Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KrisJohnny

Po psiknięciu do nosa soli morskiej Sinomarin utraciłem częściowo węch i smak

Polecane posty

Gość KrisJohnny

Tydzień temu w środę dopadło mnie przeziębienie, a że miałem i tak kontrolną wizytę u lekarza to powiedziałem lekarzowi o tym. Zalecił m innymi sól morską do nosa, więc kupiłem Sinomarin w spray'u. U lekarza byłem rano w czwartek, a po południu strasznie bolało mnie gardło przy przełykaniu. Kupiłem Sinomarin i psiknąłem sobie kilkakrotnie do nosa. Na początku poczułem jak spływa mi on do gardła i silne pieczenie w gardle, po chwili gardło do niego się przyzwyczaiło. Parę minut później wydmuchałem nos. Gardło przestało boleć, poczułem ulgę, ale za chwil kilka znów miałem nos zapchany, więc ponownie psiknąłem Sinomarin. Od tej pory częściowo straciłem węch i smak. Trwa to do dziś i nie wiem czym może być spowodowane smutas.gif Jutro mam wizytę u laryngologa, to może dowiem się czegoś więcej i coś mi na to przepisze. Myślicie że Sinomarin mógł mi coś uszkodzić co odpowiada za węch ? Czy nie powinienem się tym przejmować i węch za kilka dni sam wróci ?

Gość KrisJohnny
W piątek byłem u pani laryngolog, zleciła mi rentgen zatok, który wykonałem i wróciłem do niej. Nic to zdjęcie nie wykazało, zatoki mam czyste. Powiedziała mi że jest katar i infekcja i tak mogę odczuwać zaburzenia węchu, ale jeśli w ciągu miesiąca mi nie przejdzie to mam do niej wrócić. Od 2 dni jakby węch mi się polepszył, ale to jeszcze nie to co przed infekcją. Niektóre potrawy mi nie smakują, nie czuję smaku. Powiedzcie mi proszę czy wszystko wróci do normy? Z tego co mi powiedziała pani Laryngolog, to Sinomarin nie miał prawa mi nic popsuć podczas gdy go psiknąłem do nosa.

Gość gość
Może ta sól morska uszkodziła jakiś receptor w nosie i dlatego nie masz węchu ?

Gość KrisJohnny
Czuję się już zdecydowanie lepiej, węch i smak częściowo odzyskałem, ale jeszcze nie jest tak jak przed chorobą. Nadal odczuwam brak smaku choćby przy przełykaniu. Za 2 dni minie miesiąc od kiedy się to stało. Czy powinienem się bać, czy skoro już jest poprawa to z czasem poprawi się na dobre?

Gość KrisJohnny
Dziękuję k***a! Dobrze wiedzieć jak warte jest to całe forum kafeteria!! Dziękuję wam GNOJE że mi pomogliście w mojej sprawie, a raczej k***a nic nie pomogliście. Napiszę tylko tak: JESTEŚCIE GÓWNEM !!! Macie w D***E ludzkie problemy i nic ludziom nie odpisujecie, życzę więc wam jak najgorzej. Najlepiej żeby się wam przytrafiło to samo co mi, a w ogóle to najlepiej abyście zdechli i żeby ślad po was zaginął! Dla waszej informacji napiszę że od marca poczułem się lepiej, węch i smak powrócił. Teraz jestem w pełni zdrowy, więc problemu nie ma! Ale gnoje czekałem aż mi coś odpiszecie i g****o mi odpisaliście. Niech więc wasz szlag jasny trafi, tego wam GNOJE życzę!!! bez pozdrowień