Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o metodzie wypłakiwania się?

Polecane posty

Gość gość

Dopytuje w związku z takim oto filmem na serwisie yt: https://www.youtube.com/watch?v=80XoO4OG7lg&;t=3s. Niektóre opiniotwórcze media obrzucają tą metodę anatemą, nie pozostawiają na niej suchej nitki. Zastanawiam się czy słusznie? Na tym filmiku dziecko faktycznie płakało by wymusić reakcje rodzica, ale ostatetcznie usnęło z wyczerpania. Uważam, że może być to dość duży krok do samodzielności rodziców. a Wy co uważacie?

Gość gość
hahaha, jak pizgła tego dzieciora, hahaha :D

Gość gość
normalnie jak worek kartofli do piwnicy :D

hahaha, jak pizgła tego dzieciora, hahaha smiech.gif x kliknęłam w link dopiero po tym komentarzu, czy to świadczy o jakimś zaburzeniu?:(

Gość gość
Niechce mi sie ogladsc tego filmiku. Kiedy moje dziecko zle zrobi albo odwala to kaze mu isc do swojego pokoju, nie zamykam -niespelna 3 latka. Po chwili albo zasypia z rozpaczy albo placze dalej. Kiedy wyplacze sie przez chwile, wolam go do siebie. W recz przybiega i sie przytula. Po chwili jest cisza i spokoj i dziecko robi to co nalezy.

Gość gość
Co innego dziecko, które umie już eumuszać, co innego niemowle, które płaczem sygnalizuje potrzebę, na przykład bliskości.

Gość gość
Najgłupsza metoda o jakiej słyszałam.

Gość gość
Nigdy nie stosowałam

Gość gość
Wlasnie bardzo dobra metoda , stosowalam na corce do2 roku zycia , do pokoju zamknac i sie wyplakac az usypiala

Gość gość
Straszne. Dziecko płacze za bliskością której potrzebuje, a matka to ignoruje i czeka aż zaśnie że zmęczenia ???? Poważnie? To jest metodą wychowawcza??? Więc pewnie był jej poddawana, bo od 20 lat sobie sama ze sobą nie radzę, moje potrzeby są zawsze nieważne, nie dbam o nie i mam nieustającą depresję

Gość gość
jak jeszcze mieszka w bloku to tylko współczuć sąsiadom, i nie wiadomo czy dziecko płacze z tego powodu czy jest bite maltretowane i później macie pretensję, że sąsiedzi nie reagują