Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co z czystym sumieniem polecacie z biedronki?czy tam serio jest sam szajs ?

Polecane posty

Gość gość

Czy można kupić cos dobrego? Moja znajoma mowi ze jedzenie tam jest gorsze jakosciowo i firmy maja osobna linie produkcyjna dla biedronek,gdzie jakosc jest gorsza i dla biedoty. Faktycznie tak jest?

Gość gość
Majonez Madero taki wyciskany Pizza Papa Pedro 4 sery (uwielbiam, ma takie chrupiące puszyste ciasto) Donuty są fajne (ale te tradycyjne pączki z pudrem/lukrem już nie, bo mają ohydne nadzienie, te są lepsze z Lidla) Z tanich lodów Symfonia 1litrowe są ok.

Gość gość
Trzeba dobrze pomyszkować. Niestety w mojej Biedrze jest ciasno i brudno, ludzie czekając w kolejce do kasy porzucają zakupy spożywcze w koszykach z książkami. Brrrrrr... Ja nie narzekam na gadżety np. do kuchni, jakieś dodatki do domu, do łazienki. Czasem można kupić fajne rzeczy z bambusa, dobrze wykonane i tańsze niż w innych sklepach. Ostatnio był zestaw książek do angielskiego, takie a la kompendium, grama tyka itp. Cena niższa niż w księgarni. To samo z płytami CD albo filmami na DVD. W Biedronce można także upolować fajne roślinki jak np. fikus bonsai. A jeśli chodzi o rzeczy spożywcze to już zalezy od upodobań, ja nie narzekam na świeże warzywa.

Gość gość
Nie powiedziałabym ze sa gorsze jakościowo od tych produktów znanych firm. Teraz te znane firmy strasznie się popsuły i czasem naprawdę takie z biedry sa poprostu nieporównywalnie lepsze, np słodycze, ketchup czy inne sosy, warzywa, owoce, chipsy, frytki, akcesoria do kuchni, łazienki czy samochodu. Pieluszki dla dzieci także sa tam nie tylko dobre a tanie.

Gość gość
Tam nic nadzwyczajnego nie ma, tanio jest ale jakość szału nie robi, jeśli nie ma się kasy na coś lepszego to idzie się do biedronki.

Gość gość
Taa.. ,,biedota" he zdziwiłabyś się.. Nie raz i nie dwa tam widzialam ludzi którzy sa na dobrych stanowiskach, ino się kurzylo jak grzebali w akcesoriach co sa w takich koszach na środku sklepu..mimo ze ich stać na zakupy w droższych sklepach, i to bez wątpienia sugerując się tym ile zarabiają osoby na takich stanowiskach jak ci ludzie.. :-O

Gość gość
Jedyne co mnie martwi w związku z tego typu sklepami jak biedra, lidl itp to to ze tam najczęściej robią zakupy Polacy, bo mają tam najtaniej a ta kasa wypływa za granice..w dodatku nawet podatku nie muszą płacić u nas..to są mimo nazwy zagraniczne sklepy..specjalnie tam jest najtaniej bo wiedzą ze ludzie będą tam wtedy kupować, a kasa wyplywa za granice.. :/

Gość gość
Pisanie ze biedota tam kupuje to takie nie wiem ale chyba proba dowartosciowanie sie :) Ja do biedoty nie naleze a kupuje w biedronce. Pampersy dada, chusteczki dada, hummus, ogórki w sloiku takie krojone na cwiartki, woda żywiec, slodycze typu rafaello, itd duzo tansze niz w normalnym sklepie a co rozni sie czyms bo z biedronki? Dla mnie to samo. Jogurt activia. Duzo kupuje w biedrze. Warzywa tez sa tanie i owoce.

Gość gość
Mnie podoba się w Biedronce, ze jest dosc duży wybór np. jeśli chodzi o ryby, czy owoce morza, nawet homara tam mają, ostatnio tez kupiłam tam całą kaczkę z jabłkami już doprawioną, poza tym lubię donuty z Biernonki, niewiele się różnia smakowo od Donkey Donuts ;) Wg mnie jedzenie tak jest smaczne, tylko niekoniecznie najzdrowsze

Gość gość
Ja przede wszystkim pieluchy płatki owsiane jogurty typu greckiego z owocami przeciery pomidorowe

Gość gość
Jajek eko tam nie ma i dobrych ryb

Gość gość
A nie jest najzdrowsze bo jednak nie mają np. działu mięsnego, więc jeśli chce sie tam kupic jakieś mięso typu szybka czy roba to tylko mrożone ,albo pakowane z kosnerwantami. Np. ta kaczka, ktora kupiłam ostatnio już doprawiona była smaczna, ale na konserwantach i sos tez był sztuczny. Tak samo pieczywo w większosci jest mrozone. Wiec może i jezeli chodzi o smak jedzenie nie jest złe, ale najzdrowsze to ono nie jest

