Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciasto drożdżowe leżało przez noc w cieple

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj chciałam robić bułeczki drożdżowe, ale jestem początkującą kucharką i gdzieś popełniłam błąd. Rozczyn wyrósł, ale ciasto już nie chciało. Leżało półtorej godziny pod ściereczką obok kaloryfera i nie ruszyło. Zniecierpliwiona obiecałam sobie, że je wywalę jak będę szła spać, ale zapomniałam. Dziś rano wstałam i ciasto jakimś cudem ładnie wyrosło przez noc. Myślicie, że mogę go użyć? Gdzieś mi mignął przepis, gdzie ciasto drożdżowe wyrastać miało 8h, ale trochę się boję. Co o tym sądzicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Za zimno mu było na początku:) Możesz go użyć, pod warunkiem że do zaczynu nie dawałaś jajek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×