Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CC w Żeromskim w Krakowie

Polecane posty

Gość gość

Cześć, mam pytanie czy któraś z dziewczyn rodziła przez CC w żeromskim? chodzi mi o cc na życzenie, ile kosztuje, jaka opieka, jak to wygląda tzn. zgłaszam się na umówiona godzinę i co dalej? to mój pierwszy poród dlatego nic jeszcze nie wiem co i jak, z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Gość gość
nikt nie rodził w żeromskim?

Gość gość
Nie słyszałam nic o cc na życzenie, więc i o kosztach nic nie powiem. Z mojego doświadczenia wynika że nie jest to szpital który ciśnie na sn wszelkimi siłami. Opieka po porodzie jest rewelacyjna- jak dla mnie. Dziecko po cc od razu trafia do mamy, jest przytulone do piersi jeszcze zanim zejdzie znieczulenie, nie ma pobytu na sali pooperacyjnej (najwyżej moment przestoju jeśli trzeba czekać na miejsce), od razu po cesarce na poporodową, położne skaczą dosłownie wokół wszystkich pacjentek. Duże wsparcie karmienia naturalnego ale zero terroru. Szybka pionizacja (kilka godzin) i szybki wypis ze szpitala (np. rodzące w we wtorek wychodziły w czwartek), jeśli nie ma komplikacji. Dziecko od razu przy mamie, może się nim zajmować (również kangurować tuż po porodzie) tata, ale jeśli go nie ma, położne przychodzą stale, pomogą przewinąć, utulić, podadzą do piersi. Co kto lubi, są mamy które wolą odpocząć po porodzie, dziecko dostać w następnej dobie, i nie karmić naturalnie.

Gość gość
dziękuję za odpowiedź, bardzo pomocna w podjęciu decyzji o wyborze szpitala :)

Gość gość
Witam. Rowniez w zeromskim mialam 2 cc. Pierwsza bo panicznie się bałam.....poszlam prywatnie do lekarza tam pracującego i całą ciąże prowadzil w prywatnym gabinecie, omowilismy za i przeciw i ustalilismy termin cc. Za cc nie placilam. Dziecko bylo duze wiec wpisali niewspolmiernosc porodową. Drugie dziecko z automatu tez cc. Opieka przed i po porodowa super. Drugie dziecko w trakcie cc zakrztusiło się wodami płodowymi wiec bylo pare godzin w inkubatorze pod tlenem a potem normalnie mi ją przynieśli do kangurowania i karmienia. Polecam -szczerze

Gość gość
również dziękuję za odpowiedź:) ja nikogo tam nie znam, nie mam też póki co wskazań do cc ale porodu naturalnego nie chcę, więc albo mi lekarz coś wpisze albo na życzenie pozostaje zapłacić, pytanie ile bo np w Siemiradzkim wiem że kosztuje 1600

Gość gość
Jesli juz tak bardzo chcesz, to jedyne co do jak dasz w łapę za CC. Innej opcji nie ma. Nie chce cie straszyć, ale u mnie w mieście jest lekarka znana z cesarek i wszystkie baby chodzą do niej w nadziei, ze im zrobi CC. Szczyt śmieszności uzyskała u mnie jedna z pacjentek tej lekarki - dała łapówkę tej lekarce, zeby miec pewność CC i co? I ta lekarka nawet nie przyjechała do szpitala, kiedy tamta rodziła:D i koniec końców chyba rodziła SN. Haha niezłe maja niektóre nawalone we łbie.

Gość gość
trochę ciężko tak z ulicy przyjść i dać w łapę, nawet nie wiadomo komu, dlatego chyba zrobili cc na życzenie żeby rozwiązać ten problem :D