Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nielubienie kogoś bez powodu, ale jaki jest ten powód?:D

Polecane posty

Gość gość

Bez powodu czyli ktoś nam nic złego nie zrobił. Jednak czasem ktoś kogoś nie lubi i już. Co to są za powody? Mieliście tak? bo ja raczej nie lubie kogoś głównie dlatego, że jest wredny dla innych i obgaduje. Ale mnie niektórzy chyba nie lubią za mimikę, za zamkniecie w sobie, słyszałam, że jakaś dziewczyna z którą NIGDY nie rozmawiałam mówiła o mnie "alien" ;/ czyli że sie izoluję chyba...

Gość gość
No chodzi o jakąś cechę charakteru. Ja np. mam znajomą z pracy. Jest dość prosta. Taka trochę wsiowata, ale jest miła, nic mi złego nie zrobiła także nie daje jej niczego odczuć i też jestem dla niej miła, ale na kawę po pracy to już bym z nią nie poszła. Jest tak czasem, że kogoś po prostu nie lubimy, bo się od nas w czymś różni i tyle. Nie da się lubić całego świata. A to czy jesteśmy chamscy wobec innych bez powodu to już tylko o nas świadczy

Gość gość
Czasami się kogoś nie lubi po prostu bez powodu ogólnie. Ale jakiś powód tego musi być. Kto wie czy ci taki ktoś nie zawinił w innym życiu :) poza tym niektórzy czują od razu ze ktos jest np. fałszywy nawet gdy jeszcze nic nie zrobił.

Gość gość
po prostu czasem między ludźmi nie ma tej chemii, nie iskrzy i nie mówię tu o relacjach damsko-męskich. Wtedy taka osoba jest nam obojętna albo się jej nie lubi nawet.

Gość gość
Ja nie znoszę dozorczyni z mojego bloku.Za ploty i lanie wody czyli wymyslanie plot na temat ludzi których nie lubi.Najgorsze że donosi do administracji budynku .Nikt tego nie weryfikuje a opinia leci.

Gość gość
Psychoterapeuta by ci powiedział, że nie lubisz w tej osobie tego, czego nie akceptujesz w sobie, do tego stopnia, że to w sobie tłumisz. Czyli jeśli jesteś osobą cichą, zamkniętą w sobie, to pewnie masz problem z wyrażaniem siebie, swojego zdania, myśli, uczuć, może nawet z dużej ich części nie zdajesz sobie sprawy, że takie rzeczy w tobie siedzą, bo nie dopuszczasz ich do siebie, a co dopiero z wyrażaniem głośno. I takie osoby zazwyczaj nie lubią swoich przeciwieństw, czyli osób ekstrawertycznych, głośnych, które śmiało i bez skrępowania wyrażają swoje zdanie, nawet jeśli nie jest ono dobrze widziane przez innych. Ale jak kogoś nie lubi, to nie boi się być i wredna. Swoje powiedziała. A takim cichym, szarym myszkom gula skacze nie dlatego, że żal im ofiary takiej osoby, tylko tak naprawdę potwornie zazdroszczą takiej odwagi i wolności. Bo same jakby miały komuś nagadać do słuchu, to prędzej by na zawał padły w strachu przed reakcją i tym co inni o nich pomyślą ;) Wiem, że to nie brzmi ładnie, nie chciałam być złośliwa, ale jako taka szara myszka po latach terapii, coś na ten temat wiem ;) Tak naprawdę wszyscy mamy wady, a osoby w typie szarej myszki czy tzw. dobrego chłopaka popadają w taką, że wydaje im się, że tak naprawdę są od tych innych, głośnych, lepsi, bo np. nie są wredni itp. A tak naprawdę są po prostu bardzo sfrustrowani i nie znają siebie...

Gość gość
15,53 brednie piszesz.

Gość gość
15.33 mialo być.

Gość gość
15:33 Psychoterapeuci często bezmyślnie powtarzają tego typu frazesy właśnie i traktują ludzi szablonowo. Nie cierpię ludzi fałszywych, robiących innym na złość dla zasady, po prostu ich nie trawie czy to oznacza że sama taka jestem? Nie, nie jestem. Z ludźmi tak jak z doborem partnera. Jedni pasują ci jak ulał a z innymi się nie dogadasz. Po prostu bez żadnych głębszych i ukrytych znaczeń.