Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chodzi po domach Straż Miejska grzebie w piecach

Polecane posty

Gość gość
21.01. Ty się lecz. Bo większość tych ludzi to nie ma na świeży chleb, a co dopiero na normalny opał.

Gość gość
21:04: zamknąć ich do pierdla albo skierować na przymusowe roboty do reichu.

Gość gość
21.04 Dokladnie. Dla innych ramiona otwarte a dla swoich... A szkoda słów na to pieprzone państwo.

Gość gość
Skoro to państwo ci tak przeszkadza to co tu jeszcze robisz?

Gość gość
21.00 Mówisz o swoich rodzicach , czy o sobie ? Bo kazdy kiedyś będzie stary

Gość gość
A najlepsze jest to, że połowa jak nie większość tych co się tak oburzają na smog i zanieczyszczenia z pieców, to oni sami są palaczami papierosów. I jakoś ten dym trujący i smoła co zalewa ich płuca i osób które w ich pobliżu przebywają, to im nie przeszkadza. :)

Gość gość
Założę się że w większości wypowiadają się debile którzy pieca na oczy nie widzieli.

Gość ja_Dyzio
są nowoczesne rozwiązania techniczne znane od wielu lat , które można nazwać 'PROGRAM 5000 PLUS' ale przy kłótliwych i źle zorganizowanych Polkach i Polakach taki PROGRAM to jest Utopia a mam na myśli aby na wsiach i przysiółkach w Polsce udostępnić 'pola z Solarami' i podłączyć zasilanie z Solarów do małego osiedla aby kilka domostw skorzystało , na widok wiatraków na polu oddalonym od zagrody o 5 kilometrów już jest awantura, że wiatraki szumią i nie można spać, na polu można zbudować instalację uzyskania ciepła z gleby na dużej głębokości i podłączyć ciepło do kilku domów w przysiółku ale aby otrzymać zgodę na inwestycję potrzebne są spore pieniądze i 100 podpisów PLUS łapówka w kopercie , póki co trujemy się i żyjemy jak w średniowieczu !

Gość gość
21:01: nie mają na świezy chleb? chyba nie wiesz co mówisz. W polsce starsi ludzie może nie są zbyt bogaci, ale i nie biedują. A nawet jak mają trochę kasy to żyją jak dziady, bo taką mentalność mają. Znam starszą osobę, która ma wysoką emeryturę, a na wszystkim oszczędza, używa mało wody, kupuje niskiej jakości jedzenie. Dla mnie to chore, ale cóż, takich mamy światłych obywateli.

Gość gość
z tym zamykaniem tych ludzi to był przecież oczywisty żart.:) Ale kary powinni płacić, bo inaczej jak to ukrócimy?

Gość gość
Idioci idioci, pracuje w elektrociepłowni, idzie tu najgorszy sort mułu węglowego, spalane 8000 ton na dobę ale dupki w blokach nie trują przecież bo u nich ciepło z kaloryfera jest a nie z węgla :)

Gość gość
21.09 Moja babcia jest emerytka Ma 1200zl z czego wydaje prawie połowę na leki, mieszkanie i rachunki. Do następnej emerytury zostaje jej tylko 200zl. Dobrze, że mieszka w bloku bo jakby mieszkała na wsi to też by miała. Ciężko z opalem. A są tacy co. Emerytury maja tylko po 800zl. Nie wrzucam wszystkich do jednego wora, bo są tacy co pala tym z wygody a są tacy co robia to z braku pieniędzy. Rozumiesz?

Gość gość
A ja okna nie mogę otworzyć tak sąsiad smrodzi.

Gość ja_Dyzio
przecież większość Polaków to rozumie, że najbardziej 'truje' wieś , ponieważ muł wrzucają do pieca a na kominach elektrociepłowni od lat są pozakładane filtry , jest co chwilę badana zawartość spalin , ogromne kary finansowe byśmy płacili bez tych filtrów

Gość gość
21:15: a wiesz dlaczego mają tak niską emeryturę? Bo zamiast pracować wolały nic nie robić przez większą część życia, ale tego ci nie powiedzą, tylko wyleją swoje żale jak to im źle.

Gość gość
21:15: właśnie:) jak tak dalej pójdzie wszyscy w sezonie zimowym będziemy musieli spierdzielać z tego chorego kraju. To nie jest normalne, żeby w środku europy tak było. Jesteśmy na szarym ogonie pod tym względem. Zresztą nie tylko pod tym.

Gość gość
gość dziś 21:15: a wiesz dlaczego mają tak niską emeryturę? Bo zamiast pracować wolały nic nie robić przez większą część życia, ale tego ci nie powiedzą, tylko wyleją swoje żale jak to im źle. xxx To coś powyżej to albo zwykły trol albo idiota, więc nawet nie warto komentować

Gość gość
Tylko do biednych łażą bo bogaty nawet ich na podwórko nie wpuści i poszczuje psami. Do starych ludzi nawet z tv chodzą,żeby nie próbowali się bronić.

Gość ja_Dyzio
przecież ten proceder palenia mułem w piecach można bardzo szybko ukrócić, zlikwidować, wystarczy zlikwidować źródło, czyli hurtownie, które ten muł sprzedają i w te miejsca należy wysłać Straż Miejską lub Gminną a NIE do 'emerytki' i grzebać w piecu , tylko że, hurtownia składu węgla i opału płaci podatki i gdy padnie na zbity ryj, to nie będzie pieniędzy z podatków , czyli sytuacja patowa !

