Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sam naprawiam samochód, jakie narzędzia?

Polecane posty

Gość gość

cześc. jestem posiadaczem autka, które ma swoje lata i czasami lubi się popsuć. taniej wyjdzie mi jak sam pogrzebię niż jeżdżenie po warsztatach i przepłacanie za usługi. próbowałem sie zorientowac w sklepach na temat narzędzi do naprawy samochodu, ale sprzedawcy wszystko mi zachwalali a najlepiej wszystko by mi sprzedali włącznie z odświeżaczem powietrza, który z naprawami nie ma nic wspólnego:). chodzi mi o najbardziej istotne narzędzia lub zestawy, które są uniwersalne. za pomoc dziękuję.

Gość gość
tu zobacz www.roksa.pl

Gość gość
podstawa. Zestaw kluczy nasadowych np. Neo tools albo yato do domowych napraw wystarczy. Jakies srubokrety, kombinerki. A reszte dokupisz w trakcie ale podstawa to zestaw kluczy nasadowych

sam zrobisz a niewiesz jakie klucze trzeba mieć? Najważniejszy przy naprawie auta jest klucz wiolinowy. Bez niego niepodchodź.

Gość gsnajpers
Wystarczy że kupisz podnośnik żabę ok. 80 zł klucze nasadowe te 107 części 130- 150 zł chińczyk daje radę i plaskooczkowe w Lidlu też dobre jakieś 5 dych u mnie to hula 3 lata a mam 3 staruchów do roboty tak na początek styknie

Gość gość
Też uważam, że dobry podnośnik to podstawa, a żebyś się za bardzo nie zmęczył to koniecznie pneumatyczny. jeśli nie masz kanału, to koniecznie dobrą karimatę pod plecy, bo inaczej korzonki murowane. co do narzędzi, to za kilka złotych kupisz chińszczyznę, ale raczej nie polecam, bo to typowe jednorazówki. może coś z wyższej półki jak np Uniora, który się cieszy całkiem dużym powodzeniem u motomaniaków.

Gość gość
Znam Uniora i mogę potwierdzić, że to mercedes wśród narzędzi. Ja kupowałem je przez internet i po wypakowaniu z miejsca przypadły mi do gustu. pamiętaj tylko, że naprawa obecnych aut niczym nie przypomina jak to było kiedyś z maluchami. kiedyś mogłeś rozebrać na części silnik kaszloka, wymienić łożyska i uszczelki i na nowo złożyć. przy poważniejszych naprawach jak wtryski, alternator, wspomaganie kieropwnicy to już do mechanika musowo. pozdrawiam.

Gość gość
kiedyś to były wspaniałe czasy jak się naprawiało samodzielnie fiacika, ale na dzień dzisiejszy też się da pomajsterkować, tylko trzeba wiedzieć co można samemu, a co lepiej dać do mechanika i widzę, że kolega polecał Uniora i osobiście nie widziałem tych narzędzi dedykowanych do napraw samochodu, ale mam nożyce do cięcia metalu i bardzo je chwalę. jeśli do samochodów narzędzia będą podobnej klasy, to warto mieć je w posiadaniu.

Gość gość
Ja naprawiam telewizory . Tylko jakie narzędzia .?

Gość gość
Ja przeprowadzam operacje chirurgiczne .tylko powiedzcie jakie narzędzia potrzebuje .

Gość gość
Młot pneumatyczny... Widziałem kiedys na diskawery jak używali tego do naprawy silnika. Wystarczy przyłożyć i wcisnąć start. Po kilku minutach"naprawiania" silnik juz nigdy nie będzie stukał!

Gość gość
Mechanik bez kluczy to jak k****a bez prezerwatywy.

Gość gość
Ja się włamuję do wypasionych chat. Tylko powiedzie jakie narzędzia potrzebuje?

Gość gość
Mozesz teź zastosować prase ( zgniatarke ) lub teź tak zwane naprawa termodynamiczna . Wypalić zepsutą cześć zamiast wymieniać . Polać benzyną zepsuta cześć i podpalić.

Gość gość
Do włamu na chama to potrzebny rympał a do delikatnego to tak zwana pasówka czyli wytrych ..

Gość gość
dzięki gościu za rady

Gość gość
Cześć. do naprawy samochodu bardzo dobre są narzedzia Unior tools. pozdrawiam.

Gość gość
W nowszysch autach wszystkom jest skomputeryzowane i z większymi pierdołami trzeba walić do mechanika. Chyba, że ktoś ma jakieś przygotowanie techniczne i zrobi to we własnym zakresie. ja za dużo miejsca nie mam w garażu, to zaopatrzyłem się w prosty komplet najbardziej potrzebnych narzedzi w postaci kluczy nasadowych, oczkowe i wkrętaki. wziąłem to wszystko za jednym zamachem w jednym sklepie i to wszystko było od producenta Unior. co najważniejsze dobrze wykonane i powinny posłużyć na lata..

Gość gość grazyna
hej gosciu, a zrobilbys mi tez auto ? bo te mechaniki to takie drogie som tera :O

Gość gość
czy kolega co pisał o uniorze może podać dokładne nazwy tych narzędzi i rozmiarówkę? sam jestem zainteresowany kupnem czegoś takiego i w tym przypadku chciałbym rozwiać wszelkie wżątpliwości. jeśli to nie jest tajemnica, to poproszę o cenę. pozdrawiam.

Gość gość
jak koniecznie chcesz poznać parametry i wykaz narzędzi, to znajdziesz wszystko na stronie producenta. na stronie są katalogi i w nich wszystko jest zawarte. ewentualnie są też opisy na ceneo, bo sam sprawdzałem. pozdrawiam.

Gość Margo Garage

https://www.facebook.com/margo.garage/