Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tort urodzinowy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy któraś z mam mogłaby mi podać przepis na krem do tortu ? Będę robiła pierwszy raz tort na urodziny i nie bardzo wiem jak zrobić krem. O biszkopt się nie boje, bo ogólnie umiem piec, biszkopty mi wychodzą ale ten krem... Nie chcę robić tortu śmietanowego tylko z takim zwykłym kremem. Pomóżcie proszę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w necie masz multum przepisów, w czym problem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ciekawe - rzucić problem i nie odpowiadać😠

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W necie jest wiele różnych przepisów, często udziwnionych typu z serkiem mascarpone itp a ja chcę przepis na najzwyklejszy krem do tortu. Nie masz ochoty ani zamiaru mi pomóc, to po jaki kij się odzywasz ? Nie podoba się to spadaj z tematu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A jaki to jest niby dla ciebie "najzwyklejszy"??? Przecież choćby w każdej klasyce typu tort Sachera, szwarcwaldzki, Dobosa... etc. są zupełnie inne składniki. A co mówić o dziesiątkach wariacji właśnie na temat biszkoptu i masy właśnie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Moja mama ucierala masło z żółtkami i cukrem, ewentualnie dodawała kakao jak miał być krem kakaowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziękuję za te dwa ostatnie wpisy. Właśnie o takie kremy mi chodziło, na bazie masła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No to ty taka tępa jesteś, że nie wiedziałaś, iż podstawą masy jest masło, żółtka i cukier? Szczerze, jest to najgorsza masa ever:O A co ty wyjechałaś, ze mascarpone to jakieś udziwnienie? Dziś to jeden z podstawowych produktów, które dodaje się do mas. Jesteś jakaś zacofana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robie duzo tortow na zamowienie wiec troche kremow tez w swoim zyciu ukrecilam mikserem :) Jesli chcesz podstawowy krem na bazie masla, gdzie robisz budyn z zoltek i pozniej ubijasz to z maslem to polecam ten przepis. Wytlumaczone tak ze najwiekszy analfabeta cukierniczy by zrozumial https://www.domowe-wypieki.pl/przepisy/polprodukty-cukiernicze/762-masa-budyniowa Mozna tez zoltka ucieracz na parze z cukrem i pozniej dodac maslo (ale osobiscie takich mas nie polecam) Najpopularniejsze masy to jednak te na bazie smietany i mascarpone. Wcale nie sa trudne, a za to lekkie. Dodatkowo nawilzaja biszkopt wiec ogolnie tort jest smaczniejszy i "lekki". Ostatnie trzy torty ktore robilam mialy mase bitej smietany 36% + mascarpone+ nutella i masa okazala sie takim hitem ze mam kolejne zamowienia na takie same smaki. Jak dla mnie masa maslana jest dobra tylko do dekoracji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
8:35 mogę być i tępa i zacofana ty za to wychowałaś się chyba w rynsztoku, skoro bez powodu wyzywasz ludzi w internecie. Napisałam wyraźnie że nigdy nie robiłam tortu, naucz się czytać a potem się wypowiadaj. Ale jak widać niewiele masz do powiedzenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Masło roślinne / kefir/ cukier puder - nie pamiętam proporcji ale powinien wyjść słodki łamany kwaśnym (kefir/Maślanka)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przecież mascarpone jest w każdym sklepie i jest to baza wielu deserów. Ja bym robiła z mascarpone bo jest mega.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No ale właśnie ja nie lubię mascarpone. Ale chyba zdecyduje się na masę budyniową, znalazłam przepis w starym zeszycie mojej mamy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Taa, jasne, nie lubisz mascarpone...powiedz, tępaku, że nie umiesz zrobić tej masy, a nie, kity wciskasz. Mascarpone dodaje właśnie z******ty smak, i w połączeniu z innymi składnikami, wcale nie przypomina takiego smaku jaki ma prosto z pudełka. No ale zrób ten tłusty krem maślany w połączeniu z toną cukru:O wszyscy będą zachwyceni. A, i nie zapomnij, że ten krem bardzo lubi się ważyć, więc powodzenia, jeśli nigdy wcześniej go nie robiłaś. Przygotuj sobie wszystkie składniki razy 3. Nara, ciemnoto.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wiesz co nie mam zamiaru wchodzić w dyskusje z ludźmi twojego pokroju. Najpierw musiałabym się położyć na podłodze żeby zniżyć się do twojego poziomu patologio ;) żegnam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja wlasnie skonczylam tort na 3urodziny synka--masa z bitej smietany z mascarpone jest pyszna i prosta.polecam !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Wiesz co nie mam zamiaru wchodzić w dyskusje z ludźmi twojego pokroju. Najpierw musiałabym się położyć na podłodze żeby zniżyć się do twojego poziomu patologio oczko.gif żegnam. XXXXXXXXXX Tyle słów, a przecinków zero...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
14:30 ale łona nie lubi maskarpona buahahaaaaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie wierzę. Te prukwy z działu zapuściły hejt nawet na temat o przepisie na krem. :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jaki hejt. Dziewucha jest trochę do tyłu, nie czai nic. Z tego tortu, wielki chooy będzie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No tak, zapomniałam, że wy jesteście dla ludzi tak ku/rewsko miłe. Żaden hejt. ;) Autorko, ja też mam dosyć już tortów z kremem na bazie mascarpone. Zjadłabym taki klasyczny, jak mama kiedyś robiła. Ale przepisu nie znam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To se kvrwa znajdź albo starej zapytaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale chamstwo na topiku. Nie chce mi sie pisac o kremie,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bo ti w większości albo chamki siedzą, albo takie co wyżej srają niż du/pe mają. :( Bez odbioru. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To nie pisz. W końcu to nie dział kulinarny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zawsze warto zrobić fajną imprezkę urodzinową, ja zawsze piekę tort i kupuję szampana, do tego czapeczki, balony i serpentyny na urodziny https://godanparty.pl i kazdy się swietnie bawi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najlepiej zostawić takie rzeczy jak dobór wielkości tortu, jego smaku czy kształtu, specjalistom. Czyli jakimś dobrym cukiernikom. Ja bardzo polecam http://www.slodkipomysl.com/ z krakowa. Pani robi naprawdę prześliczne torty artystyczne, nie jadłam też żadnego lepszego jeszcze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×