Gość gość
Tak są filtry na kominach bo by pyłu było więcej niż śniegu, a limity da na dwutlenek węgla i to mierzą a nie zanieczyszczenia.

Gość gość
21:20: to jest prawda akurat. A starsi ludzie są w tym kraju zakałą, wiadomo to zresztą nie od dzisiaj. Dlaczego tylu staruchów śmierdzi? Bo się nie myją. Dlaczego? Oszczędzają. Z***biście. Zresztą posłuchać nieraz tych dziadów jak tv do nich przyjedzie, to pieprzą jak potłuczeni.

Gość gość
Wydobycie tony wysokokalorycznego węgla kosztuje tyle samo co wydobycie dziadostwa, więc po co to dopuszczają do sprzedaży? Po to by dawać mandaty. Oczywiste że jak masz do wyboru węgiel za 400 i za 800 wybierasz tańszy. W sklepie też wybierasz produkty tylko najdroższe najwyższej jakości? Trzeba przecież utrzymać górników, Barbórki 13,14 pensje więc węgiel jest drogi.

Gość gość
gość dziś Zresztą posłuchać nieraz tych dziadów jak tv do nich przyjedzie, to pieprzą jak potłuczeni. x A ty niby młody a już pieprzysz jak potłuczony :D

Gość gość
gość dziś 21:15: a wiesz dlaczego mają tak niską emeryturę? Bo zamiast pracować wolały nic nie robić przez większą część życia, ale tego ci nie powiedzą, tylko wyleją swoje żale jak to im źle. Xx Ja bym ci powiedziała ile lat moja babcia pracowała, ale z osobą twojego pokroju nie będę dyskutować bo w d***e byłeś i g****o widziałeś...

Gość gość
To jest długofalowe przemyślane działanie, najpierw zmusza do wymiany na piece gazowe indywidualnych odbiorców, potem spółdzielnie mieszkaniowe by w swoich małych ciepłowniach palili gazem. A potem niestety Putin przykręci kurek i będziemy gaz sprowadzać od Amerykanów oczywiście cena X3. Tu nie chodzi o ekologię.

Gość gość
21.33 I wszystkich pośredników po drodze , holdingi , sam juz nie wiem jak to sie nazywa.Kiedyś zapragnąłem handlować papierosami i zaczałem od fabryki .Cena bardzo niska polowa , ale prywatnie nie wolno mi było kupić.Więc telefon następny i następny , mnóstwo pośredników i żadali zakupów dużych ilości Kiedy dotarłem wreszcie do celu , cena już była nieopłacalna.Tak samo z węglem , każdy musi zarobić.

Gość ja_Dyzio
każdy Rząd w każdym Państwie powinien szukać najlepszego rozwiązania dla obywateli tego kraju, jak Królowa w roju pszczół i do tej pory niczego nowszego nie wymyślono a zatem rolą rządu jest pomagać ( pomijam, że nam się zdarzył truteń Thusk, który wszystko lubi psuć co Polskie ) ale gdyby obecny Polski Rząd i ekonomiści oraz ludzie z branży technicznych pomogli Polakom to za 10 - 15 lat można zapomnieć o SMOG-u w czasie zimy i paleniu mułem w piecach , w każdej Gminie, w każdym Przysiółku są tereny należące do tak zwanego Skarbu Państwa i te tereny należy wykorzystać właśnie aby za pieniądze podatników wybudować alternatywne źródła ciepła i zasilania , wybudować Solary, z akumulatorów naładowanych przez Solary zasilić pompy ciepłej wody i centralnego ogrzewania w domach , przy dzisiejszej technice jest to możliwe a przy okazji ruszy przemysł , śpimy na miedzi a w Polsce nie ma nawet jednej fabryki, która produkuje silniki do pomp, miedziany surowiec sprzedajemy za grosze , zamiast produkt sprzedawać , panie Morawiecki , do roboty, rozruszać polską gospodarkę namawiam !

Gość gość
Tak trzeba gospodarować aby mieć. Ja wiem że ludziom jest ciężko (bo mi też), że żyjemy w chorym kraju (doświadczam tego na dobie), ale ja nigdy nie paliłam papierosów wręcz ich nie znoszę, jestem chora i jeszcze muszę wdychać ten smog, który mnie niestety dusi nawet we własnym domu. Nie będę tolerancyjna dla tych trucicieli, bo oni mnie zabijają. Ja nie mogę oddychać i to niestety nie jest przenośnia.

Gość gość
21.54 Zanim oni się ruszą jak Ty piszesz , upłyną wieki . Teraz nie jest ważne dobro ludzi tych biedniejszych , lecz umocnienie się przy władzy .Coś tam dobrego zrobili , ale naprawdę problemów jest o wiele więcej .

Gość jakubczak123
Ja jestem za! Ludzie, musimy coś z tym zrobić. Stan powietrza jest coraz gorszy, co odbija się na zdrowiu naszym i naszych bliskich. Na jednej ze stron wyczytałam, że smog zabił podobną liczbę osób co wypadki samochodowe... Tak nie może być! Sama, robię co mogę, aby nie wdychać tego świństwa. Zaopatrzyłam się nawet w oczyszczacz http://ranking-oczyszczaczy.pl/recenzje/lifaair-la502/ który filtruje powietrze (można sterować nim przy pomocy specjalnej aplikacji mobilnej).