Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teściowa, matka mojej żony

Polecane posty

Gość gość

Drogie Panie, ręce mi już opadają. Doszedłem do wniosku, że u Was muszę szukać klucza na mój problem. Otóż od jakiegoś roku mam poważny problem z moją teściową. Mamy trójkę dzieci: 2, 4 7 lat. Moja małżonka zachorowała 2 lata temu na raka złośliwego. W tym czasie zamiast otrzymać od niej pomoc, moja małżonka była przez nią psychicznie gnębiona. Szkoda opisywać bo traktowała swą córkę jak szmatę. Trwało to parę miesięcy, aż w końcu nie wytrzymałem i wziąłem sprawy w swoje ręce. Głównie chodziło o to, aby ten basztyl przestał molestować psychicznie moją małżonkę i matkę trójki dzieci w jej chorobie, aby mogła po operacji i leczeniu dojść do siebie. Molestowała telefonami, smsami, listami i w dodatku kłamała w około na nasz temat. W końcu się wk....iłem i zablokował jej dostęp do naszej rodziny, oczywiście za zgodą małżonki. Szarpała się niesłychanie, zrobiła się jeszcze bardziej złośliwa, wredna i okropna. Trwało to prawie rok. W końcu chyba zaczęła się leczyć na głowę, bo to tylko mogło usprawiedliwić jej postępownie. To co wyczyniała wcześniej nie można jednak usprawiedliwić w żaden sposób. Chyba zrozumiała co zrobiła swojej córce i ją przeprosiła. Drogie Panie. Bardzo kocham swoją żonę, szanuje wszystkie kobiety, ale nie mogę tej starej k...wie tego zapomnieć. Moja małżonka z wielkim dystansem, ale próbuje odbudować relacje. Zgadzam się na to, ale ja tego babszyla nie chce widzieć. Nie chcę również, aby moje dzieci miały do czynienia z taką oszustką, kłamliwą, obłudną i fałszywą babą. Poradźcie coś. Dodam tylko, że mieszka w moim mieszkaniu, które spłacać, bo razem z mężusiem tak prowadzili biznes, że wylądowali na ulicy. Placę kredyt za to mieszkanie tylko z uwagi, że jest to matka mojej żony i nie chciałbym aby ona się z tym źle czuła. Dziewczyny help!!! Co z tym zrobić?

Gość gość
Fajnie, że są tacy mężczyzni jak Ty. Niestety nie wiem jak Ci pomóc. Na pewno trzymaj się z dala i obserwuj teściowa. Tacy ludzie się nie zmieniaja (na dobre)

Gość gość
Nie jestem pewna że żona to doceni,matka dla niej będze zawsze matką a ty tylko mężem i ojcem jej dzieci.Będziesz stawał na głowie ale nikt tego nie będzie pamiętał. Zadbaj też o siebie.

Gość gość
Myślę, że to bardziej ty chorujesz na głowę, córka z matką wcześniej czy później się dogada, a ty jesteś rozchwiany emocjonalnie, co nie przystoi mężczyźnie. Nie masz prawa oceniać relacji matka córka i nie masz prawa zabraniać kontaktu między nimi. Prowo, jakaś złośliwa wsióra!

Gość gość
Ten problem bedzie wam towarzyszyl do smierci tesciowej. Bardzo niewiele dzieci jest w stanie zerwac stosunki z matka, chociaz bardzo wiele matek na to zasluguje, taj jak moim zdanie w waszym wypadku. To jest problem psychologiczny. Nawet dorosle dzieci lakna milosci i uznania rodzicow i chocby mamusia bila i dreczyla najczesciej probuja jakos sie dogadac, w ostatecznosci zawsze pekna, kiedy mamusia zaczyna szlochac, ze jest stara i chora i niedlugo napewno umrze i wtedy juz nie bedzie mozliwosci sie pogodzic. Wobec tego numeru wiekszasc dzieci jest bezsilna i "nie ma sumienia" mamusie potraktowac tak, jak na to zasluguje.

Gość gość
Dziękuję wszystkie Wasze podpowiedzi (nawet te krytyczne) doceniam.