Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Butelki I mleko modyfikowane dla noworodka? Proszę o rady :)

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny!:) pod koniec lipca przyjdzie na świat moja pierwsza dziecinka- najprawdopodobniej będzie to dziewczynka:) Jesteśmy z narzeczonym w trakcie kompletowania wyprawki- i myślimy nad butelkami, mamy kilka typów ale ostatecznie nie wiemy na co się zdecydować. Pytanie do doświadczonych mam- jakie butelki polecacie na początek? Piersią nie będę karmić, dlatego chce się wyposażyć w większą ilość butelek. Która z mamuś karmiła noworodka mm? Jakie polecacie? Jest tu jakaś mama, która stosowała mm Babydream?:) z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Ja karmilam noworodka mlekiem Bebilon 1z to znaczy dokarmialm bo przez miesiac staralam sie kp ale dziecko sie nie najadalo i musialam dokarmiac. Z butelek rewelacja dla mnie Dr.Browns. Teraz dziecko ma 10 miesiecy i tez uzywamy z tej firmy tylko wiekszą.

Gość gość
Mi poradziła położna jakiekolwiek, ale najlepiej HA dla takiego maluszka. Karmiłam Bebilon HA, potem po 6msc już 2 normalną. Butelki Avent, można kupić w rossmannie, zależało mi na dostępności, bo dziecko się przyzwyczaja do kształtu smoczka :)

Gość gość
U nas się sprawdziły butelki tommee tipee. Mleko bebilon. Pytam z czystej ciekawości- czemu zakładasz ze nie będziesz kp ? Tak postanowilas czy masz jakieś przeciwwskazania ?

Gość gość
Przeciwwskazań nie ma. Ja nie potrafię się przełamać, nie chce męczyć siebie i dziecka przy okazji. Karmienie ma być przyjemnością, a nie przykrym obowiązkiem.

Gość gość
Ja też nie karmiłam bo nie umiałam sobie poradzić. I nie samobiczowałam się przez to a wręcz byłam szczęśliwa ale do sedna. Te z browna sa ok ale weź pod uwagę że tam jest słomka i ķłopot z jej umyciem. Ja miałam canpol habermann . To jest butekla ze specjalnym kliknięciem i filtrem antykolkowa. Jest rewelacyjna. Syn nie miał kolek mleczko powolutku leci bo butelka na jakby 2 komory. Do kupiena w aptece i romanie.

Gość gość
Rosmanie hehe

Gość gość
Dr brown dla nas byly najlepsze. Co do rurki ktora jest w srodku wystarczy przeplukac a dodatkowo jest mala szczoteczka gdyby trzeba bylo dokladniej wymyc. Nie sprawialo mi to najmniejszego problemu a dziecko nigdy nie mialo kolki.

Gość gość
Jeszcze nie sprobowalas a juz zakladasz ze nie bedziesz kp? Bo co bo moda?

Gość gość
Przy pierwszym dziecku butelki mialam najzwyklejsze a mleko Bebiko. Teraz mam malego synka i testowalismy duzo butelek, ostatecznie stanelo na bitelkach MAM a mleko Bebilon.

Gość gość
A może i moda. Wyluzuj. Decyzja matki i już. Wiedziałam od razu że autorke zlinczują.

Gość gość
Mleko nan optipro plus butelki habermanna

Gość gość
Ty wiesz dziecko co znaczy slowo lincz ze go uzywasz? Zapytalam bez wulgaryzmow czemu nie chce sprobowac. Strasznie delikatne te wspolczesne kobiety...

Gość gość
Ja tez nie bede kp bo z mezem chcemy obydwoje uczesntniczyc w tym plus nie chce sie meczyc tak robie to ze wzgledu na siebie i moje widzimisie ale wiem ze szczesliwa mama to lepsza mama wiec nara

Gość gość
Narazie* plan jest taki a jak wyjdzie to wiadomo zycie pokaze (ucielo mi wypowiedz w srodku slowa )

Gość gość
I fajnie ze sie decydujeszna mm. Dla mnie karmienie piersia to koszmar ale wokol jest taka na nie nagonka nawet w mojej rodzinie ze mnie to by serio zlinczowali:-/

Gość gość
Jest to trochę dziwne, że to jej pierwsze dziecko, jeszcze się nie urodziło, a ona już wie, że się nie przełamie i że i ona i dziecko się będą męczyć.

Gość gość
Moze bierze jakies leki albo sa inne przeciwwskazania zdrowotne na ch'uj drazyc temat

Gość gość
Wiedziałam, że moje pytanie wzbudzi emocje :) nie czuje się w obowiązku tłumaczyć nikomu co i dlaczego, to moja decyzja. Zadałam pytanie na konkretny temat i dziękuję za odpowiedzi :-*

Gość gość
oprócz karmienia piersia i mlekiem modyfikowanym istnieje cos takiego jak karmienie piersia inaczej. Moja córka nie chciala jesc z piersi a ja nie bylam jakos bardzo zdeterminowana zeby karmic tym cycem. Praktycznie od urodzenia odciagam swoj pokarm i daje w butelce. Max raz na dobe podaje mm. Potrzeba samozaparcia ale wilk syty i owca cala :)

Gość gość
Tommee tippee są na prawdę dobre. Mleko Enfamil albo Bebilon.

