Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chodzi po domach Straż Miejska grzebie w piecach

Polecane posty

Gość gość

i rypie kary po 500 zl jak palone jest sztuczne tworzywo .Nawet drzewo musi mieć przepisana wilgotność.I pchają się do starych ludzi, jak by mało im było problemów w życiu .

Gość gość
Zgadzam się z tobą. By się tymi samochodami zajęli co więcej szkodliwych, substancji produkują. Nie dość, że ci ludzie mają mała rentę to jeszcze jakieś k***y im do domu się ładują i mandaty wystawiają.!

Gość gość
No nic innego przygłupom nie zostało do robienia tylko grzebać w piecach ich stać :)

Gość gość
Bo to najpewniejszy "zarobek" przywalić takim małym i biednym kary, wiadomo że od takich to ściągną. A nie jakiemuś biznesmenowi co na miliony kradnie, ten to wynajmie adwokata i jeszcze on zażąda odszkodowania. To mi przypomina te historie jak na straganach babcie sprzedają pietruszkę i koperek i za to straż miejska przywalała im kary, bo bez opłat to nielegalnie handlowały.

Gość gość
Mnie żal tych starych ludzi , są grzeczni, uprzejmi, a tu takie kanalie ich straszą i karzą.

Gość gość
Może nim zaczniecie bajdurzyć to przeczytacie trochę faktów? Tak się akurat sklada, że samochody to najmniejsze ze źródeł zanieczyszczeń powietrza. Głównym producentem smogu są właśnie gospodarstwa domowe, w których ludzie opalają smieciami lub podrzędnym węglem w piecach do węgla nie przeznaczonych.

Gość gość
To może niech ci mili starsi ludzie przestaną smolić kaloszami w piecach, to Straż Miejska nie będzie miała powodu ich odwiedzać.

Gość gość
I bardzo dobrze. Ja już oddychać nie mogę. :/ Jest taki smog że coś okropnego. Gardło mnie piecze. Dusze się. Pozamykane mam okna a i tak tek smród z palonych śmieci jakoś przedostanie się do środka :/ O wywietrzeniu sobie przed snem pokoju mowy nie ma, bo tak śmierdzi na zewnątrz. Jak dostaną kary to może następnym razem zamiast truć nas śmieciami, zainwestują w coś co ludzi nie truje! Jak najwięcej kar dla tych co palą byle czym.

Gość gość
Bardzo dobrze.Nie będą palić plastikiem i gumą

Gość gość
To może niech nasze z******te państwo, zapewni tym, których nie stać na tańszy i normalny opał, to nikt nikogo trucizna nie będzie mądrale!

Gość gość
20.42 Dokladnie.

Gość ja_Dyzio
tu nie chodzi o plastik lub gumę, popatrzcie dokładnie co na podwórkach mają , nie tylko na Śląsku, nie tylko w Brzeszczach lub Jawiszowicach , zobaczcie czym palą w województwach tak zwanej Polski B i Polski C, na podwórkach obok kotłowni jest hałda , trzy - pięć ton i to nawet nie jest węgiel, żaden groszek lub kasztan albo bryły, to jest taki piasek, tak zwany 'miał' zlany porządnie wodą, wędruje do pieca żeliwnego a piece żeliwne są solidne z dmuchawami , taki kocioł żeliwny kosztuje ponad 6 tys. PLN nafaszerowany elektroniką i ten kocioł spoko spali taki 'miał' ale ten 'miał' nie posiada nawet tak zwanej kaloryczności , owszem jest temperatura w kotle ale wyziewy z komina to jest tylko pył w powietrzu, który wędruje kilka kilometrów i to jest tak zwany SMOG , kilkaset kotłów spala 'miał' i jesteśmy załatwieni, cena jednej tony 'miału' to ok. 200 PLN, cena jednej tony węgla wysokokalorycznego to ok. 650 PLN , czyli różnica w cenie powoduje, że setki osób w Polsce pali świństwem, które nawet się nie nadaje na dziury w drogach.

Gość gość
Ja też pamietam o tych bazarach .Biedna emerytka sprzedawała kwiatki z działki , inna ksiązki i Straż ją przeganiała , a na bazarach pełno Rumunów i innych narodosci z podejrzanym towarem i do nich nie szli.Jak kiedys handlowałem na chodniku przed bazarami to Straż podała mnie do sądu .Tylko dlatego , ze sprzedawałem taniej niż inni na straganach i mnie przeskarżyli tamci.A wczesniej normalnie brali ode mnie opłatę za handel .W sadzie na szczęcie dali mi tylko najniższy mandat 50 zl .

Gość gość
ja popieram kary na tych trucicieli przez których polska staje się państwem trzeciego świata. Dziady kalwaryjskie palą bóg wie czym, a wszyscy na tym cierpią. Do babć handlujących pietruszką na ulicy nic nie mam, chcą niech sobie handlują, ale palenie byle czym szkodzi i zabija wszystkich. Zimą coraz trudniej oddychać.

