Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żłobek? Dom? 2 latka

Polecane posty

Gość gość

Córka we wrześniu będzie miała 2 lata. Zastanawiamy się z mężem czy posłać ja juz do żłobka (głównie chodzi o kontakt z dziećmi) czy poczekać jeszcze rok i posłać do przedszkola. Córka jest grzecznym dzieckiem, sama je, coraz więcej mówi. Niestety jest strasznym wstydziochem. Czytam plusy i minusy i jakoś ciężko podjąć decyzję. Sama nie wiem co zrobić żeby było dobrze. Jak poradziły sobie wasze 2 latki w zlobkach/przedszkolach?

Gość gość
Moja dwulatka poradzila sobie super i co z tego jak 3 dni w zlobku a potem dwa tyg w domu bo chora. Nie ma to sensu...

Gość gość
Wiesz, wszystko zależy od sytuacji/dziecka. Moja sobie poradziła ok. równie dobrze może poczekać jeszcze rok na przedszkole- to nic nie zmieni. Takie 2 letnie dzieci w dalszym ciągu czerpią mniej korzyści z przebywania z rówieśnikami niż 3 latki. Pamiętaj jednak że twoje dziecko prawdopodobnie bedzie chorować- nie ważne czy pójdzie do żłobka czy przedszkola. Chociaż znam przypadki że dziecko było zdrowe jak ryba przez cały okres żłobkowo/ przedszkolny- moja niestety odchorowała swoje ale teraz jest już dobrze.