Gość gość
Autorko ja polece bebilon i butelki tomee tipee. co do kp czy mm - dajcie babce spokoj. powody to jej sprawa. ja karmilam piersia 2 miesiace - niby tylko - a dlaczego? bo po tych dwoch miesiacach naszla mnie zwyczajna ochota by moc sie piwa czy wina napic. O! zjedzcie mnie teraz swiete mamuski. :D zaczelam odstawiac kp jak mlody mial 7 tygodni, poszlo dosc kladko - jak mial 11 tyg to juz samo mm. a ja moglam po roku napic sie lampki wina z mezem czy to w domu czy w restauracji do obiadu.

Gość gość
Nie chce karmić piersią to nie jej sprawa. Butelki Polecam TT . Moja córka pi$a mleko Bebiko . Mój bratanek pije mleko Hipp .

Gość gość
Moje dzieci były na Enfamilu i butelkach Aventu ale TT też polecam. Autorko przygotuj się na nagonkę wszechobecny madek . A w szpitalu nie chwal się chęcią karmienia butlą, próbuj dzielnie piersią, a jak wyjdziecie do domu rób po swojemu.

Gość gość
Ja dodam tylko, że: -zamiast kupić większy zapas butelek, lepiej mieć jedną i częściej wymieniać. Więcej butelek, to tylko większy bałagan. -lepsze są butelki krótkie szerokie, bo można je umyć normalnym zmywakiem, a nie mordować się ze szczotką. -smoczki silikonowe są na ogół trwalsze. Jeśli chodzi o firmę, to ja wypróbowałam zarówno polskie, jak i zagraniczne i wydaje mi się, że nie ma między nimi większej różnicy. Ostatecznie kupowaliśmy Canpol, bo tani. A co do mleka, to podawaliśmy różne. Nie umiem powiedzieć, żeby któreś było lepsze, a któreś gorsze. Podobno niektóre dzieci źle reagują na mleko określonej firmy, ale to już trzeba samemu sprawdzić.

Gość gość
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :-) fajnie posłuchać rad doświadczonych kobitek ;-) W rodzinie nie ma za bardzo kogo zapytać, bo wszystkie dzieci "cycowe". Ja termin mam na lipiec, a od września planuje wrócić do szkoły :-) także stery przejmie narzeczony. Chwalenie się chęcią podania butelki. Wiecie. Ja nie będę tego ukrywała, tylko dlatego, że mogę zostać "zlinczowana" :-) linczu się nie boję. Uznaje zasadę, że nikomu nic do tego :-)

Gość gość
Ja rodze w maju i tez nie będę karmić piersja no może z miesiąc wytrzymam zależy jak będzie spal czy będzie mu wystarczał mój pokarm. Z córką miałam masakrę co chwila przy cycu wytrzymałam miesiąc po butli spala i 4h. Butelki miałam avent i najlepiej smakowało mleko bebiko

Gość gość
U nas były butelki Avent i mleko Bebilon 1.

Gość gość
Butelki Avent i mleko Bebilon, też karmię od początku butelka, z piersi próbuje ściągać , mam wklęsłe brodawki i nie da się ich wyciagnac na zewnątrz i cały czas leci bardzo mało mleka, w kapturkach dziecko zaczęło jeść jak miało miesiąc wcześniej były dla niej za duże ale tak mało leci tego mleka że tylko sie wkurza. Lepiej dawać dziecku mm niż żeby dziecko głodowało , nie ma przymusu karmienia piersią to wybór matki . Jak karmi się na początku butelka bo nie ma innej możliwości to ciężko przejść na kp bo samo robienie mleka i karmienie butelką co 2-3 godziny jest męczące a dodając do tego ściąganie laktatorem przez pół godziny co 3 godziny to masakra , nikt nie jest robotem.

Gość gość
Autorko pytania o takie porady to jak szukanie igły w stogu siana. Każda matka Poleci inne mleko oraz inna butelkę. Każda ci napisze po jakie mleko dziecko odrzuciło, a jakie było dla niego dobre. Napisałabym ci jakie na podawała i jaka butelka, Ale po co? Jedyne co ci napisze - Kilka razy słyszałam taka opinie, ze powinno sie kontynuować takim mlekiem, jakie dziecko dostawało w szpitalu. Natomiast jesli zastanawiasz sie nad mlekiem tańszym, a droższym - pochodź po sklepach i porównaj składy.