Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majeczka222

komornik

Polecane posty

Cześć mam na imię Maja i jestem mężatką od roku... coraz częściej myślimy z mężem nad kupnem działki i budowie własnego wymarzonego domu tylko jest jeden problem mianowicie mój mąż ma komornika i mówi że jak kupi działke i będzie budował dom będziemy musieli wziąć rozdwód żeby wszystko co zrobi i kupi do domu było na mnie aby komornik nie mógł nic zająć, ja nie potrafie się na takie coś zgodzić, może wydawać się wam to dziwne ale każda rozmowa z mężem o własnym domu i jednocześnie rozwodzie wpędza mnie w złość.... Co robić, jak rozmawiać i czy da się rozwiązać tą sprawę jakoś inaczej a nie odrazu rozwodem..... Pomóżcie :(

Gość gość
Przed kupnem dzialki spiszcie intercyze i wszysko kupuj na siebie wtedy wam nie zabierze nic jedynie moze zająć wynagrodzenie męża

To samo mu powiedziałam lecz upiera się przy swoim zdaniu że nawet jak spiszemy intercyze to komornik i tak znajdzie hak i, i tak zajmie dom... nie wiem co robić :(

Gość gość
Nie zabierze. Jesli wlascicielka bedziesz tylko ty i będziecie miec intercyze spisana przed kupnem

Gość gość
Moja rada jest taka.Nie budować domu aż do pełnej spłaty długów. Dlaczego? Bo na NIEUCZCIWOŚCI I KOMBINATORSTWIE daleko nie zalecicie.Nic Wam nie da rozwód i udawanie że żyjecie osobno. Zawsze znajdzie sie zawistny sąsiad,sąsiadka,ktoś z rodziny lub urzędnik który doniesie na Was do odpowiedniej instytucji. Wtedy odpowiecie za próbe oszustwa komornika.

Tak zgadzam się z tym i to też mi tkwi w głowie dlatego moja złość jak słysze słowo rozwód bo wiem że prędzej czy pózniej wyjdzie szydło z worka i nie chcę mieć problemów potem. Spłata długów a potem budowa domu jest nie możliwa ponieważ za dużo ich jest.... Ja upoierwam się by spisać intercyze jak już i spać spokojnie w nocy... tylko czy to wystarczy..

Gość gość
To chyba jakies durne prowo:O najpierw splata dlugow, a potem budowa domu jest niemozliwa, bo jest ich za duzo, ale zakup dzialka i budowa teraz i wciaz wiszace dlugi to jest mozliwe??:O

Gość gość
Wystarczy. Tylko musisz miec na wszystko rachunki na siebie.