Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamagosc

Pomoc dla samotnej mamy

Polecane posty

Gość kamagosc

Jeżeli mogłabym o coś prosić to chciałabym prosić o paczkę dla synka, obojętnie co może troszkę słodyczy, może jakiaś chemia typu. proszek do prania, żel do kąpieli itp. , paczka z żwywnością, cokolwiek byśmy dostali, bardzo by mnie ucieszyło, bo zbliżają się święta wielkanocne a ja jak co roku w tym czasie popadam w depresję, bo święta to czas dodatkowych wydatków, a mnie na dodatkowe wydatki poprostu nie stać. Popsuł mi się odkurzacz, może ktoś miałby używany i zechciałby mi go sprezentować, na nowy w te chwili nie mogę sobie pozwolić. Utrzymuje sie z zasiłków MoPS i renty jestem nie pełnosprawna. Mam 30lat synek 5 lat. Mieszkamy sami i jest mi bardzo ciężko

Gość gość
Loda z połykiem robisz? Dam 120zl

Gość gość
Zmywarke i pralke tez gratis chcesz

Gość gość
Jaki masz teraz, dochód (wliczając zasiłki) na osobę i jakie koszty leczenia? Dlaczego ojciec dziecka nie płaci alimentów?

Gość Kamagosc
650zl Zus renta i 153 pielegnacyjny wiecej zapomogi z gops nie otrzymuje. Ojciec dziecka nie płaci jest nie uchwytny przez komornika.

Gość gość
Jaja sobie robisz z takim dochodem? Szukaj idiotow gdzie indziej.

Gość gość
Jakieś namiary? I nie przejmuj się idiotami tutaj.

Gość gość
Więc do tej renty na pewno bierzesz 500+ o zasiłek rodzinny na dziecko a jeśli ojciec nie płaci alimentów to fundusz powinien.dlaczego nie bierzesz tego?

Gość Kamagosc
Tak mam 500+ a alimentow nie dostaje. Póki komornik próbuje egzekucji to nie moge isc do FA.

Gość gość
dziś 500+ odpada, bo z tego, co Autorka napisała wynika, że ma tylko jedno dziecko.

Gość gość
Rzeczywiscie trudna sytuacja, ja pomóc nie moge niestety. Skąd jesteś popytam znajomych czy cos maja do oddania.

Gość Kamagosc
Mam 500+ na syna.

Gość Kamagosc
Warmińsko-mazurskie

Gość gość
Dziecko nie musi miec wystawnych prezentow po sam sufit. Na pare łakoci nie dasz rady uzbierać do wielkanocy? Kupa czasu jeszcze.

Gość Kamagosc
Mieszkam na wsi. Mam samochod na utrzymaniu, czesto musze jezdzić do lekarza z synem, moimi problemami. Mam sasiada ktory naprawia mi samochod zadarmo, czasem czesci musze kupic, ostatnio miałam wydatek i naprawde mi ciezko, mam tez dlug 400zl

Gość gość
I już bzdury piszesz ,jak nie możesz iść do FA? Jak zglosilas sprawe do komornika to po dwóch miesiącach komornik wystawia c***apier czy w ogóle coś ściągnął czy niei z tym idzies do funuszu,sama to przechodzilam więc wiem jak to działa .500+ się należy nawet na pierwsze dziecko jak dochód bie przekracza 800zł na osobę więc żeby autorce się nie należało to musiałaby mieć ponad 1600zł.

Gość gość
Dziwne to wszystko... nie wnikam bo pomóc nie pomogę w ciemno.

Gość Kamagość
Ja musze czekać jeszcze 3 tygodnie aż komornik zakończy bezskuteczna egzekucje.

Gość Kamagosc
Może źle zrobiłam, że tu napisałam. Przepraszam i pozdrawiam.

Gość gość
No przecież pytam o namiary... jakiś mejl, Autorko?

Gość gość
Czyli założyłaś sprawę u komornika w styczniu ,tak? A wcześniej rozumiem że alimenty ojciec dziecka płacił? Jeśli mi udowodnisz że rzeczywiście jest ci tak ciężko to wsiadam w samochód jutro i przywiozę ci środki czystości ,duże zakupy spożywcze i pieniadze ,powiedzmy 1000zł. Ale musisz udowodnić jakoś że rzeczywiście jesteś biedna ,nie pijesz ,nie mieszkasz z jakimś konkubentem ochlajmordą itp.

Gość gość
Jednorazowa pomoc nic ci nie pomoże. Autorko postaraj sie znaleźć cos dodatkowego prace w miare twoich możliwości.

Gość gość
Autorka pewnie juz tu nie zaglada. Liczyla że jakiś frajer przyleci helikopterem i zrzuci multum paczek.

Gość gość
Jeśli nie stać cię na jedzenie, to sprzedaj auto... Auto to wydatek i skarbonka bez dna. Wiem, bo sama ma 10-letniego opla i albo się coś psuje, albo przegląd trzeba zrobić. Paliwo drogie, oc teraz podrożało i ja np. płacę 700 zł (mam prawko 11 lat i bez żadnej szkody) a w ubiegłym roku 450.Gdybym nie miała na jedzenie, na pewno sprzedałabym auto. Autorko zgłoś się do fundacji dla samotnych matek albo osób niepełnosprawnych. Możesz też do caritasu, dostaniesz paczkę żywnościową.

Gość gość
Takie czasy, widać, że zamiast sobie pomagać bezinteresownie i bezpośrednio, to ludzie wolą rzucić hajs od święta dla jakiejś pasożytniczej organizacji charytatywnej i jeszcze mają czelność być z siebie dumni. Wstyd. Autorko, jeśli jeszcze tu jesteś, odezwij się na nekonekopink@wp.pl

Gość gość
a ja pracuję i nie stać mnie na samochód i utrzymanie samochodu

Gość gość
Autorko skąd ja to znam

Gość gość
Autorka w grudniu tu pisała pamiętam. Przykre to.

Gość gość
Autorko, tak ciut okroilas te zasiłki. Masz 800 zł własnych, plus 600 syna - 500+ i zasiłek rodzinny. Z twoimi dochodami kwalifikujesz się też na pomoc zywnosciową. Skoro mieszkasz na wsi, to zapewne masz przynajmniej część żywności własną - jajka, kury, warzywa i owoce pomrozone, przetwory. Trudno mi uwierzyć że przymierasz przy tym głodem. Mieliśmy podobną sytuację i to wcale nie krótki czas, tzn dochody wyższe ale wynajmowalismy mieszkanie i "na lebka" wychodziło podobnie, i fakt że ciężko wtedy odłożyć na wyposażenie domu, remont czy wakacje, ale nikt nie chodził głodny, brudny i obdarty. Do głowy by mi nie przyszło żebrać wtedy publicznie.

Gość gość
A wniosek do FA możesz zgłosić już teraz, sami wystąpią do komornika o potwierdzenie bezskutecznej egzekucji. Trzeba czasem wołać o pomoc ale dziwne że jak ktoś przyciska o konkrety to od razu wycofujesz się rakiem. We wszystkich publicznych zbiorkach zgłaszający się o pomoc mają obowiązek udokumentować swoją sytuację.