Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polalidia

Położna

Polecane posty

Gość Polalidia

Za parę mc rodzę. Prawdopodobnie nie będzie ze mną nikogo bliskiego kto w razie potrzeby mógłby o mnie zadbać i w sytuacji w której sama nie będę mogła zawalczyć o swoje prawa lub potrzeby, będzie przy mnie i dla mnie to zrobi. Chciałabym wynająć położną, ale każda ma trochę inne podejście. Chciałabym, żeby to był ktoś kto będzie profesjonalny, ale też w razie potrzeby, no nie wiem, poklepie mnie po ramieniu i powie coś pokrzepiającego. Sama nie jestem jakąś bardzo wylewną osobą, łatwo nawiązująca kontakt i wiem, że jeśli trafię na kogoś podobnego do mnie, to niekoniecznie będzie to udany poród. Będę rodzić w Warszawie. Może macie do polecenia jakieś fajne, profesjonalne położne? Zależy mi bardzo na ochronie krocza i byciu "przeprowadzoną" przez poród, pełnej informacji itp. To moje pierwsze dziecko i nie bardzo mam też skąd czrpać infomacje. Trochę czuję się w tej sytuacji zagubiona.

Gość gość
Ty chyba chcesz doule ? A nie położna?

Gość gość
Położną. Chcę kogoś kto pomoże mi urodzić, a nie tylko będzie towarzyszyć, ale położne są różne i chciałabym taką, która przy okazji będzie po prostu ludzka i życzliwa :)