Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka waga jest dla mnie najlepsza?

Polecane posty

Gość gość

Do jakiej powinnam dazyc? Ile moge jeszcze schudnac? Mam 172 cm. Teraz 70 kg. Ogolnie budowe tzw grubokoscista, typ gruszka czyli szerokie biodra. Teraz mam w obwodzie bioder 103 cm. Ile jeszcze moze zejsc?

Gość gość
Waga o niczym nie świadczy. Dwie osoby o takiej samej wadze mogą wyglądać zupełnie inaczej i mieć zupełnie inną procentową zawartość tłuszczu w ciele.

Gość gość
Akurat w biodrach pewnie najmniej zejdziesz. Jestem 2 cm niższa i najlepiej się czuję przy wadze 56. Niestety po kolejnej ciąży mam prawie 60. Najlepiej obserwuj siebie i dojdź do wagi, w której wyglądasz i czujesz się dobrze. Tylko nie przesadz w drugą stronę.

Gość gość
Zawsze byłam trochę przy kości. Najwięcej w biodrach i udach. Brzuch w miarę płaski. Osiągnęłam wagę sprzed ciąży i zastanawiam sie ile jeszcze mogłoby zejść...

Gość gość
Przy 172 wzrostu i mocniejszej budowie, to najmniej 65 kg, niżej będziesz za chuda i organizm będzie chcial nadrobic. Nawte to 70 nie jest jakies straszne, byleby utrzymywać te wagę i nie przybierac.

Gość gość
Moim marzeniem jest zejsc w biodrach ponizej 100 cm o ile to mozliwe. W ciazy sporo poszlo mi w biodra. Udalo mi sie juz stracić 10 cm z bioder.

Gość gość
19.26 dobrze dziewczyna pisze

Gość gość
Zobacz na BMI ze wzgledu na wiek i plec, to da ci przedzial optymalnej wagi ciala.

Gość gość
Nie odchudzaj sie na sile, by miec kilka cm mniej, bo potem bedzie jojo i zamiast 70 bedziesz wazyla 80 ... tak to najczesciej sie konczy. Najlepiej wiecej sie ruszaj, wiecej spaceruj, pocwicz, ale sie nie odchudzaj, dobrze Ci radze. Trzeba myslec o przyszlosci, jezeli cale zycie utrzymasz wage 70 kg, czy zalozmy 68, to bedziesz bardzo zadowolona za 10-20- 30 lat.

Gość Carycka
Wg mnie zrzuc z 8 kg. Bo o to pytasz tak?

Gość gość
62kg to jest twoja idealna zdrowa waga przy twoim wzroscie

Gość gość
Up

Gość gość
ja tez mam 172 cm i waze 68,5 kg. Dziecko ma 10 miesiecy. Przed ciążą bylo 63 kg i tak bylo idealnie. U mnie to samo najwiecej w biodrach i udach

Gość gość
Po tym jak się opisałaś, to 65 taka optymalna, a 60, to idealna, ale mniej realistyczna,trudniejsza do osiągnięcia i utrzymania. A w biodrach możesz spokojnie zejść do 90 cm. Ja miałam 100 cm w biodrach przy twoim wzroście i o wiele niższej wadze, ale mnie naprawdę wszystko w zad idzie i jak schudłam 5 czy 6, to wróciłam do 90tki.

Gość gość
Ja mam wzrost 176, podobna budowe do Ciebie, i najlepiej sie czuje z waga 60 kilo. Wtedy jestem smukla gdzie trzeba, a tam gdzie trzeba zaokraglona, przy tej wadze w talii mam 65, w biodrach 95.

Gość gość
Ja przy takim wzroscie najlepiej wygladam u sama sie czuje jak waze ponad 70 kg.

Gość gość
Bo to chyba tez zalezy od twarzy. Niektorym buzia robi sie ladna dopiero jak sa zaokragleni, inaczej wygladaja jak obloznie chorzy.

Gość gość
Z bioder najtrudniej zrzuca sie cm.

Gość gość
w moim przypadku tez tak bylo, ze z bioder i talii zrzucanie cm trwalo najdluzej, przy 178 waze teraz (Trzyma sie od ponad 3lat) 68kg. Tyle wazylam do ok 28 r.z.

Gość gość
XXDo jakiej powinnam dazyc? Ile moge jeszcze schudnac? Mam 172 cm. Teraz 70 kg. Ogolnie budowe tzw grubokoscista, typ gruszka czyli szerokie biodra. Teraz mam w obwodzie bioder 103 cm. Ile jeszcze moze zejsc? XX bez odchudzania czyli stresu z liczeniem kalorii, jesli masz dobre zdrowie to sport. Z mojego doswiadczenia dobrze sprawdza sie regularne bieganie, po max. 30min (szybko, wolno, chod tzw. tr. interwalowy) 3x w tygodniu. Zycze powodzenia.

Gość gość
Jestem na macierzynskim, z dzieckiem najwygodniejsze sa dla mnie spacery. Chodze codziennie po ok 1.5-2h lub dluzej. W miare szybkim tempem po kilkanascie km.