, swietnie sie z nim czulam, niczego mi nie brakowalo. Myslalam, ze jemu tez. Niestety rozwod z powodu jego romansu. A jak czulam, ze to ten? Hmm, jak wyzej, czulam sie z nim dobrze, nigdy sie nie nudzilismy, byl zaradny, tego szukalam w mezczyznie wiec nie czulam potrzeby zmiany.

uczucie radosci, podniecenia, stęsknienia i bezpieczeństwa jak z nim jestem albo sie nie widzimy dłuższy czas...myślę ze uczucia za nas przemawiają i sami powinniśmy to wiedzieć - poczuć ;)

Gość gość
Pytanie kontrolne nr 1: Czy chciałabyś mieć z tym mężczyzną dzieci? (o ile w ogóle chcesz) Pytanie kontrolne nr 2: Czy gdybyś miała kiedyś córkę i ona chciałaby wyjść za mąż za tego mężczyznę, to czy poparłabyś jej decyzję? Jeśli odpowiesz twierdząco, to jest to mężczyzna z którym możesz budować przyszłość. Te dwa pytania pozwolą uwolnić się od wpływu hormonów i pożądania i podjąć decyzję trzeźwym umysłem.