Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

renta od psychiatry

Polecane posty

Gość gość

wiecie co tak ostatnio myślę nad tym aby udać głupią i dostać rentę jako osoba chora psychicznie. Moja sąsiadka na takiej rencie jest już 25 lat. Udawała chorą, nawet chciała się zabijać, zabrali ją na miesiąc do szpitala psychiatrycznego i dostała rentę. Co prawda ma ją teraz na 3 lata, ale chodzi po leki do lekarza po to aby mieć w karcie, że się leczy, nie wykupuje ich bo przecież jest zdrowa. Miesiąc w szpitalu psychiatrycznym jakoś bym wytrzymała ale miałabym rentę. Ta moja sąsiadka ma rentę i od 15 lat wynajmuje się jako niańka.

Gość gość
Tak łatwo rente nie dają niestety

Gość gość
ale od psychiatry dają, ja znam kilka osób, na inne schorzenia nie, nawet można nie mieć rąk czy nóg i dają tylko na pewnie okres tak jakby miały te kończyny odrosnąć, musi być psychiatra

Gość gość
Niełatwo wyłudzić rentę na dolegliwości psychiczne. Niestety, w większości przypadków nie uznaje się tego jako chorobę, tylko ''konstrukt osobowościowy''. Mam schizofrenię i lekarz uznał, że na lekach jestem w stanie funkcjonować normalnie. I to jest prawda, leki są wystarczające w większości przypadków.

Gość gość
no to jakim cudem te moje znajome mają rentę

Gość gość
Choroby psychiczne co raz łatwiej udowodnić bo ustala się to po zmianach w neuronach lub wydzielanie bądź brak wydzielania jakiegoś hormonu. I nikogo nie oszukasz. Widocznie sąsiadka ma żółte papiery tylko boi się przyznać wiec lepiej wyjść na cwana niż świrnięta

Gość gość
a żółte papiery to od ginekologa się dostaje, przecież też od psychiatry

Gość gość
wczoraj a jakie badania na to robią? Bo zwykle sie tylko chodziło do psychiatry, i tyle

Gość gość
Sąsiadka pewnie jest chora, a opowiada co opowiada z powodu wymienionego powyżej. Udawać "głupią" wcale nie jest łatwo, nie poradzisz sobie na bank. Już lepiej idź w stronę bólu pleców etc albo.. idź do pracy