Gość gość
taaa biedota kupuje w biedronce ... szkoda ze takie fury stoja przed biedra co mieszkanie tyle kosztuje pewnie jakosc jest inna jesli jest napisane wyprodukowano dla biedry . Ale sa tez inne chwyty np berlinek jest w opakowaniu wiecej i za mniejsza cene niz w innym sklepie a skład identyczny

Gość gość
Warzywa na patelnie, chipsy, niektóre słodycze (magnetic), pieluszki Dada.

Gość gość
Ja akurat lubie biedre i uwazam ze w ostatnim czasie sie duzo podciagnela bo jest spora konkurencja na rynku. Akurat w biedrze jajek, miesa na obiady i chleba nie kupujemy ale produkty suche, nabial, artykuly domowe i dzieciece to juz tak. Mieszkam na nowiutkim osiedlu gdzie ludzie niezle zarabiaja i uwierz mi w biedrze sa zawsze mega kolejki.

Gość gość
Jestem kasjetką w biedronce.Juz tak tanio nie jest.Wybor ogromny,eko produkty tez sa.A kupuja bardzo bogaci i bardzo biedni ludzie.Kolejki non stop!

Gość gość
Ja kupuję w Biedronce: - duże kwadratowe płatki kosmetyczne bebeauty - podpaski, wkładki, tampony Femina (już dawno nie używałam innych) - płyn do kąpieli, którego używam jak żelu do mycia. Dobry skład, wieeelka butla, mała cena, super wydajność - kremy do rąk be beauty - chusteczki higieniczne - jogurt naturalny typu greckiego (z mrożonymi owocami pycha) - pryncypałki - łosoś wędzony (lubię do kanapki albo jajecznicy) - serek do kanapek podróba Almette. Smakuje tak samo, skład taki sam, cena niższa. Ze szczypiorkiem, albo rzodkiewką, albo rzeżuchą lubię. - boczek w plastrach taki pakowany super do jajecznicy czy na jajko sadzone - śledzie w śmietanie - śledzie w słoiku z cebulą - mleko w butelce z lodówki - kasze jaglana, jęczmienna, kusku, manna, ryż, makarony, soczewica - sos do spaghetti - biała kiełbasa - hummus - niektóre mrożonki - mięso z indyka na rosół - pieluchy dady (ale wolę pieluchy z Lidla) Owoce i warzywa to zależy. W Biedronce w której kupuje najczęściej są nieraz stare i zgniłe. Mięs raczej tam też nie kupuje, no chyba że takie pakowane porcje z indyka, fajne na rosół. Ładne też są niektóre produkty do domu marki smukke i w ogóle czasem mają fajne te rzeczy promocyjne w tych koszach. Beznadziejne są natomiast chusteczki nawilżone dada.

Gość gość
wszystko tam kupuję i nie narzekam biedra była słaba - ale to było z 10 lat temu

Gość gość
Czekolada do smarowania , serek wiejski i pieluchy. Przede wszystkim pieluchy. Wole tesco

Gość gość
10.17 O to podrabiane Almette też polecam, nie pamiętam niestety nazwy.

Gość gość
ja tam jak wchodzę to kupuję jedynie kapsułki ariela do prania oraz gumki 12 sztuk po 10zł, a lepsze od firmy durex:P

Gość gość
sok bananowy :D

Gość gość
Ryb dobrych tam chyba nie ma..a szkoda

Gość gość
Heh

Gość gość
nic

Gość gość
nie tylko bieda tam kupuje :)))) Nie narzekam na brak kasy i często tam robię zakupy :))) Zaczęło się od pieluch Dada, u nas sprawdziły sie i tak poszło coraz więcej rzeczy kupowaliśmy :))) i kupujemy, Auchan schodzi na drugi plan bo w biedrze nie wszystko jest :(((

Gość gość
Ja tam chodze tylko po mydlo do rak i bardzo polecam bo slicznie pachnie :) reszta to przewaznie szajs

Gość gość
Ech

Gość gość
Sklep jak sklep, nie wiem o co chodzi.

Gość gość
U moim mieście jest kilka B.Niektóre z nich są pięknie wyremontowane i prezentują się jak nalepsze sklepy spożywcze. Mam nie po drodze i tylko czasem tam zaglądam po kawę Tchibo granatową,bo jest w dobrej cenie,krokiety z pieczarkami i z mozzarellą,warzywa ,owoce i kwiaty.