Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w 9 miesiacu ciazy

Polecane posty

Gość gość

Hej, czy ktoras z mam pracowala do konca ciazy? Jesli tak to jak sie ubieralyscie do biura? Same ciazowe sukienki, a moze leginsy I luzne koszule? Nie bylo Wam ciezko siedziec 8 godzin za biurkiem? Ja planuje isc na maciezynski dopiero 2 tygodnie przed terminem I zaczynam sie zastanawiac jak to bedzie. Wiadomo, ze w domu mozna sobie biegac codziennie w tych samych leginsach I za duzym podkoszulku, ale juz w pracy potrzebujemy codziennie innego zestawu ubran (chyba, ze ktos ma sluzbowe), wiec to by oznaczalo zakup conajmniej 4-5 sukienek, ktore do najtanszych nie naleza... Te fajniejsze potrafia kosztowac ponad 200zl jedna. Ciekawa jestem jak inne mamy sobie z radzily w pracy w 8 I 9 miesiacu ciazy.

Gość gość
Moja kolezanka pracowala do samego konca i nosila normalnie sukienki/spodnice do rajstop, jeansy + tenisowki i koszule. Jakos siedzenie tez jej nie przeszkadzalo zbytnio a miala dosyc pokazny brzuch.

Gość gość
Hej, ja jestem taką mamą :) Aktualnie 38 tydzień ciąży, ani 1 dnia na L-4. Ubieram sukienki i rajstopy ciążowe/leginsy, jeansy od około 30 tygodnia zaczęły być dla mnie niewygodne. Wszystkie sukienki kupiłam na wyprzedażach/promocjach w normalnych sklepach, żadna z nich nie jest typowo ciążowa. Polecam takie o kroju trapezowym, oversize, rozpinane na całej długości (koszulowe) oraz długie tuniki. Każdą z nich będę mogła nosić po ciąży.

Gość gość
Ja pracowałam do ostatniego dnia. Miałam kilka zestawów - bluzki plus spódniczki ciążowe i spodnie. Dla mnie tunika to jedna z najpaskudniejszych rzeczy, jakie istnieją, a legginsy zakłada się do ćwiczeń sportowych. Nie było mi ciężko wysiedzieć za biurkiem, choc mój brzuch do małych nie należał.

Gość gość
Ja jestem dopiero w 4 miesiacu (koncowka) ale juz mi sie brzuszek lekko zaokraglil I nie wygodnie mi jest we wszystkich spodniach na guziki, bo uciskaja brzuch. Dlatego juz kupilam dwie sukienki ciazowe (jeszcze ich nie zalozylam w sumie), I jedne spodnie na gumce, w ktorych jest mi duzo wygodniej. W spodniach juz chodze, ubieram tez jeszcze moje zwyczjne sukienki, ale pewnie za kilka tygodni tez zrobia sie za ciasne, bo sa dosc opiete. Szukalam tez 'luzniejszych' ciuchow wsrod tych zwyklych ale ciezko znalezc cos co nie wyglada jak worek, ale daje troche luzu brzuszkowi. Moze blizej lata jak zrobi sie cieplej to bedzie wiekszy wybor.