Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grypa w pierwszym trymestrze ciazy

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do mam, ktore chorowaly na grype w pierwszym trymestrze. Czy wszystko bylo OK z dziecmi po urodzeniu? Od wczoraj jestem dosc przeziebiona, naczytalam sie sie grypa moze wplynac na rozwoj dziecka :( Jak bylo u Was?

Gość gość
Ja miałam, teraz jestem w 6mc i na USG wszystko ok. Grypa była z powikłaniami potem i infekcja bakteryjna. W sumie około miesiąc w fatalnym stanie przeleżany w łóżku 2 tyg na antybiotyku. Nie czytaj za dużo na forach itp. :) Większość znanych mi mam chorowała w ciąży i wszystkie mają zdrowe dzieci.

Gość gość
dzieki za pocieszenie :) Wiem, mozna naprawde sie wystraszyc czytajac te wszystkie artykuly. Mam nadzieje, ze szybko mi przejdzie.

Gość gość
Ja chorowałam w grudniu w od 16 tyg do 20 tyg. W tym czasie 2 antybiotyki. Jeden w szpitalu i dożylny. Miałam gorączkę 38.5. Na usg wszystko ok. Moja znajoma jest teraz w ciazy w 11 tyg. Na pocztku 5.6 tyg miała antybiotyk i gorączkę. Długo chorowała. Jeszcze na katar ale podeszwa ze to alergia. Lekarz ja uspokaja mówi ze będzie ok. Ma też znajoma położna i ona pytała w szpitalu kilku lekarzy mówią ze będzie ok.

Gość gość
W 8 tygodniu dostalam koszmarnej infekcji, ledwo oddychalam od kataru, gorączka, od kaszlu bolało mnie całe podbrzusze, miałam wrażenie że coś mi się tam urwie. Naczytałam się o tym, że wtedy kształtują się wszystkie narządy i byłam przerażona. Córka 100% zdrowa:)

Gość gość
do gosc 19:41 - czy bralas jakies lekarstwa wtedy, czy kurowalas sie domowymi sposobami?