Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to możliwe żeby tak przytyć w pracy???

Polecane posty

Gość gość

Zacznę od tego że nigdy wcześniej nie pracowałam. Wpadka w liceum i szybciutko dziecko które wychowywałam póki nie poszło we wrześniu ub roku do szkoły. Mała do szkoły a ja do pracy i nagle zmienił mi się styl jedzenia. Nawet jako dziecko nie przepadałam za słodyczami, a potem w domu sama piekłam ciasto zazwyczaj lekkie owocowe i mało słodkie. Po podjęciu pracy jakby mnie grom poraził 4-6 pączków na dzień potrafię zjeść, nie mogę się powstrzymać. Dziwne że w domu nie mam takich ciągot, przychodzi weekend i nie jem żadnych słodyczy, nie ciągnie mnie. Ledwo w poniedziałek przyjdę do pracy już mnie skręca na te pączki i tak się nimi opycham dopóki nie wyjdę. Przytyłam w ciągu pół roku ponad 10kg i nadal tyję. Ktoś miał podobnie? Dodam że w nie pracuję w cukierni więc nie jest tak że widzę te pączki i się na nie rzucam. Jak poskromić to obżarstwo?

Gość gość
To gdzie pracujesz,ze jesz tyle pączków?

Gość gość
No patrz :D Ja zawsze 10kg trafilem w mniej niz 2miesiace :) Z tym, ze pracuje zagranica i nie zawsze chce mi sie gotować :)

Gość gość
Albo stres, albo nuda w pracy. Albo masz nieprzyjemną pracę i próbujesz ją "umilić" jedzeniem.

Gość gość
Ja w pracy wstydziłam się zjeść pączka w tłusty czwartek a Ty wcinasz codziennie po 4-6? Siedzisz sama w pomieszczeniu? Ja pracuję na open space i wstydzę się jeść przy innych, w firmie jest spora kuchnia, ale tam prawie zawsze ktoś jest.

Gość gość
Bierz jedzenie z domu.Zdrowe jedzenie.

Gość gość
Nieważne gdzie pracuję i tak kupuję te pączki przed pracą. Faktem jest że w okolicy nie ma żadnego sklepu oprócz alkoholowego i cukierni. Jeszcze stacja benzynowa jest ale tam by mi nie przyszło do głowy robić zakupy spożywcze. Nawet robiłam sobie w domu sałatki do pracy ale to nic nie pomaga. Sałatkę zjem a potem i tak wyjdę kupić pączki. Nie mogę tego opanować a nigdzie więcej się tak nie obżeram. Byłam ostatnio na przyjęciu w rodzinie gdzie był wielki pyszny tort, zjadłam kawałeczek i koniec. A te pączki w pracy mnie ciągną jak magnes.

Gość gość
Ja też nie lubię w pracy jeść. Jem śniadanie i obiad w domu, w pracy najwyżej skubnę coś naprawdę malutkiego.

Gość gość
Nie chce znac dokladnych szczegolow.Chodzilo tylko o to czy to praca fizyczna czy umyslowa.

Gość gość
Jak juz kupujesz pączki to kup sobie jednego Jeden to nie cztery.

Gość gość
Musisz sobie znaleźć jakieś inne przyjemne zajęcia w pracy. Polecam flirtowanie i romanse ze współpracownikami. Gwarantuję, że nie będziesz myśleć o jedzeniu.

Gość gość
Mam pracę umysłową i bez współpracowników z którymi mogę poflirtować. Mam klientów którzy rzadko lubią sobie żartować, zazwyczaj muszę wysłuchać ich problemów. Pączka kupowałam jednego rano naiwnie sądząc że mi wystarczy. W przerwie idę kupić jeszcze trzy. Teraz już 2 kupuję rano bo wiem że jak się nimi nie napcham to nie skupię się na pracy. Doszłam do tego że te podłużne takie jak dłoń zjadam 4, a jak ich nie ma to okrągłych mogę zjeść nawet 6.

Gość gość
To może spróbuj zamienić pączki na coś zdrowszego... Może zacznij od kanapek robionych w domu. Albo zamiast pączka pij mocną kawę z łyżeczką cukru - powinno trochę zahamować apetyt.

Gość gość
Kup sobie slone paluszki.Podobno są zdrowsze od paczkow i mniej kaloryczne.Jedza je nawet ludzie na diecie.

Gość gość
Staram się. Kawę piję rano i na jakieś półtorej godziny mam spokój. Potem zaczyna się ssanie i to nie jest taki typowy głód tylko apetyt na te pączki właśnie. Nie lubię nadal batoników i innych takich chociaż próbowałam też się nimi zatkać ale chyba nie o to chodzi, po tych czekoladowych wynalazkach jest mi niedobrze. Kanapki czy sałatki czasem przynoszę ze sobą, nawet takie bardziej kaloryczne sałatki robiłam żeby się zapchać. Makaronowe, serowe, mięsne. Pół godziny czuję się najedzona a potem czuję na języku smak pączka i zaczyna mi czegoś brakować, robię się nerwowa i o niczym innym już nie myślę tylko zatopić zęby w tym tłustym słodkim cieście. Zjem 2 i ogarnia mnie błogi spokój + wyrzuty sumienia. Sobota, niedziela w domu i ja nawet nie pomyślę o pączku.

Gość gosciowkaktorawi
Zmień pracę. W takim tempie jak będziesz tyła, to niedługo nie zmiescisz się w drzwi.

Gość gość
Teraz post, odstaw pączki, albo chociaż na środy i piątki. Ja poza tłustym czwartkiem pączków nie kupuję, ale też mnie czasem głód nachodzi w pracy i jem co mam pod ręką, tyle że ja wyjść nie mogę, więc nie poszaleje. A jak z wagą? Masz zbędne kilogramy? Może nie musisz się martwić. Moja koleżanka z pracy przynosi po 2-3 słodkie bułki, kanapki, ale ona jak hak.

Gość prawi 124
po co napisalas ten temat ? Zeby sie ktos nad tobą zlitował ? NIe będzie zadnej litosci nad grubasem

Gość gość
prawi 124 dziś po co się odzywasz nie na temat

Gość gość
To się nazywa kompulsywne objadanie.

Gość gość
Autorko a co z aktywnoscią fizyczną?

Gość gość
Do tej pory nie była mi potrzebna aktywność fizyczna ponad tą którą miałam na co dzień w domu. Dziecko mam *****iwe, a więc spacery i wycieczki rowerowe były na porządku dziennym. Poza tym mam duży ogród i w nim mnóstwo fizycznej pracy. Zaczynam się zastanawiać czy dobrym pomysłem było pójście do pracy. To kompulsywne objadanie dało mi do myślenia.

Gość gość
Twoim problemem nie jest praca,ale reagowanie w sytuacjach stresowych.Stres =jedzenie.Tu pomoze tylko psycholog.

Gość gość
Ja tez przytylam z 10 kg odkąd zamieszkałam z facetem, który jest uzależniony od czekolady i chipsów....

Gość gość
gość 19.35 Słaba silna wola? :-) Znam ten ból.