Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co kupić 9 miesiecznemu dziecku

Polecane posty

Gość gość

Ma Bebo , uczniaczka pełno grzechotek. Co mu kupić bo tym się kompletnie nie bawi i to to nie interesuje. W co zainwestować?

Gość gość
najlepsze sa dla dziecka najprostsze zabawki ;)

Gość gość
Garnki i drewniane łyżki tudzież kabel na metry

Gość gość
Jak wyżej... odpuściłam sobie kupowanie zabawek właśnie, bo to nie ma sensu- stoi pudełko takich różnych, od interaktywnych do prostych, wymieniam co jakiś czas, a i tak ma je w nosie, hitem była interaktywna pszczółka którą się bawiła kilka dni może. Woli kartonowe pudełka po zabawkach, sznureczki na których coś dynda. W wannie najfajniejsza jest pusta butelka po szamponie, wszystko inne ma w nosie. Najprostsze zrobisz sama. Świetne są takie tablice manipulacyjne, gotowe są drogie, ale jak masz w rodzinie jakąś złotą rączkę to wystarczą stare zamknięcia do drzwi- klamki, łańcuszki, włączniki świateł itd. I wiadomo że i tak atrakcyjne jest to czym się bawią inni, nic nie będzie fajnego w grzechotce po którą nie sięga nikt z domowników. Daj jej miski, łyżki, w ogóle przybory kuchenne są super. Zrób butelki sensoryczne- do butelki z wodą trochę oleju i np. brokat, foliowe confetti itd, albo na sucho- kasza, ryż.

Gość gość
Moja córka ma 1,5 roku i odkąd miała 4 miesiące to najlepsza zabawka są drewniane klocki. Zwykle drewniane klocki dla starszego dziecka do układania. Dostała w "spadku" i ciągle albo są gryzaczkiem, albo do rzucania, stukania, rozwalania, układania. Cały czas w obrocie. Na roczek dostała pchacz do nauki chodzenia. Z przodu jest interaktywny i ma przyciski z muzyczka

Gość gość
Mój ma Stacje szczeniaczka i Garnuszek na klocuszek. Uczniaczka też ale dostał jak miał skończone 10 miesięcy. Moze Twój jeszcze do niego "dorośnie". Do Bebo też. Mój zaczął "tańczyć" jak miał 11 miesięcy. A książki mu kupujesz? polecam "Kto zjadł biedronkę", mój roczniak ja uwielbia.

Gość gość
Mój synek ma 11 miesięcy. U nas hitem są butelki i sznurki. A jeśli chodzi o typowe zabawki to najlepsze są najprostsze. Nie ma sensu inwestować. Moje dziecko chętnie bawi się bączkiem, puzzlami, uwielbia klocki- mamy takie dla maluszków materiałowe. Wszystkie piłki i gumowe zabawki takie do kąpieli. Lubi też stukać jedną rzeczą o drugą

Gość gość
Moim zdaniem pieluchy pieluchy i jeszcze raz pieluchy, a nie kolejna zabawka

Ja ci polecam ten sklep https://4kidspoint.pl/. Ja tak samo szukalam czegos dla swojego malucha. Tutaj maja taka oferte produktow, ze postanowilam spytac, co by mi doradzili i kupiłam fajne, mięciutkie klocki. Teraz bawię się z moim malenstwem i widze, ze to jego ulubiona zabawka :)