Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamil15

Mój ojciec alkoholik nie chce pracować

Polecane posty

Gość Kamil15

Witam mam taki problem.mój ojciec to alkoholik.przez ostatnie 15 lat nie pracował nigdzie. żyliśmy tylko Z alimentów które płaciła mi matka.ale skończyłem nauke i mi już alimenty nie przysługują.ja teraz opiekuje sie babcią i mam za to od gminy 520zł ojciec ma 2.5h pola więc bezrobotny nie jest według prawa tylko on to pole oddal do uprawy sąsiadowi bo sam robic nie chce chyba nie wiem dlaczego oddal.do innej pracy też nie chce idź. Ja mu kupuje jedzenie.ale chce wyjechac do pracy minimum na 2 tyg.jak dam mu na jedzenie na te 2tyg.to on to przepije w 2 dni.a pozatym ja chcialbym wyjechac do pracy znaleźć dziewczyne zalozyc własną rodzine.nie chce dalej otrzymać.nie moge połowy pensji na niego wydawać. CO ZROBIC BY SAM ZACZĄŁ SIE UTRZYMAĆ. Nie wiem jak go namówić ciagle stęka ze go boli coś a to bark ato cos z boku chyba nerka lub wątroba. Pieniędzy mu dac nie mogę i chce go zostawic samego.co ZROBIC błagam o pomoc.moze go w szpitalu psychiatrycznym jakosc zamknąć? ??? A on ma 53 lata

Gość gość
Jak oddał pole w dzierżawę sąsiadowi to nich się z tej dzierżawy utrzymuje, a ty wyjedz i nic mu nie zostawiaj.

Gość gość
Napisz mu list w ktorym podkreslisz ze go kochasz ale musisz dbac o siebie i rozwijac sie w zyciu itp. I wyjedz. Jestes dorosly i masz prawo do wlasnego zycia. Niestety poki co to jestes wspoluzalezniony-poczytaj o tym. I nie robisz ojcu przyslugi robiac za niego wszystko i ogarniajac jego zycie. On musi sie jednak troche stoczyc zeby sie ogarnac. A ten list moze byc pewna motywacja do ktorej bedzie wracac. Pamietaj ze musisz myslec o sobie i wlasnej przyszlosci. To nie jest egoistyczne. Egoistyczne jeat poki co zachowanoe twojego ojca. Pozdrawiam i zycze Ci jak najlepiej!

Gość gość
List prześlij poprzez Wenezuelę, jak skutku nie odniesie to ciekawe znaczki zostaną, zawsze jakiś plus będzie.

Gość gość
Nawet papier toaletowy wie, że trzeba się rozwijać :)

Gość gość
Nic nie możesz zrobić poza tym, żeby przestać się przejmować. Jak sobie pościele, tak się wyśpi. Na twoim miejscu wiałabym z tego kraju i urwała kontakt z rodziną, bo inaczej całe życie będziesz płacił. Gościowi alimenty nawet przysługują, bo uwaga: w naszym kraju alimenty na rodziców są możliwe niezależnie od tego jakimi byli rodzicami.

Gość gość
jak ojciec nie bedzie mial z czego zyc bedziesz musial placic na niego

Gość gość
Ojciec narzeka że chory a czy chodzi do lekarza , leczy się na coś ? Mógłby się starać o rentę z pola . Jeśli pije jedyne wyjście to AA , tam mają psychologów może by mu pomogli wyjść z nałogu .