Gość gość
swoją drogą panstwo żeby wyeliminować smog powinno przeprowadzać obowiązkową wymianę pieców, tak żeby każdy miał na gaz. Inaczej polska stanie się drugimi chinami, a tego chyba nie chcemy.

Gość gość
20.48 Na pewno jest dużo nieprawidłowosci , o ktorych nikt nie słyszał .Niech obniża ceny węgla , wszyscy po kolei chcą na nim zarabiać , chociaż produkcja nie jest , az tak kosztowna .

Gość gość
20.54 Na gaz, na prąd ha no pewnie. Wielu ludzi nie stać na to. Myślenie nie boli!

Gość gość
gość dziś Nim zaczniesz bluzgać to może posprawdzasz wiadomości? Od co najmniej stycznia zeszłego roku była akcja dofinansowania wymiany / modernizacji instalacji grzewczych w domach, finansując aż 3/4 całych kosztów wszystkiego.

Gość gość
A ja jestem z tym aby obniżyć ceny drewna tak aby każdego było stac. W ogóle się nie dziwię, że ci biedni staruszkowie pala, to co mają, bo za co mają kupić opał? Zastanowił się ktoś nad tym?

Gość gość
Tylko że większość tych ludzi pali "byle czym" czy węglem gorszej jakości nie dlatego, że ma taki kaprys, ale że ludzi, szczególnie tych starych nie stać na koks czy węgiel dobrej jakości, macie pojęcie ka potwornie skoczyły ceny? Nawet o 100%. Że już nie wspomnę że ogrzewanie gazowe czy elektryczne to w ogóle wydatek nie do ogarnięcia dla tych osób. To często jest wiecej niż ich renty czy emerytury, więc łatwo co niektórym tu sr@ć jak mają dopy pełne pieniędzy. Nie wiecie co to bieda i nie z nieróbstwa, tylko z takich skandalicznie biednych emerytur, gdzie ludzie pracowali po lat a gofno dostają.

Gość gość
20:55: co cię tak rozśmieszyło. Tam, gdzie mieszkam zdecydowana większość ludzi ma piece na gaz. Ale jest też trochę starszych ludzi, którzy właśnie palą byle czym i koło ich domów ciężko przejść, bo tak śmierdzi.

Gość gość
Okey gaz to nie problem , tylko jak przyjdzie mrożna zima to ludzie będą płakać ile mają zapłacić za jego używanie. Biedny sobie nie pozwoli , tym bardziej emeryt.

Gość gość
No świetna wymiana. Z pieca kaflowego na pięć gazowy albo na prąd? Ty myślisz czy tylko udajesz? Nie każdy jest bogaty i nie każdego stać, a tym bardziej emerytów i rencistów!

Gość gość
20.58 Przecież ci ludzie nie dla przyjemnośc***alą czym popadnie.

Gość gość
20:58: biedni staruszkowie niech się lepiej już z tego świata zawiną i nie trują innych. Zresztą żal patrzeć na te ich biedne stare mordy.

Gość gość
Pytałem o dofinansowanie, znalazłem piec za 8000 ponoć finansują do 4000. Okazało się że piec (ten sam) muszę kupić we wskazanej firmie za 10 tys, ta sama wskazana firma mi go podlaczy za 4000, to już jest 14 tys a zwracają do 4 tys ale góra 25%, czyli 3500. Dofinansowanie wyniosło by mnie 10500, a jak bym sam kupił 8000 + 500 podłączenie.

Gość gość
kochana, ci ludzie mieliby pieniądze i też paliliby czym popadnie, bo taką mają mentalność. To debile, którzy oszczędzają chyba na życie wieczne, a często mają odłożoną sporą sumę pieniędzy.

Gość gość
20.58 gość dziś 20:55: co cię tak rozśmieszyło. Tam, gdzie mieszkam zdecydowana większość ludzi ma piece na gaz. Ale jest też trochę starszych ludzi, którzy właśnie palą byle czym i koło ich domów ciężko przejść, bo tak śmierdzi. Xx Przeczytaj jeszcze raz swoją wypowiedź a ostatnie zdanie 10 razy. Właśnie chodzi o to że są to starsi ludzie i do cholerny nie stać ich na lepszy opał albo pięć gazowy! Nie rozumiesz czy aż tak myślenie cię boli?

Gość gość
21:00: myślę, pisałem, że tym powinno zająć się państwo. Inaczej jesteśmy pod tym względem krajem trzeciego świata, chcesz tego. Na popieprzonych emigrantów i inne pierdoły przeznaczyć pieniądze potrafią, a na swoich obywateli już nie.

Gość gość
Oszczędzają a co miesiąc wysyłają dla rydza