Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bezsennosc a kawa.

Polecane posty

Gość gość

Wypijam kawe jedna dziennie max druga najpozniej o 15 a mimo to nie spie potem do 4-5 rano. Jesli wypije o 11 to zasypiam kolo drugiej ale tylko jak jestem przepracowana i juz kilka dni nie dosypialam. Cierpie na bezsennosc od kilku lat a jak juz usne to sen nie daje mi regeneracji i zafowolenia.Mam duzo nie zalatwionych spraw i popadlam w depresje z wypalenia i wyczerpania. Dlatego podjelam decyzje o rzuceniu kawy. Od dzisiaj nie pije ani kawy ani herbaty, ktora na mnie jeszcze mocniej dziala. Wzielam pierwsza tabletke arctic root i zobaczymy jak na mnie podziala. Zamierzam jeszcze dokupic ashwagande.

Gość gość
Chce obnizyc kortyzol w organizmie.Czy ktos moze ma doswiadczenie z rozencem gorskim albo ashwaganda?

Gość gość
też mam bezsenność, ale pierwsze słysze te nazwy leków które napisałaś. mieszkasz pewnie gdzieś za granicą. ja też zauważyłam że kofeinę powinnam odstawić,a le tak trudno, bo jest nawet w czekoladzie

Gość gość
Mieszkam w Szwecji, ale arctic root mozna tez kupic w Polsce , to jest rozeniec gorski. Ashwagande tez podobno , to indyjskie ziolo, ktore obniza hormon stresu kortyzol, ktory bardzo podnosi kofeina.Wysoki kortyzol hamuje odchudzanie i jest przyczyna bezsennosci. Od dzisiaj detoks od kofeiny.Rozeniec gorski podobno powoduje lepszy nastroj i motywacje do dzialania.W kazdym razie jak zaczne spac glebszym snem i zasypiac bez problemu to moje zycie i tak sie odmieni.

Gość gość
Dzisiaj nie pilam kawy ani herbaty a nie jestem jeszcze senna .

Gość gość
Piję litrami a mogę spać zawsze i wszędzie.

Gość gość
Zapal trawkę, zaśniesz jak dziecko :)

Gość gość
23.05 Znam takich co bez kawy nie usna. To niesprawiedliwe. Ja mam tak rozregulowany sen ze 1 raz w miesiacu moze budze sie wyspana i z checia do zycia. Mysle ze to kofeina.Zreszta zoladek tez mnie pobolewa i mam zgage wiec czas odstawic i tak to swinstwo co tylko wyczerpuje nadnercza. Czy ktos wie ile taki detoks od kofeiny trwa ?

Gość gość
Wystarczy silna wola i w ogóle detoksu nie będzie. Na mnie nawet 2 litry energetyka działają nasennie.

Gość gość
A czy ktos probowal moze z sokiem wisniowym podobno dziala na sen?

Gość gość
23.17 Dwa litry czy dwie puszki? Dwa litry bym sie nie odwazyla wypic , mozna zejsc z tego lez padolu.

Gość gość
No około. Litr i puszka. Żyję i nic.

Gość gość
Hmmm ale lepiej nie probowac bo znane sa przypadki zejsc smiertelnych.

Gość gość
Trudno. Płakać nie będę.

Gość gość
Jak za pol godziny nie bede senna, otwieram Zywca. Doraznie ok bo dzisiaj zasnelam po 4 ale na dluzej hmm z jednego nalogu w drugi .

Gość gość
A czy wiecie moze czy kawa bezkofeinowa jest naprawde bezkofeinowa ? Wlasnie sobie taka kupilam zeby czyms zastapic poranny rytual, czy lepiej kupic Inke ? Ale czy jest Inka rozpuszczalna ?

Gość gość
Jest. Kup se.

Gość gość
Ok dzieki to musze sie wybrac do sklepu polskiego.

Gość bezsenność po kawach

Czy czasem kawa inka i jej podobne też nie popudzają?