Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RK25

Pytanie do kobiet: w jakim wieku wzięłyście ślub?

Polecane posty

Gość RK25

I jak w temacie. Moja babcia miała 25 lat, druga babcia 21, a ciotka 22. Ja mam 25 i nigdy nawet nie byłam w związku.

Gość gość
Ja będę miała 24/prawie 25

Gość gość
Teraz to 22 lat ślub a 31 rozwód. Lepiej poczekać.

Gość gość
Jeżeli ślub jest świadomą decyzją to nie ma reguły na rozwód. To, że weźmiesz ślub w wieku 40 lat nie oznacza, że nie będzie rozwodu. A druga sprawa, jakie znaczenie ma dla Ciebie ślub, jak rozwiązujesz konflikty. Najgorsza pułapka, myślenie: "po ślubie się zmieni."

Gość gość
Moja babcia (ze str matki) 25lat, ale to dlatego, że była wojna i jak się skończyła to na spokojnie wzięli ten ślub. Dziadkowie się rozwiedli (dziadek odszedł, typ pana i władcy). Moja matka 21 lat. Rodzice nie są razem, matka uciekła od ojca po 25 latach bycia razem (typ pana i władcy). Ja, 19 lat. Uciekłam od męża alkoholika i agresora po 3 latach. Następny ślub po 6letnim związku wspólnego mieszkania, w wieku 34 lat. Moje ciotki (siostry ojca), jedna w wieku 18 lat, rozwód w wieku 33 lat (uciekła od damskiego boksera i tyrana całej rodziny), następny ślub po 10 latach związku i wspólnego mieszkania, w wieku 48 lat. Druga ciotka , 25 lat, po 15 latach rozpad, choć mąż opiekował się nią w chorobie, opłacał lekarzy, domy opieki i rehabilitację do jej śmierci. Matka mojego ojca miała chyba 20 lat gdy wyszła za dziadka, też zaraz po wojnie. Do śmierci razem, choć tłukli się równo i na koniec żyli w osobnych pokojach.

Gość gość
W związku jesteśmy już 6lat i mamy półroczną córke, w grudniu 2017 braliśmy ślub.. Może to ten jedyny, kto wie

Gość gość
29 a dziecko urodzilam jak mialam 31 i za wczesnie

Gość gość
20 lat i w sam raz. Mogliśmy się wspólnie wielu rzeczy dorobić, a mieszkanie w akademiku w pokoju rodzinnym było chyba najfajniejszym okresem naszego życia. No i cały akademik pomagał nam w zajmowaniu się naszą starszą pociechą, jak trzeba było iść na zajęcia.

Gość gość
33 i nadal jestesmy malzenstwem

Gość gość
Nie martw się. Ja 40

Gość gośćdalia
Ja 42,zwiazek wcześniej 5lat