Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamillos13

który pierścionek zaręczynowy

Polecane posty

Gość kamillos13

witam mam dylemat który pierścionek kupić, obydwa mi się podobają , jeden bardziej klasyczny , drugi bardziej oryginalny ale też może bardziej kontrowersyjny (według mnie) pierwszy: https://savicki.pl/pierscionki-zareczynowe/1189-pierscionek-zareczynowy-savicki?mfp=price[2480%2C4171]%2C2f-kruszec[6%2C4]%2C7f-proba[45]%2C8f-masa-diamentu[49] drugi: https://aclari.pl/produkt/pierscionek-zareczynowy-z-brylantem-kartezja-model-p3208zb.html proszę o pomoć

Gość gość
i co bujasz i tak ją zdradzisz

Gość AnnMadaxx
Ten pierwszy jest piękny

Gość gość
Dla mnie zdecydowanie drugi ;-) I nie jest oryginalny, nadal klasyczny. Nie podobaja mi sie te klasyczne, czemu tyle mezczyzn kupuje glownie takie? ;-) Ja swojemu mowilam, ze nigdy w zyciu z bialym oczkiem :-D

Gość gość
Wg mnie oba bardzo podobne, zachowawcze, ni kontrowersyjne. Obojętne który tylko złote złoto jest brzydkr

Gość kamillos13
dzięki za odpowiedzi, mętlik w głowie dalej jednak jest :)

Gość gość
Przeciez oba sa tak na dobra sprawe identyczne. Bez fantazji, taki stereotyp pierscionka zareczynowego. Wymysl cos bardziej osobistego.

Gość gość
Te pierscionki tanie nie sa. A jest tyle pieknych kamieni: szafiry, szmaragdy, rubiny, ametysty ;-) i ceny nie musza zwalac z nog z tymi kamykami ;-)

Gość gość
Zobacz co ma Apart z tanzanitem, to błękitny kamień rzadszy od diamentów, od tego koloru można ześwirować taki jest hipnotyzujacy. Cena podobna a efekt o wiele lepszy. To co wybrałeś to klasyka ale bez polotu a i kamień miniaturowy i nie robi wrażenia. Jak dla mnie tylko tanzanit ❤️

Gość gość
Drugi lepszy, ale coś drogo w tych firmach, za co tyle płacić?

Gość gość
Mnie się bardziej podoba drugi, wg mnie ładniej wyglądają te które mają więcej niż 4 "łapki" które kamyk trzymają, bo z 4 wygląda tak jakoś kwadratowo :P Fakt że to klasyczne modele zaręczynowe, a czy to coś złego? To taka bezpieczna opcja i gdybym była mężczyzną, też bym tak wybrała. Z czymś oryginalnym łatwo nie trafić a klasyka sprawdzi się zawsze.

Gość gość
A czy kwiatek lub serce to juz oryginalny pierscionek? Bez przesady

Gość gość
Autorko ten drugi

Gość gość
To autor jest...

Gość gość
Bambus Tiffaniego w jednym kamieniu

Gość gość
Drugi

Gość gość
Żaden, oba nudne.

Gość gość
https://www.google.pl/search?q=piekny+pierscionek+zareczynowy&client=safari&hl=pl-pl&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwio1MPz75nZAhUFVywKHehfDycQ_AUIESgB&biw=320&bih=460&dpr=2#imgrc=WD1LL-cZMWPEaM:

Gość kamillos13
tak facet:) cenę robi kamień , tu mam 0,3 ct i mało to nie jest, taka główka od zapałki , taki o,15 ct kosztuje połowę tej ceny(może 40% mniej), uważam że musi być diament, żadne szafiry itp nie wchodzą w grę, to tak jakby kupować zegarek kwarcowy zamiast mechanicznego, można , pewnie że tak i można być nawet bardzo zadowolonym ,ale duszy to nie ma...

Gość kamillos13
no a jeśli idzie o to czy drogo , to przy tej liczbie karatów co ma ten , płacę w kruku czy aparcie 20% więcej jak nie lepiej, nie kupuję pochopnie , sprawdzam dokładnie ...

Gość gość
Tylko diament ma dusze? :-D

Gość gość
brać wsyckie takie adne bedziesz se zmieniać co dzień to inszy ha

Gość KaczuszkiSąNieduże
ACLARI ! Masz te same parametry, a brylant nawet odrobinę większy za 871zł mniej... ;o także kilka dni w SPA albo jakiś niedługi wyjazd w pakiecie ;) a do tego jest znaaacznie ładniejszy, choć mi po prostu nie podoba się, jak w jednym pierścionku są 2 kolory złota. Ja mam swój z ACLARI właśnie 0,30ct, jest przepiękny i mega trwały. I nie daj sobie wmówić, że klasyka to nuda, oczywiście wszystko kwestią gustu, ale ja marzyłam dokładnie o takim i jeśli Twoja dziewczyna na co dzień nie nosi jakoś dużo ozdób i dodatków, to zdecydowanie śmiało idź w klasykę :)) Podsyłam mój model, polecam rozważyć :) https://aclari.pl/produkt/pierscionek-zareczynowy-z-brylantem-kartezja-model-p3203zb.html