Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzieci z małą róznica wieku a przedszkole, jak pogodzilyscie to z pracą?

Polecane posty

Gość gość

witam mam dzieciaczki 3 lata i 1,5 roku, chciałabym aby starsze poszło do przedszkola państwowego ale młodsze się nie dostanie -tylko żłobek prywatny (1000zł miesięcznie) i modic się by starsze się dostało bo inaczej tez koszt ok 1000zł miesięcznie, jak wy to organizujecie ? chciałabym isc do pracy a dzieci dac do przedszkola ale zwyczajnie w swiecie obawiam się , ze nie pogodze tego i mobilnie i cenowo. nie chce już siedzieć w domu ale chyba przyjdzie mi posiedzieć jeszcze rok z młodszym i wtedy obydwoje do jednego zapisac aby tez było taniej jako, ze rodzeństwo, albo sprobowac starsze zapisac a młodsze ze mną w domu jeszcze rok, ale wtedy starsze już bardzo bardzo zazdrosne może poczuc się wyrzucone z naszej;paczki; hm no wlasnie jak to rozegrać, kto ma tak jak ja??

Gość gość
Czemu tak drogo? Gminy daja dofinansowanie do prywatnych przedszkoli jak sie nie dostana do prywatnego. Ja siedzialam w domu poki mlodsze nie podroslo do przedszkola. Czyli lacznie 5 lat.

Gość gość
jak sie nie dostana do panstwowego mialobyc * :P

Gość gość
przedszkola prywatne w mojej okolicy to koszt wpisowe 300zl plus 750 m, 800m , 850 m plus wyżywienie 6,50 - 8 zł dziennie i tak wychodzi. ja już siedze w domu 2,5 roku

Gość gość
Jesli nie musisz wracac do pracy to siedz poki nie podrosna. Ja super wspominam tamte lata :)

Gość gość
dokładnie we wrześniu moje dzieci będą miały 2 lata i 8 miesięcy i rok i 2 miesiące. mam dylemat, bo nie mam stalego zatrudnienia, prace musiałabym znaleźć, prowadze dg ale albo znajde prace albo mogę przejść na wychowawczy z dg, bo z dg już mi się nie oplaca zarabiac...

Gość gość
Starsza 3 lata, młodszy 1,5roku. Do 3-latków starsza nie poszła, do 4 latków też chyba jeszcze nie pójdzie. Do najbliższego przedszkola mamy 6km, a żłobek najbliższy 40km od nas, gdzie na państwowy żłobek niemamy szans.

Gość gość
Mam 2 lata różnicy, starszy poszedł jak miał 3 lata, za rok siostra dolaczyla, place 550 za 2 z wyzywieniem, niepubliczne, wstaje o 6, na 8 muszę być w pracy, dzieci budzę o 7, odbieramy o 15.30, do przedszkola samochodem mam 4 minuty, do pracy z pkola pół minuty ;)

Gość gość
czyli chyba przyjdzie mi jeszcze posiedzieć rok w domu , bo puscic dzieci do dwóch rozbnych przedszkoli to nie do ogarniecia, jedno jest 10km od domu, a zlobek 20 km od domu, sama nie wiem jak to rozegrac

Gość gość
Ja musiałam to podzielić niestety.... i dla tego mój syn i córka poszli do prywatnego przedszkola www.familia.edu.pl. Różnica wielu u moich smyków to dwa latka i razem chodzili do tego przedszkola. Osobiście uważam, że jak ma sie dzieci w jednym przedszkolu to tym lepiej dla nich .

Gość gość
Nawet jak się dostaną to pierwszy rok jest masakra- dzieci chorują cały czas. Później zresztą też nie jest ciekawie pod tym względem. Zapisuj dzieci i nawet jak się dostaną zostań na wychowawczym, jeśli oczywiście masz taką możliwość. A jak tylko starsze się dostanie to jest zapisz, zawsze będzie Ci trochę lżej z jednym, a dziecku krzywda się nie stanie.

Gość gość
W zyciu bym nie poszla do roboty majac takie male dzieci i zlobki 20 km od miejsca zamieszkania.

Gość gość
Ja wrocilam do pracy jak mlodsze mialo 2.5 roku a starsze 4 lata. Przez pol roku byli razem w grupie, potem ich rozdzielili bo sie klocili i bili :-P Na poczatku chorowali czesto, mialam na takie dni opiekunke ktora zostawala z nimi w domu, ja bralam gora jeden- dwa dni zwolnienia zeby do lekarza podjechac. Po roku z opiekunki zrezygnowalam. Maz zawozil dzieci na godz. 9 a ja odbieralam ok 16. Teraz chodza juz do szkoly. Musialam zmiejszyc etat na 3/4 bo maz ostatnio czesto sluzbowo wyjezdza na caly tydzien i sama musze caly kram ogarnac. Do pracy dojezdzam ok 30-45min. wiec ledwo sie wtedy w czasie mieszcze. Finansowo ok, przedszkole bylo prywatne 1500 za dwojke placilismy ale mam dobra prace i jeszcze cos tam dla nas zostawalo ;-) w ten rok z chorobami jeszcze czesto 500 zl dla opiekunki bylo.